Česko s Hašekovou postúpilo do finále Eurovízie, podľa reakcií je z neho nový favorit!

Do finále hudobnej súťaže Eurovízie vo štvrtok večer postúpil aj český zástupca, trojčlenná kapela We Are Domi so speváčkou Dominikou Hašekovou. Zdá sa pritom, že by mohli byť jedný z favoritov sobotňajšieho finále.

13.05.2022 07:29
Dominika Hašeková Foto: ,
Speváčka Dominika Hašeková z We Are Domi po úspešnom vystúpení vo štvrtkovom semifinále Eurovízie.
debata (3)

Skladbu Lights Off od česko-nórskej formácie We Are Domi, ktorej speváčkou je dcéra známeho českého hokejového brankára Dominika Hašeka, si organizátori vybrali na záver prezentácie 18 speváckych kandidátov. Vystúpenie nasledovalo hneď po skladbe prezentovanej švédskou speváčkou, ktorú od začiatku vnímajú médiá ako veľkú favoritku.

Jeremie Makiese ako zástupca Belgicka so...
Moderátori Eurovízie - speváčka Laura Pausini a...
+7Švédska speváčka Cornelia Jakobs oslavuje...

Práve reakcie v sále v Turíne, kde prenos sledovalo niekoľko tisíc divákov, však ukázali, že práve Hašeková s energickou skladbou podporenou efektnou svetelnou šou vyvolala nadšené reakcie, tanec a mohutný potlesk divákov. O postupe rozhodli hlasujúci diváci a porota.

zväčšiť Švédska speváčka Cornelia Jakobs oslavuje... Foto: SITA/AP, Luca Bruno
Italy Eurovision Song Contest Semi Final Švédska speváčka Cornelia Jakobs oslavuje postup do finále pesničkovej súťaže.

Vo finále, ktoré sa uskutoční v sobotu večer v Turíne, sa formácia We Are Domi stretne s ďalšími 24 súťažiaciami. V sobotňajšom finále vystúpi 20 finalistov vybraných hlasovaním a zástupcovia krajín takzvanej veľkej päťky, a síce Talianska, Francúzska, Španielska, Británie a Nemecka. O víťazstvo budú súťažiť aj napríklad Portugalsko, Ukrajina, Švajčiarsko, Arménsko, Azerbajdžan, Poľsko, Austrália, Srbsko či Belgicko.

Usporiadateľ súťaže popisuje kapelu We Are Domi ako skvelý príklad medzinárodnej spolupráce. Hašeková sa narodila v Spojených štátoch, keď jej otec, hokejový brankár Dominik Hašek, hral za tím Buffalo Sabres. Na gitaru hrá Casper Hatlestad, na klávesy Benjamin Rekstad, obaja z Nórska. Trojica sa zoznámila počas štúdia na hudobnej škole v britskom Leedse.

© Autorské práva vyhradené

3 debata chyba
Viac na túto tému: #finále #Eurovízia #postup #Dominika Hašeková #We are Domi

+ Každý deň môže byť krásny, otázkou len je, ako sa k tomu postavíte.
Nie je všetko jednoduché, ak chcete niečo...

+ Naštudujte si svoje možnosti a začnite sa podľa nich správať.
Mali by ste si uvedomiť, čo ste dokázali a nebyť...