Kalush Orchestra plánuje európske turné, chcú získať peniaze pre armádu Ukrajiny

Ukrajinská hudobná skupina Kalush Orchestra, ktorá zvíťazila vo finále Pesničkovej súťaže Eurovízie 2022, v utorok oznámila, že plánuje usporiadať turné po európskych krajinách, aby tak vyzbierala finančné prostriedky pre ukrajinskú armádu.

19.05.2022 00:00
Formácia Kalush Orchestra z Ukrajiny zvíťazila... Foto: ,
Formácia Kalush Orchestra z Ukrajiny zvíťazila v pesničkovej súťaži Eurovízia.
debata (5)

Frontman hudobnej skupiny Oleh Psiuk povedal na tlačovej konferencii v meste Ľvov ležiacom na západe Ukrajiny, že skupina čoskoro na sociálnej sieti Instagram oznámi, kam v rámci turné vyrazí. „Na každom predstavení budeme zbierať finančné prostriedky pre potreby armády,“ uviedol Psiuk.

Italy Eurovision Song Grand Final Čítajte viac Rumunom anulovali hlasy na Eurovízii, namiesto Moldavska šli Ukrajine: Chceme vysvetlenie!

Dodal, že zámerom hudobného turné je tiež spopularizovať ukrajinský jazyk v hudbe a spropagovať ukrajinskú kultúru, uvádza televízia CNN. Skupina Kalush Orchestra zároveň plánuje vydražiť trofej, ktorú získala za víťazstvo v Eurovízii, a výťažok darovať ukrajinskej armáde, ktorá už vyše 80 dní vzdoruje ruským silám.

Formácia Kalush Orchestra z Ukrajiny zvíťazila...
Formácia Kalush Orchestra z Ukrajiny zvíťazila...
+12Formácia Kalush Orchestra z Ukrajiny zvíťazila...

Psiuk okrem toho vyjadril nádej v to, že súťaž Eurovízia sa budúci rok uskutoční na Ukrajine. Na tlačovej konferencii sa pritom poďakoval ukrajinským obrancom z obkľúčeného areálu oceliarní Azovstaľ v meste Mariupol za ich odvahu a za to, že tak dlho vydržali.

Ukrajinská armáda v utorok oznámila, že pracuje na zabezpečení evakuácií svojich zvyšných vojakov z Azovstaľu, ich poslednej bašty v Mariupole. Podľa agentúry Reuters tým Kyjev prakticky odovzdal kontrolu nad týmto prístavným mestom Moskve.

Členovia formácia Kalush Orchestra z Ukrajiny...
Spevák Oleh Psiuk, frontman ukrajinskej Kalush...
+3Posledné fotografie s fanúšikmi pred odchodom z...

Kalush Orchestra zvíťazili v sobotu vo finále Pesničkovej súťaže Eurovízie 2022 vďaka diváckym hlasom. Pieseň Stefania, s ktorou vystúpili, sa totiž po hlasovaní porotcov súťaže umiestnila na štvrtom mieste a víťazstvo im priniesla až podpora divákov. Víťazstvo ukrajinskej kapely pritom predpovedali aj stávkové kancelárie.

© Autorské práva vyhradené

5 debata chyba
Viac na túto tému: #turné #Ukrajina #vojna na Ukrajine #Kalush Orchestra

+ Nezabúdajte na hydratáciu, vaše telo ju nevyhnutne potrebuje.
Dôležité rozhodnutia prinesú očakávané zisky....

+ Správajte sa disciplinovane, pomôže vám v tom aj cvičenie.
Napravte svoje chyby z minulosti, nie je to hanba....