Chorvátska romantika s Čobejovou na pláži: Samé cudzie tváre a predsa... rozumejú si!

Slovenskí diváci majú radi romantiku aj romantické kulisy. Dočkajú sa ich aj v novom filme, ktorý vzniká v týchto dňoch. Jeho hlavnou hrdinkou je herečka Michaela Čobejová.

25.05.2022 00:00
Michaela Čobejová Foto:
Herečka Michaela Čobejová (vľavo) na zábere z filmu Kurz lezenia pre začiatočníkov.
debata

Známa tvár z televíznej obrazovky sa v týchto dňoch pustila do nakrúcania romanticko-dobrodružného filmu s názvom Kurz lezenia pre začiatočníkov. Popri hereckej profesii si však znovu zopakovala aj rolu producentky. V minulosti takto pracovala Čobejová na projekte Pani dokonalá a seriáli Som mama. Kurz lezenia pre začiatočníkov je pre rodáčku z Bratislavy tretím veľkým producentským projektom.

Herečka Gabriela Marcinková na premiére filmu...
Herečka Táňa Pauhofová pózuje s českým kolegom...
+28Herečka Gabriela Marcinková na premiére filmu...

„Hovorila som si, že by bola škoda, keby z tohto príbehu nevznikol romantický film. Dôležité však je, aby sa námet páčil nielen mne, ale aby som našla podporu aj niekde inde, film predsa nie je úplne lacná záležitosť,“ konštatovala herečka a tiež autorka námetu. Zdá sa však, že nápad sa páčil. Peniaze sa totiž našli a film už vzniká. Jeho prvé zábery zdieľali zástupcovia tvorcov pre médiá. Objavuje sa nich Michaela Čobejová v romantickom prostredí chorvátskeho ostrova Hvar.

zväčšiť Herečka Michaela Čobejová na zábere z filmu... Foto: Sardinka Production
Michaela Čobejová Herečka Michaela Čobejová na zábere z filmu Kurz lezenia pre začiatočníkov.

Po boku herečky sa objaví český herec Ivan Franěk žijúci v Ríme, ktorý spolupracuje s najväčšími európskymi režisérmi Paolom Sorrentinom (Veľká nádhera), Milanom Cieslarom (Colette) či Lucom Bessonom (Anna). Diváci s ho môžu pamätať taktiež z filmu Úsměvy smutných mužů.

Helena Krajčiová. Čítajte viac Krajčiová s Čobejovou už vítajú jar, Drexler opäť diva a Gachulincovej retro? Vydarené!

Vo filme si v ďalších hlavných úlohách zahrajú aj mladí českí herci Jakub Štáfek (aktuálne známy z filmu Vyšehrad: Fylm) a Leona Skleničková (Tieňohra). „Stretli sme sa úplne cudzí ľudia, herci z rôznych krajín. Je to zvláštny pocit, väčšinou hrám s ľuďmi, ktorých poznám. Rozumieme si však a dobre sa nám spolu pracuje,“ konštatovala Čobejová, ktorú spoločne s kolegami okrem chorvátskeho Hvaru čakajú aj slovenské Tatry.

Herečka Michaela Čobejová na filmovej premiére... Foto: Peter Frolo
Michaela Čobejová Herečka Michaela Čobejová na filmovej premiére novinky Šťastný nový rok 2.

Film v réžii Samuela Spišáka je inšpirovaný skutočnými ľuďmi a udalosťami, ktoré zažili jeho tvorcovia na miestach, kde sa snímka práve nakrúca. Pod scenár sa spolu s ňou podpísali Ivan Čobej, Lukáš Obermajer, dramaturgom je Stanislav Dančiak a za hlavnou kamerou stojí Lukáš Teren. Kurz lezenia pre začiatočníkov by sa mal na plátna kín dostať na jeseň tohto roka.

Video
VIDEO: Herečka Táňa Pauhofová aj o nakrúcaní romantických komédií v Chorvátsku.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #novinka #film #Chorvátsko #Michaela Čobejová #produkcia #romantický film

+ Zamerajte sa na konzistentnosť, to je kľúč k úspechu.
V práci bude pre vás ťažké sa rozhodnúť, popremýšľať nad...

+ Chráňte sami seba pred infekčným ochorením, buďte zodpovedný.
V oblasti financií sa vám začne dlhodobo dariť,...