Toto sa mu ešte nestalo! Cruiseov Top Gun ovládol kiná, hviezdny Tom trhol rekord

Pokračovanie filmu Top Gun s názvom Top Gun: Maverick zarobilo počas prvého víkendu v amerických kinách 124 miliónov dolárov. Toľko počas prvého premietacieho víkendu nezarobil žiadny iný film herca Toma Cruisa, napísal server finančnej televízie CNBC.

30.05.2022 08:25
Tom Cruise Foto: ,
Herec Tom Cruise ako kapitán Pete "Maverick" Mitchell na zábere z filmu Top Gun: Maverick.
debata

Často obsadzovaný herec, ktorý sa preslávil ako neohrozený kaskadér, zarobil pokladniam kín od roku 1981 viac ako 4,2 miliardy dolárov. Nikdy predtým ale film s ním nezarobil za prvý víkend premietania viac ako 65 miliónov dolárov.

Snímka filmových spoločností Paramount a Skydance zarobila ďalších 124 miliónov dolárov v zahraničí, čo činí dohromady za víkend 248 miliónov dolárov. Produkčné štúdio očakáva, že počas aktuálneho víkendu, ktorý je v Spojených štátoch kvôli oslavám Dňa obetí vojny o dva dni predĺžený, film vynesie 151 miliónov dolárov.

Tehotná Adriana Lima bola neprehliadnuteľná v...
Herečka Jennifer Connelly prišla na premiéru v...
+30Herec Glen Powell.

V nasledujúcich týždňoch by si mal v kinách udržať silnú pozíciu, pretože bude čeliť obmedzenej konkurencii až do 10. júna, kedy uvedú do kín očakávaný blokbaster film Jurassic World: Dominion (Jurský svet: Nadvláda) od spoločnosti Universal.

Top-Gun-Maverick Čítajte viac Maverick v Top Gune je stále najlepší!

„Letná filmová sezóna je späť,“ citoval CNBC mediálneho analytika spoločnosti Comscore Paula Dergarabediana. „Snímka Top Gun: Maverick je úžasnou pripomienkou toho, že keď spojíte jednu z posledných skutočných filmových hviezd so skvelým rozprávaním, ponáhľajú sa do kín diváci všetkých vekových kategórií,“ dodal.

Herečka Jennifer Connelly v kreácii Louis...
Britská herečka Hayley Atwell prišla podporiť...
+17Herec Miles Teller a jeho manželka Keleigh Sperry.

Úspech filmu je vzpruhou pre pokladne kín, ktoré sa stále spamätávajú z dopadov pandémie covidu-19. Film Top Gun: Maverick prilákal staršie publikum, vytúženú demografickú skupinu, ktorá sa odvtedy, čo sa kina v polovici roku 2020 začala znovu otvárať, do nich vracala pomalšie.

Britain Top Gun Maverick Premiere Čítajte viac Smiem, vaša výsosť? Cruise galantne viedol za ruku vojvodkyňu Kate! Hotový bol z neho aj princ William

Filmu však určite pomohla aj masívna reklamná a mediálna kampaň spojená s niekoľkými výnimočnými premiérami. Jednu z nich absolvovali herci z Top Gun v Cannes, kde sa im nad hlavami premávala francúzska letka, ďalšiu zase za prítomnosti princa Williama a vojvodkyne Kate v Londýne. Cruise tiež nakrútil niekoľko dôležitých vstupov do televízií a televíznych talk-šou či zábavných šou.

Chcete si pozrieť trailer a niekoľko záberov z filmu, ktorý bude možno najzárobkovejším filmom roka? Kliknite na ďalšiu stranu.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #premiéra #rekord #Tom Cruise #zárobok #kiná #Top Gun: Maverick

+ Flexibilita a prispôsobivosť vám otvoria nové cesty.
Momentálne nemíňajte peniaze na veci, ktoré nepotrebujete....

+ Neležte ráno príliš dlho v posteli, za ten čas môžete stihnúť niečo lepšie.
Ak chcete, stále je čo robiť,...