Herečka Maja Velšicová: My sme sa narodili, aby sme prehrávali

Už o pár dní sa k divákom JOJ-ky dostane seriálová novinka Šťastná rybka. Rolu v nej si zahrala aj 86-ročná herečka a speváčka Maja Velšicová.

09.06.2022 00:00
Maja Velšicová Foto:
Maja Velšicová v seriáli Šťastná rybka.
debata

Čo sa stane, keď jeden obyčajný muž v strednom veku, ktorý žije v obyčajnej dedine a má obyčajnú rodinu, vyhrá 10 miliónov eur? Zaobstará sebe a rodine všetko, o čom kedy snívali? Vykašle sa na firmu, kde pracuje pod svojím švagrom za almužnu a už nikdy nepohne ani prstom? O tom je príbeh novinky Šťastná rybka, ktorá sa k divákom dostane 14. júna.

 Maja Velšicová, Oldo Hlaváček a  Ida Rapaičová...
Maja Velšicová v seriáli Šťastná rybka.
+3 Ida Rapaičová a Ľuboš Kostelný v  seriáli...

Pred kamerou seriálu stoja herci ako Ľuboš Kostelný, Zuzana Porubjaková, Kristína Greppelová či Marcel Ochránek. Ale svoje úlohy rozohrajú aj herci staršej generácie ako Dušan Jamrich, Maja Velšicová či Ida Rapaičová.

78-ročná Rapaičová dostala rolu Magdy Hajdákovej, mamy jednej z hlavných postáv, ktorá žije v domove dôchodcov. Je v ňom z vlastnej vôle, i keď si to v podstate nepamätá. Má totiž silného Alzheimera a s ním súvisiace problémy.

Jej dobrú kamarátku hrá herečka a speváčka Maja Velšicová. Ako prezradila, je to práve práca, ktorá ju aj po 80-ke stále baví a udržiava v kondícii. O ponuke režiséra seriálu, Ivana Predmerského, preto dlho nerozmýšľala: „My sme spolu už robili zopár vecí a ako režisér je nesmierne pokojný a trpezlivý, nikdy nechytil režisérsky ‚hysák‘, má môj veľký obdiv,“ opísala herečka spoluprácu.

Okrem hrania pred kamerou ju stále poteší aj záujem fanúšikov. Nezriedka sa stane, že k nej pristúpi ktosi priamo na ulici a zloží jej poklonu. „Ľudia ma pohladkajú a povedia: ‚Pani Majka, ja počúvam vaše pesničky, mám ich rada‘. To je pre mňa ohromné, práve týmto moja práca stále dostáva zmysel.“

Ale nie sú to len fanúšikovia na ulici, Velšicová sleduje aj svojich followerov na internete. „Samozrejme, teší ma fakt, že moja pesnička Holubienka má 2 milióny pozretí na youtube. Sledujem sociálne siete, na youtube mám veľa piesní, ktoré sa stále hrávajú.“

zväčšiť Maja Velšicová, Oldo Hlaváček a  Ida Rapaičová... Foto: JOJ
rybka Maja Velšicová, Oldo Hlaváček a Ida Rapaičová v seriáli Šťastná rybka.

Ako dodala, jej celoživotným poslaním je ľudí zabávať a za svoje povolanie herečky a speváčky je vďačná. „Mojou úlohou bolo a je ľuďom prinášať radosť,“ povedala. S plynúcim časom si však čoraz jasnejšie uvedomuje aj nevyhnutnosť starnutia a všetkého, čo so sebou prináša. „My sme sa narodili, aby sme prehrávali. Ako ide čas, prehrávame boj o zrak, o vlasy, o sluch, o pohyblivosť, o krásu. Tieto jednotlivé boje nášho života prehrávame,“ opísala.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #seriál Zlatá rybka #Maja Velšicová

+ Odhaľte svoj skrytý talent v športe, ktorý ste ešte neskúsili.
Chýba vám sebavedomie, a to vám bráni robiť veci,...

+ Vitamíny doplníte liekmi, ktoré vám lekárnik poradí v lekárni.
Peniaze síce budete mať, ale šťastie vám to...