Vojta Kotek ako neznesiteľný prapravnuk Alberta Einsteina! Ale k slovu a k zbrani sa dostane aj Polívková

Filip Koenig je najmladší profesor, ktorý kedy vôbec prednášal teóriu fyziky na univerzite. A predovšetkým je prapravnukom Alberta Einsteina.

27.06.2022 00:00
kotek Foto:
Vojta Kotek a Anna Polívková v seriáli Einstein – Prípady neznesiteľného génia.
debata

Filip ale trpí dedičnou Huntingtonovou chorobou a keďže mu má zostávať nanajvýš niekoľko rokov života, žije svoj život naplno.

Vojta Kotek a Veronika Freimanová v seriáli...
 Pavel Zedníček v seriáli Einstein – Prípady...
+2
Vojta Kotek a  Anna Polívková  v seriáli...

Zatiaľ, čo sa na Slovensku pripravuje domáca adaptácia seriálového hitu Einstein, jeho nedávnu českú adaptáciu, s podtitulom Prípady neznesiteľného génia, si budú môcť diváci pozrieť od 16. júla na kanáli Prima PLUS. V českej verzii ho stvárnil Vojta Kotek.

Česká adaptácia sa opiera o moderné prostredie kampusu Českého vysokého učení technického v pražských Dejviciah, ktoré mladému vedcovi vytvára dokonalé zázemie. Lenže mladý vedec má aj svoje neduhy. Keď sa počas lekárskej prehliadky snaží z ordinácie ukradnúť lieky, ktoré by spomalili zhoršovanie jeho zdravotného stavu, je zatknutý políciou. Vo väzení sa pripletie k vyšetrovaniu vraždy a svojimi znalosťami pomôže vyšetriť prípad. Polícia pochopí, že by sa im Filip so svojou genialitou mohol hodiť. Dostane tak od šéfa kriminálky ponuku, že si miesto pobytu vo väzbe môže vybrať aj funkciu ich konzultanta. Aj keď nerád, Filip si vyberá druhú možnosť.

„Filipa to vyšetrovanie a práca s políciou veľmi zdržujú od jeho skutočnej práce, ale na druhú stranu ho to nesmierne baví. Je to pokrm pre jeho mozog,“ priblížil svoju postavu jej predstaviteľ Vojtěch Kotek.

S Filipom v rámci policajného oddelenia spolupracuje Lenka, v podaní Anny Polívkovej. „Vďaka nakrúcaniu som sa zamilovala do akčných scén, veľmi ma bavia. Nakrúcala som niekoľko bitiek, zatýkaní a zásahov so zbraňou. Dokonca som bola poučená, že pokiaľ sa ide na zásah, nikdy nesmiem mať zbraň vo vystretých rukách, ale musím mať lakte mierne pokrčené a zbraň mať bližšie pri tele. Vraj by som sa tak pri zásahu, kde by páchateľ čakal za rohom, prezradila,“ priblížila svoje poznatky herečka.

Tejto nesúrodej dvojici velí šéfinšpektor Ivan, ktorý stojí v čele oddelenia vrážd. „Pri seriáli vznikla pekná partička, a to nielen vďaka režisérovi Vojtovi Moravcovi. Mám radosť, že môžem byť medzi Vojtom a Aničkou a ako ich šéf a major ich úkolovať,“ prezradil Pavel Zedníček, ktorý túto rolu stvárňuje.

Do vyšetrovacieho tímu patrí ešte najlepšia kamarátka Lenky a forenzná analytička Soňa (Eva Josefíková). Do deja zasiahne aj Filipova maminka Kamila Koenigová, ktorá bude mladého Einsteina dusiť materinskou láskou a životnými radami. Tú stvárňuje Veronika Freimanová, ktorá mimochodom už hrala maminku Vojtovi Kotkovi hneď niekoľkokrát, vrátane filmových hitov Snowboarďáci či Rafťáci.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #Vojta KOtek

+ Cvičte aj v pohodlí domova, vaše telo sa potrebuje začať viac hýbať.
Momentálne nie je čas na míňanie peňazí,...

+ Myslite nato, že oklamete jedine sami seba, nikoho iného.
Ste inteligentný, máte na viac, nezabúdajte na vyššie...