Nemilé! Hviezda Hry o tróny sa súdi, chcú od nej státisíce dolárov. A ešte ju aj vystrihli z...

Meno herečky Leny Headeyovej, jednej z hlavných predstaviteliek populárneho seriálu Hra o tróny, sa ocitli v hľadáčikoch médií. A nie z najpríjemnejších dôvodov - teda určite nie príjemných pre herečku samotnú.

01.07.2022 10:08
Herečka Lena Headey v kreácii od Elieho Saaba. Foto: ,
Herečka Lena Headey na archívnom zábere.
debata

Ako informujú americké a britské médiá, s Headeyovou sa súdi jej bývalá britská agentúra, ktorá ju zastupovala. Tvrdia, že herečka im dlží na poplatkoch z predchádzajúcich projektov, ktoré mala zmluvne dohodnuté v čase, keď ju agentúra Troika zastupovala. Z dokumentov vyplýva, že predstaviteľka Cersei Lannister dlhuje agentúre 500-tisíc dolárov za prácu na filme Thor: Láska a hrom.

Alexandra Daddario Čítajte viac Nádherná nevesta! Herečka Daddario je už pod čepcom, prekvapila šatami aj miestom svadby

Ako píše magazín Variety, vychádzajúc z predpokladu, že dohodnutá provízia pre agentúru z projektov herečky bola stanovená na 7 percent jej honoráru – potom jej honorár za film Thor: Láska a hrom mal činiť viac ako 7 miliónov dolárov. Čo je však možno ešte nepríjemnejšia skutočnosť, Headeyovú napokon z filmu vystrihli a vo finálnej verzii, ktorá sa premieta momentálne v kinách, ju diváci neuvidia.

Herec Chris Hemsworth na premiére filmu Thor:...
Herečka Tessa Thompson na premiére filmu Thor:...
+12Herečka Lia McHugh.

Ďalšie dlhy, o ktorých informovala agentúra Troika, sa majú týkať projektov 9 Bullets a Rita. Herečka sa bráni, že ani v jednom prípade nevidí dôvod na platenie dohodnutej provízie pre britskú agentúru.

Ako vysvetľujú jej právni zástupcovia, ku práci vo filme Thor sa mala dostať na priamo a bez zastúpenia agentúry a v prípade ďalších dvoch projektov dostala výrazne nižší honorár, než z akého vychádza agentúra. Sumu, ktorá jej vraj zo zmluvy vyplývala, už zaplatila.

VIDEO: Najpopulárnejšie slovenské seriály

Obsah vznikol v spolupráci s Mall.tv

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #žaloba #Lena Headey #provízia

+ Zvoľte pohodlnú obuv a oblečenie, čaká vás náročný športový deň.
Užite si naplno príjemné počasie a využite...

+ Stanovte si reálne ciele pre zdravie a športové úspechy.
Otvorenosť k novým nápadom posilní vašu pozíciu v...