Vyzliekala sa do plaviek aj donaha a stala sa ikonou! Pamela Anderson má 55, neviniatko na fotke z roku 1991 nespoznáte

Napriek pochybnostiam o jej talente patrí medzi najslávnejšie ženy svetového šoubiznisu. Herečka, modelka, provokatérka, ale tiež žena s výrazným ekologickým cítením - Pamela Anderson oslavuje.

01.07.2022 12:09
Pamela Anderson Foto: ,
Herečka Pamela Anderson na archívnom zábere z roku 2019.
debata (1)

Málokto by aj dnes povedal, že prišla na svet v roku 1967, presne 1. júla a tým pádom sa momentálne ocitla v dovŕšení poljubilea. Dnes 55-ročná Pamela Anderson má však už dekády skúsenosti s modelingom, herectvom a šoubiznisom ako takým, radí sa medzi popkultúrne ikony a slávne ženy, ktorých popularita a záujem o ne sa nemení ani v závislosti od počtu projektov, v ktorých sa objavili.

Herečka a modelka Pamela Anderson na zábere z...
Herečka a modelka Pamela Anderson na zábere z...
+17Herečka a modelka Pamela Anderson na zábere z...

Rodáčka z mesta Ladysmith, ktoré patrí do Britskej Kolumbie, odštartovala svoju kariéru šťastnou náhodou. Keď ju totiž zachytili kamery v hľadisku na zápase kanadskej futbalovej ligy v roku 1989, mala na sebe tričko známeho výrobcu piva. Značka ju následne vyhľadala a urobila z nej svoju ambasádorku a sexy tvár v reklame. Od tváre však nebolo ďaleko ani k „telu“ a Pamela, v tom čase už vylepšená plastickou operáciou poprsia sa ešte v rovnakom roku objavila na titulnej strane magazínu Playboy.

zväčšiť Herečka a modelka Pamela Anderson na zábere z... Foto: SHUTTERSTOCK
Pamela Anderson Herečka a modelka Pamela Anderson na zábere z úvodu svojej kariéry, vznikol v roku 1991 - necelé dva roky po tom, čo prvýkrát pózovala pre Playboy.

S pánskym časopisom, ktorého stránky plné nahých krások fascinovali mužov dekády, sa spája jeden z Andersonovej osobných triumfov – je totiž ženou s najvyšším počtom titulných strán tohto magazínu a objavila sa v časopise viackrát než akákoľvek iná modelka.

Pamela Anderson Čítajte viac Pamela Anderson ako muzikálová diva? Toto čakal málokto, postojačky jej tlieskali už v polovici šou

Samozrejme, sexi predvádzanie sa nebolo pre Pamelu jedinou ambíciou v kariére a už čoskoro začala pomýšľať na filmové a televízne kamery. Asi nik z generácie dnešných 40– a 50-nikov nezabudne na jej postavu plavčíčky CJ Parkerovej, ktorá bola súčasťu ansámblu populárneho seriálu Pobrežná hliadka (Baywatch). Dodnes práve jej postava spoločne s Mitchom Buchannonom (v podaní Davida Hasselhoffa) patrí k tým najznámejším a získala si aj generácie omnoho mladších divákov. V zozname jej projektov určite netreba vynechať ani účinkovanie vo filme Barb Wire či návrat do filmového Baywatchu v roku 2017. Najnovšie herečka prekvapila aj rolou na doskách na Broadway. A to rovno v muzikáli Chicago. Recenzie kritikov boli pozitívne a diváci nadšení.

zväčšiť Herečka Pamela Anderson na zábere z roku 1995... Foto: FremantleMedia Ltd / Shutterstock Editorial / Profimedia
Pamela Anderson Herečka Pamela Anderson na zábere z roku 1995 ako CJ Parker v seriáli Pobrežná hliadka.

Život Pamely Andersonovej, ktorý je taký fascinujúci pre médiá a verejnosť, sa popri profesionálnych úspechoch plnil aj pomerne divokými osobnými zážitkami a momentami. K nim patrí napríklad aj vzťah a manželstvo s hudobníkom Tommym Lee, z ktorého pochádzajú dvaja synovia Andersonovej a najnovšie ho (respektíve jeho časť, keď dvojica nakrútila sex-video a niekto im nahrávku ukradol) zobrazuje aj seriál Pam & Tommy (na Slovensku ho diváci môžu vidieť na kanáli Disney +), v ktorom Pamelu stvárnila britská herečka Lily James.

anderson Čítajte viac Pamele Anderson nevyšlo ani manželstvo s bodyguardom! Čaká ju ďalší rozvod... Uf, koľký v poradí?

Láska a muži hrajú v živote Andersonovej zjavne dôležitú úlohu, keďže má na konte už šesť manželstiev (jedno si zopakovala s rovnakým mužom – Rickom Solomonom). Ani jedno z nich sa však netrvalo a momentálne je znovu single. V minulosti sa špekulovalo aj o jej romániku s Julianom Assangeom, ona tvrdí, že sú len dobrí priatelia.

Pamela je tiež známa aktivistka za práva zvierat a roky sa venuje projektom na ochranu zvierat. V móde dlhé roky spolupracovala a tiež podporovala britskú dizajnérku Vivienne Westwoodovú, s ktorou ju údajne spájajú rovnaké hodnoty a životná filozofia.

VIDEO: Zachmúrená Pamela Anderson si odskočila na večeru.
Video

VIDEO: Poznáte históriu dámskych plaviek? Pozrite sa s nami

Obsah vznikol v spolupráci s Mall.tv

© Autorské práva vyhradené

1 debata chyba
Viac na túto tému: #nahota #kariéra #seriál #Pamela Anderson #Playboy #pózovanie #jubileá hviezd #mall.tv

+ Joga a meditácia posilnia nielen telo, ale aj myseľ.
Uznania za tvrdú prácu sú na dosah, vytrvajte v úsilí....

+ Pravidelné cvičenie zvýši vašu energiu a životný elán.
Osobný rozvoj vám otvorí dvere k novým príležitostiam....