37 rokov starý hit dobyl hitparády, tušili ste koľko už vďaka Stranger Things zarobil? Kate Bush sa teší z...

V piatok 1. júla mali premiéru dve záverečné epizódy štvrtej série seriálového fenoménu menom Stranger Things. Diváci sa nedočkali len (dočasného) uzavretia osudov jeho hrdinov...

05.07.2022 02:29
millie bobby brown, stranger things, Foto:
Herečka Millie Bobby Brown na zábere zo seriálu Stranger Things.
debata

Už pri premiére prvých siedmich epizód, ktoré sa stali najstreamovanejším projektom Netflixu a vystrelili na čelo rebríčka v počte hodín streamovania divákmi, sa do pozornosti ľudí po celom svete vrátila staršia skladba britskej speváčky Kate Bushovej. Hit Running up that hill z roku 1987 zohráva v príbehu veľmi dôležitú rolu a jeho opakované použitie prinieslo dnes 63-ročnej Bushovej niekoľko rekordov.

Záber z posledných dvoch epizód štvrtej série...
Záber z posledných dvoch epizód štvrtej série...
+3Záber z posledných dvoch epizód štvrtej série...

Kate Bush sa okrem iného s pesničkou dostala na čelo britskej hitparády predajnosti singlov a autorke a interpretke zabezpečila vôbec prvýkrát „prvé miesto“ v celej jej doterajšej kariére. Samozrejme, úspech v hitparádach, na internete či streamovacích službách ako je Spotify alebo Apple so sebou prináša aj nové zisky. Odhady hovoria o skutočne obrovskom čísle.

Speváčka Kate Bush. Foto: Warner Music
Kate Bush Press Shot preview Speváčka Kate Bush.

Podľa informácií CBS News mala speváčka v období od 27. mája do 23. júna zarobiť sumu zhruba 2,3 milióna dolárov – ich zdrojom sú okrem poplatkov od Netflixu za použitie skladby aj tantiémy z použitej skladby a jej nové stiahnutia. Kate Bush pritom vlastní kompletné autorské práva na svoj hit, ktorý pochádza z albumu Hounds of Love (z roku 1985), čo znamená, že vlastne zisk sa v jej prípade maximalizoval.

Kate Bush Press Shot preview Čítajte viac 37 rokov stará skladba ovláda znovu hitparády! Môže za to slávny seriál z Netflixu

Keďže suma bola vyčíslená v uvedenom období ešte pred premiérou posledných dvoch epizód, dá sa očakávať, že sa navýši. V dvojici epizód, ktoré sú viac než seriálovou časťou plnohodnotným celovečerným filmom, sa skladba totiž opäť viackrát objaví.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #zárobok #Kate Bush #Stranger Things #tantiémy

+ Zdravé stravovanie je tak dôležité ako pravidelný tréning.
Spríjemniť deň si môžete aj bez veľkého míňania...

+ Ak to situácia umožní vyhýbajte sa klimatizácii a silnému prievanu.
Deťom urobíte veľkú radosť ak im kúpite...