Najprv za almužnu, potom... honorár filmového Thora narástol astronomicky!

Štvrtý film zo série Thor sa premieta už v takmer celom svete a s obrovským úspechom. O úspechu však môže hovoriť aj herec Chris Hemsworth. Najmä, keď príde reč na honorár.

12.07.2022 00:00
LA Premiere of "Thor: Love and Thunder" Foto: ,
Herec Chris Hemsworth na premiére filmu Thor: Láska a hrom.
debata

Austrálsky rodák sa aj vďaka účinkovaniu v úlohe supersilného Thora z marvelovského univerza zaradil do zoznamu najlepšie platených hercov súčasnosti. Zaujímavosťou pritom je, že jeho honorár v prvom filme bol úplným zlomkom toho, čo dostal za účinkovanie vo filme Thor: Láska a hrom (teda v tom najaktuálnejšom).

Ako informoval portál JustJared.com, ktorý priniesol prehľad zárobkov najväčších marvelovských hviezd, herec Hemsworth asi ani netušil, kam to až môže dotiahnuť s rolou Thora. Keď prijal ponuku na prvý film, ktorý prišiel do kín v roku 2011, jeho výplata bola údajne vo výške 150-tisíc dolárov. Pre našinca pekný peniaz, v Hollywoode priam almužna.

Herec Chris Hemsworth a jeho manželka Elsa...
Španielska herečka Elsa Pataky.
+2Austrálsky herec Chris Hemsworth a jeho...

Už druhá snímka o Thorovi však hercovi cenu výrazne zdvihla a pri treťom filmu Thor: Ragnarok z roku 2017 sa dohodol Hemsworth na šeku so sumou 15 miliónov dolárov, tvrdí portál. Ďalších päť mu malo pribudnúť práve za účinkovanie v aktuálnom kinohite, čiže honorár za „Lásku a hrom“ činil 20 miliónov dolárov.

Pom Klementieff, Natalie Portman a Tessa Thompson Čítajte viac Síce bez Thora, ale premiéru ovládli hromovo... Portman ako španielska kráska v mini, Ora len v sieti z kryštálov

V marvelovskom univerze sa však žiaden z hercov nemôže rovnať Robertovi Downeymu Jr., ktorého diváci poznajú ako Iron Mana. Ten mal za účinkovanie v snímke Avengers: Infinity War zinkasovať až sumu 75 miliónov dolárov. Len pre ilustráciu, keď do marvelovského sveta vstúpil prvýkrát ako Iron Man vo filme z roku 2008, jeho honorár bol údajne 500-tisíc dolárov.

VIDEO: Najbohatšie deti na svete

Obsah vznikol v spolupráci s Mall.tv

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #Chris Hemsworth #Thor #rola #honorár

+ Motivácia príde, keď stanovíte jasné ciele vo vašom športe.
Zariaďujte si bývanie podľa vašich predstáv,...

+ Zobudíte sa skôr a začnete robiť veci, ktoré vás budú posúvať ďalej.
Nezabúdajte na dôležité veci, ktoré máte...