Kedysi chlpatý idol z pláže, dnes sedemdesiatnik: Nesmrteľný Mitch Buchannon oslavuje!

Americký herec a spevák David Hasselhoff sa preslávil predovšetkým ako herec v televíznych seriáloch z 80. a 90. rokov.

17.07.2022 10:00
701244711 Foto:
Herec a spevák David Hasselhoff na zábere z júna 2022.
debata

Medzi jeho najznámejšie seriály patrí Pobrežná hliadka a Knight Rider, v ktorom za pomoci inteligentného automobilu bojuje proti zločinu. Ako spevák vydal niekoľko platní, jeho najslávnejším hitom je Looking For Freedom, s ktorou slávil úspechy hlavne v Európe.

Hasselhoff sa narodil 17. júla 1952 v Baltimore v štáte Maryland. Hercom chcel byť už ako dieťa, herectvo nakoniec vyštudoval na Akadémii dramatických umení v Rochestri. Na štúdiá si privyrábal ako čašník a model.

Svoju hereckú kariéru odštartoval v seriáli Mladí a nepokojní. Prvý veľký úspech zaznamenal rolou súkromného detektíva Michaela Knighta v seriáli Knight Rider a skutočnú hviezdu z neho urobil záchranár Mitch Buchannon v seriáli Pobrežná hliadka, ktorý bol svojho času jedným z najsledovanejších seriálov na svete. Zahral si aj v niekoľkých filmoch.

Zobraziť tento príspevok na Instagrame

Príspevok, ktorý zdieľa Baywatch_TV (@baywatch_tv)

V minulosti navštívil aj Slovensko, kde vystúpil v rámci hudobného festivalu. V susednom Česku sa objavil kedysi na návšteve pražskej reštaurácie Planet Hollywood a pridal sa ku hviezdam, ktoré tam zanechali niektorý zo svojich zvrškov či iných relikvií, ktoré poznajú diváci zo strieborného plátna či televíznej obrazovky. Hasselhoff daroval vtedy reštaurácii svoju bundu z Pobrežnej hliadky.

Pamela Anderson Čítajte viac Vyzliekala sa do plaviek aj donaha a stala sa ikonou! Pamela Anderson má 55, neviniatko na fotke z roku 1991 nespoznáte

Otec dvoch dcér Hasselhof bol dvakrát ženatý, jeho hádky a rozvodové konanie s druhou ženou, hereckou kolegyňou Pamelou Bachovou svojho času plnili stránky bulvárnej tlače. V minulosti tiež bojoval s alkoholizmom. Ocitol sa v protialkoholickej liečebni aj pred súdom kvôli šoférovaniu v opitosti.

VIDEO: Vedeli ste túto zaujímavosť o seriáli Pobrežná hliadka?

Obsah vznikol v spolupráci s Mall.tv

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #film #David Hasselhoff #Pobrežná hliadka #jubileá hviezd #mall.tv

+ Nájdite čas na relax, zmierni to stres.
Úspech v podnikaní je blízko, verte svojim schopnostiam....

+ Humor nech vás neopúšťa a to za každých okolností.
V práci všetko zvládnete ľavou zadnou, nemáte sa čoho...