Bolek Polívka aj Eva Holubová bok po boku v seriálovej novinke o živote s pivom

Po seriáloch z prostredia moravských viníc, či už Vinaři alebo Pálava, jeseň prinesie iný "seriálový" nápoj.

12.08.2022 00:00
Horky svet  13 Foto:
Eva Holubová a Bolek Polívka v seriáli Hořký svět.
debata

Osemdielnu humornú i poetickú sériu o živote s pivom Hořký svět prinesie na slovenské obrazovky televízny kanál Prima PLUS. Mladý hrdina Štepán Berka (Matouš Ruml) príde o dobre platenú prácu v banke. Namiesto povýšenia, ktoré očakáva, dostane padáka a stane sa z neho muž v domácnosti a aj otec malého Honzíka (Nathanael Ruml) na plný úväzok.

Herečka Alžbeta Stanková. Čítajte viac Alžbete Stankovej ide v Čechách karta! Ďalšia seriálová rola

"Štepán je predobraz mnohých mužov. Vo svojom živote dosiahol určitú pozíciu. Má ženu, dieťa, stálu prácu, a nepremýšľa, či je šťastný. Pracuje v banke, kde ho to veľmi nebaví, so svojou ženou sa majú radi, potom mu ale zomrie otec, príde o prácu, a zrazu sa prebudí. Zistí, že by so svojím životom mohol niečo urobiť, ale nezačne veľmi dobre. Chytí sa piva a rozbehne sa jazda,“ opisuje svoju seriálovú úlohu Matouš Ruml.

Manželka Veronika (Berenika Kohoutová) pracuje v nemocnici ako vrchná sestra a nakladá si toľko služieb, že to v jednej chvíli prestane stíhať a dôjde jej s manželom trpezlivosť. "Je to veľmi praktická a racionálna žena, ale láska k mužovi ju prinúti k tomu, aby sa časom pridala na jeho stranu. Páči sa mi na nej, že nie je len chladná zdravotná sestra, ale vo finále si k tomu pivu nájde cestu. Nebude samozrejme priamočiara, párkrát odbočí, ale nakoniec to dobre dopadne,“ sľubuje Berenika Kohoutová.

zväčšiť Bolek Polívka v seriáli Hořký svět. Foto: Prima
Horky svet 1 Bolek Polívka v seriáli Hořký svět.

Štefan sa tak rozhodne nájsť zmysel života, prácu a získať späť rodinu, ktorá sa mu hneď na začiatku rozpadne. Preto sa s pomocou skrachovaného sládka Bolka (Bolek Polívka) pokúsi rozbehnúť rodinný minipivovar, ktorý zdedí s bratom Michalom (Jakub Štáfek) po otcovi. S tým ale nesúhlasí Štepánova matka Hana (Eva Holubová) a pokúša sa svoju polovicu pivovaru predať. Štepán sa snaží kupcov odradiť a nakoniec presvedčí svojich kamarátov, aby sa k nemu pridali a stali sa jeho spoluvlastníkmi. Štepán s Bolkom im sľúbia, že do roka môžu vyhrať Pivný festival, kde je prvá cena spojená s finančným bonusom, a tým pádom sa podiely zhodnotia. Pivovar dostáva pôžičku a začne prechádzať rekonštrukciou. Do toho sa v pivovare objaví aj Tereza (Barbora Černá), dcéra Bolka, ktorá má ale o svojho otca alkoholika strach. Veľmi dobre si pamätá na detstvo, ktoré bolo plné otcových alkoholových eskapád. Nakoniec ale na spoluprácu kývne a začne obom v pivovare pomáhať. Príbeh rodinného pivovaru tak odhalí aj jedno rodinné tajomstvo…

713095900 Čítajte viac Krásne letná Magálová sa prišla zabaviť na Polnišovej film! A nebola jediná, premiéra plná hviezd

V seriáli sa predstavia Matouš Ruml, Berenika Kohoutová, hviezda aj na Slovensku úspešného filmu Vyšehrad: Fylm Jakub Štáfek, nestarnúci Bolek Polívka a Eva Holubová či Václav Kopta, Tomáš Měcháček a ďalší. Slovenskí diváci seriál uvidia už na jeseň na kanáli Prima PLUS.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #Bolek Polívka

+ Flexibilita a prispôsobivosť vám otvoria nové cesty.
Momentálne nemíňajte peniaze na veci, ktoré nepotrebujete....

+ Podporujte svoju imunitu vitamínmi, práve to vaše telo potrebuje.
Ak neviete pokračovať dnes nie je práve váš...