Zabili Kennyho, parchanti! Hrdinom South Parku nie je sväté nič, ani Ježiš. Seriál oslavuje 25 rokov

Autori animovaného seriálu Mestečko South Park, ktorého prvý diel sa vysielal pred štvrťstoročím, 13. augusta 1997, si rozhodne neberú servítky pred ústa.

13.08.2022 00:00
597817145 Foto:
Kenny, Kyle, Cartman a Stan - hlavní hrdinovia seriálu Mestečko South Park.
debata (1)

Matt Stone a Trey Parker si totiž dokážu robiť srandu z ideológie, náboženstva i celebrít. Na paškál si tak už vzali Ježiša, proroka Mohameda, scientológov, Kanaďanov alebo napríklad Donalda Trumpa. Hlavní hrdinovia, osemroční školáci Kenny, Kyle, Cartman a Stan, navyše pre nejaký ten vulgárny výraz rozhodne nejdú ďaleko.

South Park u divákov uspel napriek tomu, že animácia pripomína najviac zo všetkého pokusy študentov strednej školy o kreslený film. Hrdinovia vyzerajú trochu ako neohrabaný snehuliak s rukami a náznakmi nôh, o perspektíve si môžu ľudia nechať len snívať. Ale možno, že v záplave takmer dokonalej animácie bol práve trochu primitívny trhaný štýl tým, čo zaujalo. Teda, samozrejme, popri príbehoch, ktoré s obľubou prekračujú všetky hranice a tabu, ktorým sa ostatní televízni tvorcovia väčšinou boja čo i len priblížiť.

Obľúbeným terčom sú celebrity všetkého druhu, tvorcovia majú „na muške“ napríklad aj na obyvateľov Kanady, s ktorými Amerika dokonca v seriáli vedie vojnu. Okrem drsného a politicky nekorektného humoru sa Mestečko South Park vyznačuje aj slovníkom plným vulgarít. Počas jedného dielu sa napríklad 165-krát objavilo slovo „shit“.

V USA je tak nevhodný do 18 rokov, doteraz bolo odvysielaných 25 sérií seriálu, ktoré mali celkom 318 epizód.

1 debata chyba
Viac na túto tému: #Mestečko South Park

+ Čas na detoxikáciu, obnovte svoje fyzické sily.
Váš dávny sen sa môže splniť už čoskoro, preto na tom...

+ Ostaňte dnes doma a oddýchnite si, potrebujete to.
Využívajte svoje odborne znalosti a osviežte si ich....