Zomrel režisér kultového Nekonečného príbehu! Pamätáte si aj jeho hviezdy? Takto žijú dnes!

Zaslúžil sa o jeden z najkultovejších filmov (nielen) detského diváka osemdesiatych rokov. Režisér Wolfgang Petersen, ktorý nakrútil Nekonečný príbeh, zomrel vo veku 81 rokov.

17.08.2022 08:07
debata
Režisér Wolfgang Petersen na archívnom zábere. Foto: SHUTTERSTOCK
Wolfgang Petersen Režisér Wolfgang Petersen na archívnom zábere.

Petersen prehral svoj boj s rakovinou pankreasu, ktorá ho trápila už dlhší čas. Ako informovali médiá, nemecký rodák, ktorý sa presadil v Hollywoode, zomrel už v piatok 12. augusta. Rodina správu o jeho smrti potvrdila až o pár dní.

Petersena si verejnosť azda navždy bude spájať práve s fantasy príbehom Nekonečný príbeh, ktorý vznikol v roku 1984. Okrem titulnej skladby, ktorá sa hráva dodnes, patrí aj tento film (hoci dnes s už na pohľad zastaralými trikmi) medzi pravidelné súčasti sviatočného programu v televíziách.

Herci Noah Hathaway a Tami Stronach, ktorých...
Režisér Wolfgang Petersen na archívnom zábere.
+2Herec Brad Pitt a nemecký režisér Wolfgang...

Okrem Petersena, ktorému snímka čiastočne pomohla naštartovať kariéru v Hollywoode (tam neskôr nakrútil také hity ako Smrtiaca epidémia, Dokonalá búrka či Trója, ale aj niekoľko prepadákov), sa vďaka Nekonečnému príbehu stali zo dňa na deň slávnymi aj jeho hlavní predstavitelia.

Takto dnes vyzerá predstaviteľ Atreya

Zobraziť tento príspevok na Instagrame

Príspevok, ktorý zdieľa Noah Hathaway (@noahhathaway666)

Hlavného hrdinu Bastiana v podaní herca Barreta Olivera už filmový svet čiastočne poznal a nasledujúce roky mohol vídať v ďalších projektoch, herec však pri filmovej práci nezostal. Ústredné trio potom doplnili herci Tami Stronach a Noah Hathaway v rolách detskej kráľovnej a statočného bojovníka Atreya. Obaja sú dodnes aktívni a pravidelne sa zúčastňujú aj na podujatiach, ktoré si snímku a ich niekdajšiu prácu pripomínajú. Obaja dnes päťdesiatnici sa napríklad stretli v roku 2019 na jednom z podujatí, ktoré bolo venované práve filmovým fanúšikom Nekonečného príbehu.

Detská kráľovná oslávila koncom júla okrúhlu 50-ku

Zobraziť tento príspevok na Instagrame

Príspevok, ktorý zdieľa Tami Stronach (@tamistronach_)

Z Hathawaya, ktorý sa ešte príležitostne objaví pred kamerou, sa pritom stal zanietený republikán a patriot, na svojom profile na Instagrame má uvedené, že je inštruktorom streľby a tvrdo bojuje za právo na držbu zbrane. Stronach, ktorá sa viac ako herectvu venovala tancu a kariére profesorky, oslávila v posledný júlový deň svoje okrúhle päťdesiate narodeniny a zdá sa, že žije o niečo pokojnejší a pritom kariérne naplnený život.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #úmrtie #hviezdy #herci #Nekonečný príbeh #hviezdy po rokoch #Wolfang Petersen

+ Deň stvorený na očistu vášho tela, zvýšte príjem tekutín a nejedzte.
Efektívne manažovanie času vám ušetrí stres...

+ Dávajte pozor s kým sa zoznámite a nepodľahnite vášni na jednu noc.
Naučte sa hospodáriť s peniazmi inak...