Slov málo, emócií sa však dočkáte určite! Judit Bárdos si splnila ďalší herecký sen

Patrí medzi obľúbené domáce herečky a pritom sa nemusí ani snažiť o to, aby hrala vo výlučne komerčných projektoch. Herečka Judit Bárdos nedávno predstavila nový film počas akcie Kino pod hviezdami.

22.08.2022 04:00
Judit Bárdos Foto:
Herečka Judit Bárdos si zahrala vo filme Piargy.
debata

Známa herečka si zahrala v ľúbostnej dráme Piargy, ktorú podľa novely Františka Švantnera z medzivojnového obdobia nakrútil macedónsky režisér Ivo Trajkov. „Síce sa odohráva v 30. rokoch minulého storočia, ale postavenie žien v spoločnosti, choré vzťahy v rodine sú doteraz, bohužiaľ, aktuálne,“ uviedla na margo snímky Bárdos.

Herečky a kolegyne z filmu Piargy Jana...
Moderátorka Vera Wisterová na slávnostnom...
+3Herečka Judit Bárdos si zahrala vo filme Piargy.

V príbehu, ktorý sa odohráva v dedine Piargy, stvárňuje krásnu a chudobnú Julišu. „Je sirota, má jediného rodinného príslušníka, sestru, ktorá nemá príliš dobré meno. Jediná šanca, ako môže Juliša prežiť, je dobre sa vydať, ona nie je vypočítavá, v podstate ju ‚predá‘ sestra,“ opisuje herečka dobromyseľnú Julišu. Tá sa vydá za syna najbohatšieho statkára, ocitne sa v rodine, kde vládnu tvrdé pravidlá. Nedokáže sa ubrániť násilným zvodom svokra a nechtiac sa dostane do milostného trojuholníka. „Prepadne veľmi bizarnej vášni a už potom z toho nie je cesta späť do čistého života,“ naznačuje Bárdos.

zväčšiť Herečky a kolegyne z filmu Piargy Jana... Foto: Zdenko HANOUT
Jana Kvantiková (vľavo) a Judit Bárdos Herečky a kolegyne z filmu Piargy Jana Kvantiková (vľavo) a Judit Bárdos na slávnostnom uvedení akcie Kino pod hviezdami v Bratislave.

Herečka priznáva, že obľubuje filmy, v ktorých môže hrať v dobových kostýmoch, i príbehy, kde sa veľa vecí vyjadruje bez slov. „Hovorí sa tu málo, dedinskí ľudia neboli filozofi, veľmi jednoducho sa vyjadrovali,“ dodala. V Piargoch, ktoré prídu do kín 22. septembra, sa ďalej predstavia Daniel Fischer, Attila Mokos, Lucia Siposová, Ivan Martinka, Jana Oľhová, Jana Kvantiková či Peter Nádasdi.

Akcia Kino pod hviezdami, ktorá sa konala počas uplynulých dní v Bratislave, sa presunie do Košíc, kde pokračuje od 23. do 26. augusta.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #herectvo #film #rola #kostým #Judit Bárdos #Kino pod hviezdami #Piargy

+ Flexibilita a prispôsobivosť vám otvoria nové cesty.
Momentálne nemíňajte peniaze na veci, ktoré nepotrebujete....

+ Hygiena je na prvom mieste, preto ju nezabúdajte dodržiavať.
Neznepríjemňujte prácu ľuďom okolo vás, lebo vy...