Soňa Norisová o práci s mladými filmármi: Ak ľuďom na veciach záleží, je to nákazlivé

Tohtoročné leto si pripravilo pár poriadne horúcich dní. Herečka Soňa Norisová ich strávila pri práci, nakrúcala s talentovanými mladými filmármi. Počas jedného zo záverečných dní príprav filmu Dokonalosť sama sa pozhovárala aj s redakciou Pravdy.

20.08.2022 00:00
debata
Video
Herečka Soňa Norisová sa v rozhovore pre Pravdu podelila o skúsenosti z nakrúcania s mladými filmármi, prezradila, čo ju čaká v najbližších mesiacoch, ale tiež, prečo boli pre ňu reakcie niektorých ľudí voči kultúrnej obci počas covidovej pandémie sklamaním. Viac v rozhovore, ktorý vznikol počas nakrúcania filmu Dokonalosť sama v rakúskom Kittsee.

Norisovú filmársky tandem Lukáš Vízner a Miriam Fulmeková oslovil do svojho tretieho krátkometrážneho filmu pod názvom Dokonalosť sama. Zverili jej hlavnú postavu Iris a ako sami prezradili, rola bola písaná priamo na mieru známej televíznej a filmovej herečke. „Páči sa mi ten koncept a fakt, že som jedna zo zaujímavých postáv, ktoré nesú v sebe určité tajomstvo. Vždy mám rada, keď môžem hrať postavu, ktorá v sebe nejaké tajomstvo má a to si myslím, že v tomto filme je,“ uviedla pre Pravdu Soňa Norisová.

Bytosť Čítajte viac EMEDI Productions: Mladí filmári, ktorí rúcajú tabu

Na otázku, ako sa vlastne vychytená herečka ocitne v študentskom filme, odpovedala s úsmevom. „Tak, že ma oslovia a že mám čas a tak, že ma to zaujme,“ skonštatovala Norisová, ktorá mala s mladým filmárskym tímom nakrúcať už dávnejšie. Projekt sa však posúval a napokon prisúdil filmárom nakrúcanie v tých najhorúcejších dňoch. Norisová vraj v tých najväčších teplách trochu ľutovala, že sa projektu upísala. „Volala mi sestra a hovorí: Soni, neprídete sa ku nám okúpať na bazén. A ja som si vtedy vravela, nemôžem, lebo ja tu nakrúcam,“ zavtipkovala si herečka pred kamerou Pravdy.

Soňa Norisová v seriáli Priznanie. Foto: RTVS
Kristina Vazanova zo serialu Priznanie Sona Norisova foto RTVS 2 Soňa Norisová v seriáli Priznanie.

Následne však zdôraznila, že film Dokonalosť sama nakrúca, pretože to chcela robiť a na tíme mladých filmárov a štábu, ktorí sa na projekte podieľali bez nároku na honorár, ocenila obrovskú tímovosť a nadšenie pre projekt. „Každému jednému na tom veľmi záleží a aj to vidieť. Je to veľmi nákazlivé. Na každej práci, či už je to táto, alebo divadelná, mám rada tú tímovosť. Že ľudia neriešia seba, ale riešia to, ako vo finálnom dôsledku bude projekt vyzerať,“ vysvetlila Norisová, ktorú na jeseň diváci uvidia v nových epizódach krimi seriálu Policie Modrava. Možno sa však objaví znovu aj na doskách Radošinského naivného divadla.

soňa norisová, seriál priznanie, Čítajte viac Pekne sme sa vytrápili, opisuje Norisová návrat k postave Kristíny Važanovej z Hniezda

O nových projektoch, ale tiež napríklad o tom, ako vníma stav kultúry po pandémii covidu, porozprávala herečka známa z projektov ako Hniezdo či Priznanie v našom rozhovore tiež. Viac si pozrite vo videu.

O snímke Dokonalosť sama, treťom krátkometrážnom filme Lukáša Víznera a Miriam Fulmekovej, ktorého premiéra by sa mala konať do konca roka, vznikli aj ďalšie rozhovory – práve so samotnými filmármi. Nájdete ich na stránke Pravdy v nasledujúcich týždňoch alebo mesiacoch.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #práca #herectvo #film #kultúra #nakrúcanie #študent #Soňa Norisová #Lukáš Vízner

+ Vyberajte vhodný typ hydratácie práve pre svoju pokožku.
Šetrite, avšak si dávajte pozor na čom šetríte....

+ Správajte sa disciplinovane, pomôže vám v tom aj cvičenie.
Napravte svoje chyby z minulosti, nie je to hanba....