Návrat obľúbenej postavy! Agáta mieri opäť do Nemocnice, ktorá kolegyňa sa musí mať na pozore?

Herečka Anna Nováková zaujala divákov Nemocnice od prvej série, do jej deja vstúpila ako mladá lekárka Agáta Jánošová.

24.08.2022 00:00
Anna Novakova Foto:
Herečka Anna Nováková ako lekárka Agáta Jánošová v seriáli Nemocnica.
debata

Priateľská a profesionálna – presne tak si ju fanúšikovia zapamätali. A scenáristi miešali karty aj v jej osobnom živote. Napätie a iskrenie medzi ňou a seriálovým kolegom Braňom Srnčíkom (Dávid Uzsák) takisto dokázalo udržať pozornosť diváka. Jej odchod zo seriálu tak zarmútil nejedného nadšenca „bielych plášťov“.

Seriálová Agáta o návrate do Nemocnice pre TV Pravda
Video

Nováková si dopriala materskú pauzu, v januári sa stala dvojnásobnou mamičkou, na svet priviedla druhú dcérku. Od 30. augusta sa však ako obľúbená Agáta do seriálu vracia. Ako sa jej obliekal biely plášť? „Radostne,“ opísala na úvod sympatická herečka. „Prácu považujem aj za svoje hobby, veľmi som sa tešila.“ Ako mamička dvoch malých detí predsa len isté obavy priznáva. „Napriek tomu, že deti sú v podstate celý deň pri mne, ateliéry Nemocnice sú postavené na bratislavskej Kolibe, takže jedno dieťa mám vonku v kočiari a druhé na ihrisku, isté obavy, či im nechýbam, prirodzene mám.“

Anna Nováková  v seriáli Nemocnica.
Herečka Anna Nováková v seriáli Nemocnica.
+6Herečka Anna Nováková v seriáli Nemocnica.

Pomerne rýchly návrat pred kamery jej umožnili aj scenáristi seriálu, ktorí jej rolu prispôsobili aktuálnym časovým možnostiam. „Zatiaľ sa vraciam v polovičnom režime, scén mám menej. Dohodli sme sa, že ak sa situácia zmení a bude záujem aj zo strany tvorcov, Agáta dostane postupne väčší priestor.“ Časový harmonogram má herečka presne vypočítaný a nájsť medzierku na čokoľvek iné okrem rodiny a Nemocnice je náročné. „Snažím sa nájsť si denne na seba aspoň 15 minút a trošku si dobiť baterky, ale to je asi jediné, na čo mi zostane čas.“

nemocnica Čítajte viac Hviezdy Nemocnice bez bielych plášťov! Ako to na párty pristalo seriálovým lekárkam Rebeke, Agáte, Denise či Grétke?

Tvorcovia seriálu sa „pohrali“ so seriálovým osudom Agáty a takisto jej dopriali malú dcérku. Netúžila zobrať pred kameru svoje vlastné dieťa, malú Sárku? „Produkcia sa ma pýtala, či ju nechcem zobrať do seriálu, čo som zatiaľ odmietla, takže mám dieťatko ‚z agentúry‘.“ Nakrúcanie s malým bábätkom si pýta zložitejšiu organizáciu času, čo herečka dobre pozná. „Snažíme sa prispôsobiť spánkovému režimu mojej seriálovej dcérky, doma sme ‚v pozore‘ a keď dostaneme správu, že spí, tak vyrážame na nakrúcanie,“ približuje herečka.

zväčšiť Anna Nováková (vpravo)  a Diana Klamová v... Foto: JOJ
DSC8906-Edit Anna Nováková (vpravo) a Diana Klamová v seriáli Nemocnica.

Príchod Agáty do piatej série zamieša karty aj v živote seriálového Braňa. Agáta zostala sama s dcérkou, zatiaľ, čo v Braňovom živote zaujala miesto mladá kolegyňa, lekárka Grétka (Diana Klamová). Rozohrá sa medzi postavami divoký milostný súboj? „To zatiaľ neprezradím,“ s tajomným úsmevom dodáva Anna Nováková.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #seriál Nemocnica #Anna Nováková

+ Nájdite čas na odpočinok a regeneráciu, telo vám poďakuje.
Urobíte si radosť návštevou kaderníckeho salóna....

+ Stanovte si reálne ciele pre zdravie a športové úspechy.
Otvorenosť k novým nápadom posilní vašu pozíciu v...