Zmenený interiér šou Pečie celé Slovensko vás nadchne! Rovnako ako porotkyňu Jožku

Táto jeseň bude na Jednotke opäť patriť pečeniu, druhá séria štartuje 2. októbra.

01.09.2022 00:00
PCS moderatori a porotkyne Foto:
2. séria šou Pečie celé Slovensko vznikala v areáli kaštieľa Theresia Chateau v Bernolákove.
debata (1)

V pripravovanej druhej sérii veľkolepej šou Pečie celé Slovensko predstaví svoje pekárske a cukrárske umenie opäť tucet amatérskych pekárok a pekárov, ktorí budú súťažiť o titul Majster pekár. Diváci sa od 2. októbra na Jednotke môžu tešiť nielen na jedenásť nových epizód, ale tiež na jedinečnú atmosféru, ktorú dokreslí aj úplne vynovený pekársky stan v areáli kaštieľa Theresia Chateau v Bernolákove, kde natáčanie prebiehalo (video).

Video

Už pre prvú sériu si tvorcovia zvolili kaštieľ Theresia Chateau neďaleko Bratislavy. Kaštieľ v Bernolákove si dal postaviť príslušník g­rófskej vetvy Esterházyovcov, chorvátsky bán a krajinný sudca Jozef Esterházy. Podľa pôvodného nápisu na jeho strednej veži bol ukončený v roku 1722, stavebné práce sa začali ale už o desaťročie skôr a pokračovali podľa zachovaných vyúčtovaní až do konca dvadsiatych rokov. V 18. storočí bol kaštieľ už v plnej kráse a nakoľko sa nachádzal v blízkosti Viedne a Bratislavy, stal sa jedným veľmi dôležitým dejiskom dvorského života. Kancelár František Esterházy (1715–1785) tu privítal aj kráľovskú rodinu pri viacerých príležitostiach.

2. séria šou Pečie celé Slovensko vznikala v...
2. séria šou Pečie celé Slovensko vznikala v...
+32. séria šou Pečie celé Slovensko vznikala v...

Práve v záhradách kaštieľa bol postavený stan s kompletným kuchynským zázemím pre súťažiacich. Natáčanie aj v tomto roku prebiehalo nielen v stane, ale v interiéroch a exteriéroch kaštieľa, ktorý dotvára priam rozprávkovú atmosféru. Celý pekársky stan však prešiel veľkou vizuálnou premenou a v druhej sérii obľúbenej šou čaká na divákov naozaj unikátny vizuálny zážitok. Dizajn stanu opäť pripravil architekt Dano Šichman a interiér zmenil od základov. Nové farby, dekorácie a množstvo rozkvitnutých čerešňových stromov zaplnilo nielen samotný stan, ale aj exteriér.

pečie Čítajte viac Miňo z Pečie celé Slovensko definitívne zbohom sladkej šou nedal! Už zarezáva v 2. sérii. Na akej pozícii?

„Našim cieľom bolo vytvoriť opäť prostredie, v ktorom sa budú súťažiaci cítiť príjemne, a ktoré bude zároveň nové a opäť divákov zaujme a vtiahne do jedinečnej atmosféry v samotnom stane. Kládli sme veľký dôraz aj na najmenšie detaily a verím, že finálny vizuálny zážitok ešte predčí prvú sériu,“ opísal režisér šou Jeffo Minařík.

zväčšiť 2. séria šou Pečie celé Slovensko vznikala v... Foto: RTVS
PCS stan exterier 3 2. séria šou Pečie celé Slovensko vznikala v areáli kaštieľa Theresia Chateau v Bernolákove.

Nový interiér stanu očaril aj porotkyne šou, Jozefínu Zaukolcovú a Petru Tóthovú, ktoré sa stali aj súčasťou druhej série obľúbenej šou. „Interiér ma očaril, najmä tá nádherná zelená farba a úchvatné stromy, ktoré tu minulý rok neboli. Je to neuveriteľne svieže, má to neskutočnú energiu, keď sem človek vojde, je to živé a svieže, také, aké má byť aj pečenie,“ opísala Zaukolcová v rozhovore pre TV Pravda – vo videu si pozrite aj interiér šou Pečie celé Slovensko (vyššie).


Aj v druhej sérii budú finalistov hodnotiť...
Moderátor Milan „Junior“ Zimnýkoval.
+7Moderátor a herec Juraj Bača.

© Autorské práva vyhradené

1 debata chyba
Viac na túto tému: #Pečie celé Slovensko

+ Flexibilita a prispôsobivosť vám otvoria nové cesty.
Momentálne nemíňajte peniaze na veci, ktoré nepotrebujete....

+ Zmeňte každodennú rutinu a pridajte do nej niečo čo vášmu telu chýba.
Ak ste sa zmýlili nevadí, ide o to či to...