Seriál Ally McBeal sa k divákom dostal pred 25 rokmi! Takto vtedy vyzerali jeho hlavní hrdinovia

Pred 25 rokmi, 8. septembra 1997, sa na amerických obrazovkách prvýkrát objavil televízny seriál Ally McBealová, ktorý si neskôr získal množstvo priaznivcov aj na Slovensku.

08.09.2022 00:00
ally19999 Foto:
Predstavitelia seriálu Ally McBealová v roku 1999.
debata

Príbehy z neortodoxnej advokátskej kancelárie vniesli nový vietor do právnických seriálov a taktiež urobili veľkú hviezdu z predstaviteľky hlavnej úlohy Calisty Flockhartovej.

Calista Flockhart  v roku 1999.
Courtney Thorne-Smith v roku 2002.
+7Jane Krakowski v roku 2003.

Tvorcom seriálu je David Kelley, ktorý stál napríklad za úspešnou Nemocnicou Chicago Hope alebo Právom v Los Angeles a ešte predtým sám býval právnikom. Seriál zaujal nielen tým, že bostonská právnička Ally McBeal vedľa komplikovaných a mnohokrát podivných prípadov riešila aj svoj neuspokojivý súkromný život, ale aj množstvom absurdných situácií.

Osobné problémy mala skoro tridsaťročná Ally takmer neustále. Ale nielen ona – celé osadenstvo právnickej firmy Cage/Fish & Associates sa najrôznejšími spôsobmi stretávalo so životom. Šéf a Allyin bývalý spolužiak z Harvardu Richard Fish (v podaní Grega Germanna) chcel od života len tri veci: peniaze, peniaze a zase peniaze. Spoločník John Cage (Peter MacNicol) zvaný Piškót zase trénoval v práci svojho maznáčika – žabiaka – a mal vôbec celý rad podivných zvykov.

zväčšiť Calista Flockhart  v roku 1999. Foto: SHUTTERSTOCK
cal1998 Calista Flockhart v roku 1999.

Počas piatich sérií sa v seriáli v epizódnych rolách – ktoré však niekedy vydržali aj desať dielov – vystriedalo množstvo hercov, ale aj známych osobností. Patrili medzi nich napríklad speváci Barry White, ktorého hudba navyše sprevádzala celý seriál, Jon Bon Jovi, Elton John či Sting. Posledný diel sa vysielal 20. mája 2002.

debata chyba
Viac na túto tému: #Ally McBeal

+ Zmeňte každodennú rutinu a pridajte do nej niečo čo vášmu telu chýba.
Ak ste sa zmýlili nevadí, ide o to či to...

+ Nezabúdajte na vitamíny a tekutiny, vaše telo ich práve teraz potrebuje.
Tvrdo pracujte, ale nezabúdajte na...