Spoznajte finalistov 2. série sladkej šou! Víťaz Miňo má pre nich zopár odporúčaní

Druhá séria šou Pečie celé Slovensko odštartuje na Jednotke 2. októbra.

25.09.2022 00:00
Sutaziaci 2 serie sou Pecie cele Slovensko Foto:
Súťažiaci 2. série šou Pečie celé Slovensko.
debata (1)

Počas jedenástich týždňov predstaví svoje cukrárske a pekárske umenie opäť 12 amatérskych pekárok a pekárov. Kto sa tento rok prebojoval do súťaže Pečie celé Slovensko? Víťaz 1. série a držiteľ titulu „majster pekár“ Miroslav „Miňo“ Macuľa z Bratislavy má pre nich niekoľko odporúčaní. Svoje tipy, ako celú šou zvládnuť s radosťou a v pohode, majú aj súperky Miňa z finále prvej série – Alena Sabolová a Katarína Nototová – pozrite si vo videu pre TV Pravda.

Video
Lucka Gyenesová.
Lenka Lukačovičová.
+9Jozef Lukáč.

Na základe webových dotazníkov vybrali tvorcovia projektu širší výber uchádzačov, ktorí počas niekoľkých týždňov absolvovali osobné pohovory s ukážkou ich pekárskych a cukrárskych výrobkov, ktoré porota ochutnávala. Tí najlepší postúpili na kamerové skúšky. Počas nich si desiatky súťažiacich vyskúšali simulované pečenie jednej súťažnej výzvy za prítomnosti kamier, porotkýň a moderátorov.

Spoznajte dvanástku finalistov šou Pečie celé Slovensko! – Čím sa živia, odkiaľ pochádzajú a aké dobroty pečú najradšej?

Milka Figuliová (62 rokov)
Svieža babička Milka pochádza z Banskej Bystrice, kde žije so svojím najmladším synom. Svoj život naplno venovala rodine, ktorej aj s radosťou pečie. Je na dôchodku, ale stále si kladie nové výzvy, a preto sa rozhodla prihlásiť aj do šou Pečie celé Slovensko. Divákov určite prekvapí modernými a extravagantnými receptami. Jej snom je podeliť sa o svoje vedomosti a skúsenosti s ľuďmi, ktorí majú chuť piecť a variť. Chcela by viesť kurzy a tiež publikovať vlastné recepty.

zväčšiť Milka Figuliová. Foto: RTVS
Milka Figuliová Milka Figuliová.

Tomáš Prostredník (29 rokov)
Tomáš žije v Trenčíne a pracuje ako barman a tiež sa venuje deťom z detských domovov. So svojimi súrodencami taktiež vyrástol v detskom domove, kde sa zrodil aj jeho vzťah k pečeniu. Už ako dieťa sa pozeral a priúčal pečeniu od paní vychovávateliek. Do šou sa prihlásil, lebo pečenie je jeho najväčšia vášeň, má rád veľké výzvy a chcel by sa priučiť novým receptom a postupom. Jeho snom je otvoriť si vlastnú cukráreň alebo pekáreň.

zväčšiť Tomáš Prostredník. Foto: RTVS
Tomáš Prostredník. Tomáš Prostredník.

© Autorské práva vyhradené

1 debata chyba
Viac na túto tému: #Pečie celé Slovensko

+ Choďte sa prejsť na chvíľu do prírody, čerstvý vzduch vám urobí dobre.
Môžete mať svoj názor, len ho musíte...

+ Vysušené a popraskané ruky riešte s dermatológom, pomôže vám.
V tíme dokážete viac ako sami, porozmýšľajte nad...