Pokračovanie článku: Spoznajte finalistov 2. série sladkej šou! Víťaz Miňo má pre nich zopár odporúčaní

Lucka Gyenesová (38 rokov)
Lucka je mamina dvoch detí, žije v Nových Zámkoch a okrem pečenia je aj vášnivou cestovateľkou a zberateľkou cukrárskych kníh od svetových cukrárov. V pečení je samouk, ale v detstve ju k tomuto remeslu viedli obidve babičky. Do šou sa prihlásila, aby sa zdokonalila v pečení a stretla sa s porotkyňami Petrou a Jožkou, ktoré sú jej veľkým vzorom. Jej poznávacím znamením v pečení sú krásne ručne maľované obrázky a vzory, ktoré vie zakomponovať do rôznych receptov. V budúcnosti by si chcela otvoriť vlastnú malú cukrársku výrobňu.

zväčšiť Lucka Gyenesová. Foto: RTVS
Lucka Gyenesová Lucka Gyenesová.

Lenka Lukačovičová (28 rokov)
Vždy veselá a pozitívna Lenka pochádza z Bučian pri Trnave a pracuje ako vedúca výstupnej kvality v drevárskom priemysle. Pečie len dva roky, ale má rada výzvy, rada kváskuje a jej silnou stránkou sú makrónky. Práve jej ambicióznosť a bojovnosť ju presvedčili, aby sa prihlásila do druhej série šou Pečie celé Slovensko. Jej najväčším životným snom je otvoriť si vlastnú cukrárničku, ktorej sa bude môcť venovať naplno a rozdávať tak ľuďom radosť.

zväčšiť Lenka Lukačovičová. Foto: RTVS
Lenka Lukačovičová Lenka Lukačovičová.

Marek Kováčik (31 rokov)
Bláznivý Marek z Liptovského Mikuláša je profesionálny filmár. Okrem pečenia rád surfuje, športuje a dokonca aj spieva. Jeho najväčšou pekárskou inšpiráciou bola jeho starká, od ktorej dostal množstvo užitočných rád. Pri pečení môže pôsobiť niekedy chaoticky, ale aj napriek tomu si nájde čas na pomoc ostatným. Jeho snom je pomáhať ľudom tam, kde to potrebujú. Chcel by založiť chránenú dielňu so sladkými pochutinami na Bali pre ľudí, ktorí sa začleňujú do spoločnosti.

zväčšiť Marek Kováčik . Foto: RTVS
Marek Kováčik Marek Kováčik .

Anna Borošová (39 rokov)
Veterinárka Anička z Novej Bane má tri deti. Pracovala ako veterinárka na rodinnej farme a venovala sa výrobe čerstvých a zrejúcich syrov z kravského mlieka. Popri tom vyrábala aj syrové torty. Neskôr začala piecť aj klasické zákusky a bežné recepty si začala upravovať na zdravšie verzie, napríklad bezlepkové, so zníženým obsahom cukru a podobne. Do budúcna by chcela absolvovať cukrársky kurz, aby sa mohla svojej vášni venovať naplno a živiť sa práve pečením.

zväčšiť Anna Borošová . Foto: RTVS
Anna Borošová. Anna Borošová .

Zuzana Miháliková (36 rokov)
Zuzka pracuje ako dizajnérka a kostýmová výtvarníčka a pochádza z Bratislavy. Traduje sa u nich, že ženy z ich rodiny sú čarodejnice a Zuzka je čarodejnica najmä v kuchyni, čo sa odráža aj na jej výnimočnom štýle pekárskych výrobkov, ktorý je nezameniteľný. Na prihlásenie do šou Pečie celé Slovensko ju nahovorili kamaráti. Jej snom je mať vlastný food truck, cestovať ním po Slovensku a po svete a vytvárať, experimentovať, zlepšovať recepty.

zväčšiť Zuzana Miháliková. Foto: RTVS
Zuzana Miháliková Zuzana Miháliková.

Marián Gavlas (51 rokov)
Colník Marián Gavlas pochádza z Brezovej pod Bradlom a jeho vášňou sú motorky. K pečeniu ho priviedla babka, ale väčšinu svojich pekárskych zručností sa za uplynulých 10 rokov naučil za výdatnej pomoci svojej manželky. Do šou ho prihlásila práve ona, lebo chcela, aby ukázal svoje pekárske umenie celému Slovensku. Nepodarilo sa mu dostať do finálovej dvanástky v prvej sérii, ale nevzdal to a počas uplynulého roka zdokonalil svoje pekárske zručnosti až na postup do finále. Jeho životným snom je prevádzkovať vlastný́ penzión s reštauráciou.

zväčšiť Marián Gavlas. Foto: RTVS
gavlas Marián Gavlas.

Dominika Svatá (28 rokov)
Veselá Záhoráčka Domi pochádza zo Senice a jej najväčšou vášňou je práve pečenie. Okrem toho sa venuje tancu (11 rokov tancovala aj súťažne), fitness a jumpingu, ktoré aj precvičuje a absolvovala niekoľko kurzov. Do šou sa rozhodla prihlásiť, pretože rada pečie a chcela by si skúsiť, čo dokáže pod tlakom a pred kamerami. Jej veľkým snom je navštíviť Paríž a mať raz svoju cukrársku výrobničku, keďže momentálne pečie len pre rodinu a kamarátov a najväčšiu radosť jej robí, keď vidí, ako sa zalizujú.

zväčšiť Dominika Svatá. Foto: RTVS
Dominika Svatá Dominika Svatá.

Jana Baňáková (40 rokov)
Usmievavá Janka má dve deti a pracuje ako mäsiarka v Novom Meste nad Váhom. Pečeniu sa venuje 5 rokov, ale intenzívnejšie ju to chytilo len pred rokom a pol. Má rada životné výzvy a do šou sa prihlásila preto, aby rozvinula svoj talent a dúfa, že sa jej podarí byť naozaj výnimočnou pekárkou. Janka pečie najmä pre svoju rodinu, ktorá si pochutnáva nielen na sladkých dezertoch, ale aj vynikajúcich slaných dobrotách. V budúcnosti by si chcela otvoriť svoju vlastnú prevádzku spojenú so zabezpečovaním cateringových služieb.

zväčšiť Jana Baňáková. Foto: RTVS
Jana Baňáková Jana Baňáková.

Jozef Lukáč (31 rokov)
Sympatický východniar Ďoďo pochádza z Vranova nad Topľou a pracuje ako vysokoškolský učiteľ a zároveň kontrolór v územnej samospráve. Do šou sa prihlásil pre svoju veľkú lásku k pečeniu a pre svoju extrovertnú povahu, komunikatívnosť a zmysel pre humor. K pečeniu ho priviedla babka Mária a tipy a triky od maminy mu pomohli nabrať odvahu byť v pečení kreatívnejší. V súčasnosti ho motivuje skúšať nové výzvy najmä manželka. Okrem pečenia rád trávi čas v záhrade a v zime neodolá bežkovaniu. Jeho snom je mať veľkú rodinu a byť vždy obklopený dobrými a pozitívne naladenými ľuďmi.

zväčšiť Jozef Lukáč. Foto: RTVS
Jozef Lukáč Jozef Lukáč.

Tatiana Turina (38 rokov)
Tánička pochádza z Ukrajiny, ale na Slovensku žije už takmer 5 rokov. Aj keď sa u nich v rodine piekli najmä tradičné koláče, Tánička si pečenie nesmierne obľúbila a za uplynulých 10 rokov sa zdokonalila aj v zložitejších technikách. Jej poznávacím znamením sú precíznosť a kreativita. Do šou ju prihlásila kamarátka, ktorá obdivuje jej jedinečné torty. Jej najväčším snom je otvoriť si vlastnú cukráreň.

zväčšiť Tatiana Turina. Foto: RTVS
Tatiana Turina Tatiana Turina.

© Autorské práva vyhradené

1 debata chyba
Viac na túto tému: #Pečie celé Slovensko

+ Dajte prednosť varenej strave, na rýchle občerstvenie zabudnite.
Nemusíte byť dobrý vo všetkom, každý je dobrý v...

+ Zabudnite na kávu, prednosť dnes dajte zelenému čaju.
Nemusí vám všetko vyjsť na prvý krát, je to v poriadku,...