Trpký koniec sladkej šou, pekárov je už o jedného menej! Záhoráčka Domi valcovala vo všetkých výzvach

Druhé kolo šou Pečie celé Slovensko už prinieslo aj zlomový okamih, na ktorý čakali súťažiaci aj diváci - vyraďovanie.

10.10.2022 08:21
pečie celé slovensko Foto:
Pekárkou týždňa sa po druhom kole šou Pečie celé Slovensko stala Dominika, zo šou odišiel Marek (obaja na zábere).
debata

Potom, čo v prvom kole nechali porotkyne Petra Tóthová a Jožka Zaukolcová prejsť do ďalšieho kola všetkých pekárov a pekárky, v treťom kole už bude jeden z pôvodnej dvanástky chýbať.

zväčšiť Marek so svojou palacinkovou tortou v 2. kole. Foto: RTVS
Pečie celé slovensko Marek so svojou palacinkovou tortou v 2. kole.

V nedeľu večer dala nádejným pekárom a pekárkam zabrať „Cesta okolo sveta“. V rámci troch pekárskych zadaní sa súťažiaci vybrali najskôr do Talianska a pripravili variácie obľúbeného tiramisu, následne sa v technickej výzve preniesli do Nemecka a ich úlohou bolo pripraviť dokonalé bavorské praclíky. V kreatívnej výzve vyčarovali originálne torty z francúzskych palaciniek.

Pečie  celé Slovensko Čítajte viac Čo môže byť ťažké na zapletaní bavorských praclíkov? Všetko! Vytrápia súťažiacich v sladkej šou, pozrite sa

Zatiaľ, čo „talianska“ výzva sa vydarila takmer všetkým súťažiacim, bavorské praclíky im dali poriadne zabrať a spomedzi pekárov v štúdiu sa výrobok v tejto náročnej výzve najlepšie vydaril Dominike, čo porotkyne naozaj ocenili. Celkovo sa práve Dominike v druhom kole darilo a bola to práve ona, kto sa v závere šou tešil z titulu „pekár týždňa“. „Veľmi ma to potešilo, ale budem sa snažiť stať pekárkou týždňa aj v ďalším kole,“ nezaspala na vavrínoch sympatická Záhoráčka, ktorá pochádza zo Senice.

zväčšiť Pekárkou týždňa sa po druhom kole šou Pečie... Foto: RTVS
pečie celé slovensko - domi Pekárkou týždňa sa po druhom kole šou Pečie celé Slovensko stala Dominika.

Po nedeľnom pečení si už zásteru v šou neoblečie Marek. Tomu sa vo výzvach nedarilo a porotkyne napokon nekompromisne rozhodli o jeho odchode. Ako povedali, kreatívne nápady mu nechýbajú, ale ich prevedenie zaostáva. „Nemusí byť každý profesionálny cukrár, aby mohol piecť a potešiť ľudí okolo seba. Je potrebné mať víziu a stále to skúšať,“ s týmito slovami sa Marek z Liptovského Mikuláša, ktorý sa živí ako filmár, so sladkou šou rozlúčil.

Lenka a jej tiramisu v 2. kole šou Pečie celé...
Ďoďo a jeho  tiramisu v 2. kole šou Pečie celé...
+9Tánička a jej tiramisu v 2. kole šou Pečie celé...

V tretej časti si tak so ženskými súperkami zmerajú sily už len traja páni – Marián Brezovej pod Bradlom, Ďoďo z Vranova nad Topľou a Tomáš z Trenčína.

Video
Zdroj: RTVS

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #Pečie celé Slovensko

+ Nie je hanba povedať, že vás niečo bolí, horšie je, že to neriešite.
Nie vždy vám všetko musí vyjsť na prvý raz,...

+ Nezabúdajte na hydratáciu vášho tela, potrebuje to.
Nespáľte sa na vlastných chybách, poučte sa z chýb ľudí...