To je šok! Pekárka týždňa z minulého kola pohorela vo všetkých retro výzvach. V sladkej šou skončila, bodovala nevesta

Tretie kolo šou Pečie celé Slovensko 2 sa nieslo v znamení "retro". Výzvy s chlebíčkami, sloňou slzou a penovou tortou dali zabrať množstvu súťažiacich a nebolo ani zďaleka jednoduché.

17.10.2022 08:07
Lucka, Pečie celé Sovensko Foto:
Pekárka týždňa po treťom kole - Lucka.
debata (3)

V prvej, chlebíčkovej výzve, sa napriek téme z čias minulých k slovu dostávali aj zdravé a trendové suroviny. Anči porotu prekvapila priam fitness chlebíčkami, upiekla netradičný čierny sépiový chlebík na ktorý natrela zdravý raw šalát. Janka zasa použila na chlebíčky mrkvovo-zelerový šalát či prepeličie vajíčka, čo porota takisto ocenila. Na chlebíčkoch súťažiacich si našiel miesto aj kozí syr, vlašské orechy či figy.

zväčšiť Šou Pečie celé Slovensko po retro kole opustila... Foto: RTVS
Pečie celé Slovensko Šou Pečie celé Slovensko po retro kole opustila Domi.

Technický výzva, dezert slonia slza, bol premiérou pre všetkých súťažiacich. Tradičný retro zákusok sa najlepšie podaril Tomášovi, porotu očarila nielen vydarená lesklá čokoláda. Hneď za ním sa umiestnili Janka a Lucka. Naopak, v technickej výzve „pohoreli“ Domi, Marián či Milka.

Milka Figuliová.
Marián Gavlas.
+7Ďoďo so svojou tortou v 1. kole.

V tretej výzve sa pekári „popasovali“ s penovou tortou, kde doslova triumfovala Lucka s jej penovou nevestou. Dizajn torty aj chute ocenili obe porotkyne – Jožka Zaukolcová aj Petra Tóthová, najvyšším hodnotením. Ale v poslednej výzve sa darilo aj Táničke, ktorá zabodovala takisto krásnym dizajnom. Penová torta však na celej čiare nevyšla „pekárke týždňa“ z minulého kola, Dominike, ktorá namiesto zadania pripravila tortu „Pavlovku“ (Pavlova torta).

Tento prešľap sa sympatickej Záhoráčke vypomstil a keďže sa jej v treťom súťažnom kole nedarilo ani v technickej výzve a neočarila ani chlebíčkami, súťaž opustila.

Pečie celé SLovensko Čítajte viac Chlebíčky ako z mliečneho baru! Všetky výzvy v šou Pečie celé Slovensko budú tentoraz retro

Jej vypadnutie bolo doslova šokom, ako ho komentoval Tomáš, keďže práve Dominika získala po druhom kole titul pekárky týždňa. So šou sa lúčila so slzami v očiach. „Vy ste všetci veľmi šikovní, všetci do jedného sem patríte. Som rada, že som v šou mohla byť, že som spoznala týchto úžasných ľudí,“ s týmito slovami sa so šou rozlúčila.

Pekárkou týždňa sa po Dominike stala Lucka, ktorej sa darilo vo všetkých retro výzvach, očarila však najmä penovou tortou v tvare nevesty.

Lucka a jej penová torta v 3. kole.
Anči a jej penová torta v 3. kole.
+8Lenka a jej penová torta v 3. kole.

© Autorské práva vyhradené

3 debata chyba
Viac na túto tému: #Pečie celé Slovensko

+ Zamerajte sa na konzistentnosť, to je kľúč k úspechu.
V práci bude pre vás ťažké sa rozhodnúť, popremýšľať nad...

+ Vitamíny doplníte liekmi, ktoré vám lekárnik poradí v lekárni.
Peniaze síce budete mať, ale šťastie vám to...