Presne pred 40-timi rokmi sa zo Stalloneho stal Rambo! Rozlúčka prišla v roku 2019

Americký vojnový veterán z Vietnamu John Rambo, ktorý v bežnom živote len ťažko hľadá pokoj, sa prvýkrát objavil v roku 1972 v románe kanadského spisovateľa Davida Morrella.

22.10.2022 10:30
Sylvester Stallone Foto:
Sylvester Stallone ako John Rambo v roku 1982.
debata

Slávu mu ale prinieslo hlavne filmové spracovanie, v ktorom titulnú rolu stvárnil Sylvester Stallone a ktoré malo premiéru 22. októbra 1982. Na snímku Rambo: Prvá krv nadviazali štyri ďalšie filmy. Posledný z nich, nazvaný Rambo: Posledná krv, prišiel do kín v roku 2019.

Zatiaľ, čo úvodná snímka série, ktorá sa vedľa akčných scén zamerala aj na psychológiu vietnamského veterána, uspel u divákov aj u kritiky, zvyšná štvorica filmov už predstavovala čisto akčný žáner.

Vo „dvojke“ z roku 1985 sa Rambo vypravil do Vietnamu zachrániť väznených amerických vojakov, v „trojke“ (1988) spolu s mudžáhidmi „podkúril“ Sovietom v Afganistane a vo štvorke Rambo: Do ​​pekla a späť (2008) sa postavil barmskej armáde. Po najkrvavejšom filme z celej série prišla pred troma rokmi rozlúčka s Johnom Rambom, v ktorom Stallone hrdinu vyslal zúčtovať s mexickými drogovými mafiánmi.

debata chyba
Viac na túto tému: #Sylvester Stallone #Rambo

+ Flexibilita a prispôsobivosť vám otvoria nové cesty.
Momentálne nemíňajte peniaze na veci, ktoré nepotrebujete....

+ Zmeňte každodennú rutinu a pridajte do nej niečo čo vášmu telu chýba.
Ak ste sa zmýlili nevadí, ide o to či to...