Pat a Mat nepomohli! Sladká rozprávka sa skončila pre Mariána, žezlo putovalo k Šmolinke

Štvrté kolo šou Pečie celé Slovensko 2 sa nieslo v znamení detskej oslavy, posledná výzva bola rozprávková.

24.10.2022 07:55
Pečie celé Slovensko Foto:
Šou Pečie celé Slovensko po štvrtom kole opustil Marián.
debata

Výzvy s cupcakes, farebným donutom a rozprávkovou tortou dali zabrať zvyšným desiatim súťažiacim.

Už prvá výzva, pečenie populárnych cupcakes, dokázala potrápiť amatérskych pekárov a to najmä v príprave krému. A hoci sa súťažiaci snažili na detskú párty pripraviť vizuálne efektné dezerty vhodné do malej detskej rúčky, nie všetci bodovali. Nedarilo sa Mariánovi, ktorý ozdobil svoje cupcakes zrazeným krémom, ten sa v osobnej výzve nepodaril podľa predstáv porotkýň, Jožky Zaukolcovej a Petry Tóthovej ani Zuzane, zaostávala aj Milka. Naopak, za najkrajšie prezentácie boli označené výrobky Táničky a Ďoďa.

Tánička a jej tiramisu v 2. kole šou Pečie celé...
Ďoďo so svojou tortou v 1. kole.
+5Lenka so svojou tortou v 1. kole.

Technická výzva sa niesla v znamení farebného donutu. Pri pečení a dolaďovaní dezertov sa častejšie opakovali chyby ako priveľmi mastné výrobky, prekysnuté cesto či zle pripravená poleva. Pri donutoch sa nedarilo Lucke, Tomášovi či Ďoďovi. Naopak, aj v tejto výzve patril ak najlepším Tánička, ktorá sa pred kamerami prizbala, že donuty pripravovala po prvý raz v živote. Technická výzva sa podarila Anči aj Janke.

Cupcakes, dezert, deti, oslava, cupcake Čítajte viac Populárne cupcakes ako stvorené na detskú oslavu! Náročné na prípravu nie sú, s čím sa ale treba vyhrať?

Vizuálne najkrajším kolom bolo bezpochyby tretie pečenie, v ktorom sa v rámci kreatívnej výzvy súťažiaci pohrali s rozprávkovými tortami. Naozaj, pred porotkyne nosili dizajnovo krásne výrobky, ktoré tematicky korešpondovali so zvolenými rozprávkami súťažiacich. Napriek snahe tortou porotu neohúrila Lenka, ktorá tvorila v znamení rozprávky Včielka Maja a pohorel aj Marián so svojou tortou zdobenou postavičkami Pata a a Mata z populárneho seriálu A je to! Naopak, najlepšiu tortu, čo sa dizajnu týka, predviedla v kreatívnej výzve Tánička, bodovala aj Lucka a jej torta Čin-Čin.

Štvrté kolo šou Pečie celé Slovensko 2  bolo...
Šou Pečie celé Slovensko po štvrtom kole...
+3Marián a jeho penová torta v 3. kole.

Rozprávková bodka za štvrtým kolom sa napokon neskončila dobre pre Mariána, ktorý šou opustil. S reláciou Pečie celé Slovensko sa rozlúčil najmä poďakovaním smerom k porotkyniam. „Ďakujem za cenné rady, ktoré som v šou dostal,“ znelo z jeho úst a zaželal všetko dobré v pokračovaní ostatným súťažiacim. „Myslím si, že hanbu som si neurobil. Veď som sa dostal do najlepšej desiatky amatérskych pekárov v tomto roku,“ zakončil Marián optimisticky s tým, že všetko, čo sa pred kamerami naučil, bude zúročovať aj naďalej.

zväčšiť Pekárkou týždňa sa po štvrtom kole stala Tánička. Foto: RTVS
Pečie celé Slovensko Pekárkou týždňa sa po štvrtom kole stala Tánička.

Žezlo pekárky týždňa si v nedeľu vybojovala Tánička, ktorej sa v nedeľu večer darilo vo všetkých výzvach, zvlášť zabodovala v kreatívnej, kedy upiekla tortu „Domček pre Šmolinku“, ktorá očarila porotu.

Lenka a jej rozprávková torta zo 4. kola šou...
Tánička  a jej rozprávková torta zo 4. kola šou...
+7Ďoďo a jej rozprávková torta zo 4. kola šou...

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #Pečie celé Slovensko

+ Nájdite čas na odpočinok a regeneráciu, telo vám poďakuje.
Urobíte si radosť návštevou kaderníckeho salóna....

+ Prechladli ste, nerobte paniku, nepotrvá to dlhšie ako dva dni a budete fit.
Nakúpte veľa zeleniny a...