Dolph Lundgren má 65! Svaly napína po boku snúbenice vo veku jeho dcér, na filmové kamery nezanevrel

Švédsky herec Dolph Lundgren, ktorý 3. novembra oslavuje 65 rokov, je hviezdou mnohých akčných filmov.

03.11.2022 00:00
Dolph Lundgren Foto:
Dolph Lundgren a jeho snúbenica Emma Krokdal.
debata

Lundgrena poznajú filmoví diváci zo snímok Červený škorpión, Rocky IV., Univerzálny vojak. V poslednej dobe sa objavil na potešenie fanúšikov akčného žánru v sérii The Expendables, kde sa vo veľkom štýle zišiel s ďalšími známymi hviezdami akčných filmov ako sú Sylvester Stallone, Bruce Willis, Jason Statham, Jean-Claude Van Damme a ďalší. Vo filmoch väčšinou dostáva úlohy, v ktorých môže uplatniť bojové umenie.

Švédsky herec Dolph Lundgren a jeho exmanželka...
Švédsky herec Dolph Lundgren a Sylvester...
+3Švédsky herec Dolph Lundgren v roku 2010.

Lundgren, rodák zo Štokholmu, študoval vo Švédsku prírodné vedy a už počas štúdia sa venoval karate, v ktorom je držiteľom čierneho pásu a ako kapitán tiež viedol národný tím. Študoval aj v USA a v Austrálii a má aj akademické skúšky z fyziky, chémie a matematiky. Dohovorí sa anglicky, nemecky aj japonsky. Po skončení štúdií pracoval ako model.

Po debute v bondovke Vyhliadka na vraždu dostal veľkú filmovú šancu v roku 1985, keď ho Sylvester Stallone obsadil do zápornej úlohy ruského boxera Ivana Draga vo filme Rocky IV. Medzi jeho ďalšie úspešné snímky patrí Červený škorpión, Vládcovia vesmíru, Kamufláž, Zúčtovanie v Malom Tokiu, Johnny Mnemonic, séria filmov Univerzálny vojak, Zomrieť je ľahké (tú aj režíroval) či Masaker na strednej škole. Žije striedavo v Los Angeles a v Štokholme.

zväčšiť Dolph Lundgren a jeho snúbenica Emma (vľavo) a... Foto: Profimedia
doplh Dolph Lundgren a jeho snúbenica Emma (vľavo) a jeho dcéry Ida a Greta.

Lundgren je zasnúbený s trénerkou Emmou Krokdal (25), ktorú spoznal pred vyše troma rokmi. Ako pred časom prezradil pre magazín People, svadbu si párik túži vystrojiť na budúci rok v Nórsku alebo Švédsku. V rokoch 1994 až 2011 bol slávny švédsky rodák ženatý s Anette Qvibergovou, s ktorou má dve dcéry – Idu (26) a Gretu (20). Pred časom sa so snúbenicou aj oboma dcérami objavil na premiére animáku Mimoni: Zloduch prichádza, ktorá sa konala v Los Angeles.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #Dolph Lundgren

+ Zvoľte pohodlnú obuv a oblečenie, čaká vás náročný športový deň.
Užite si naplno príjemné počasie a využite...

+ Stanovte si reálne ciele pre zdravie a športové úspechy.
Otvorenosť k novým nápadom posilní vašu pozíciu v...