Podarilo sa?! Toto sú premeny hercov Koruny - kráľovná Alžbeta II. zostarla, princezná Diana fascinuje

Od stredy 9. novembra sú dostupné nové epizódy seriálu Koruna. Dlhoočakávané pokračovanie seriálového projektu o živote a osudoch skutočných členov britskej kráľovskej rodiny prináša nové tváre v jednotlivých úlohách.

11.11.2022 08:00
Elizabeth Debicki Foto: ,
Herečka Elizabeth Debicki ako princezná Diana.
debata

Dlho očakávanú piatu radu seriálu Koruna, ktorý zachytáva dobu vládnutia zosnulej britskej kráľovnej Alžbety II., uvedie Od stredy 9. novembra jstreamovacia služba Netflix. Diváci sa môžu tešiť na desať dielov, v ktorých tvorcovia pokryjú udalosti 90. rokov, vrátane rozpadu manželstva princeznej Diany a princa Charlesa, teraz kráľa Karola III.

Elizabeth Debicki, Dominic West, Imelda Staunton a Jonathan Pryce Čítajte viac Nelichotivá, ale spravodlivá! 5. sériu Koruny uviedli herci na veľkolepej premiére, magnetom je nová Diana

Držiteľku Oscara Oliviu Colmanovú v úlohe panovníčky nahradila jej krajanka Imelda Staunton, známa napríklad z filmov o čarodejníckom učni Harrym Potterovi. Kráľovninho manžela, princa Philipa, si teraz zahral Jonathan Pryce, ktorý sa vystriedal s Tobiasom Menziesom.

Herečka Imelda Staunton ako kráľovná Alžbeta...
Jej Veličenstvo kráľovná Alžbeta II. a Jeho...
+11Herečka Elizabeth Debicki ako princezná Diana.

Princeznú Dianu stvárnila Elizabeth Debicki, ktorá tak nastúpila na miesto Emmy Corrinovej a v úlohe princa Charlesa, súčasného kráľa Karola III. sa objaví britský herec Dominic West. Podobne ako v minulosti aj teraz púta pozornosť verejnosti schopnosť tvorcov a maskérov typovo správne obsadiť a upraviť hercov, ktorí majú svoje predobrazy v skutočnom živote. O to náročnejšia táto rola, samozrejme, býva.

zväčšiť Herečka Imelda Staunton ako kráľovná Alžbeta... Foto: SITA/AP, Alex Bailey/Netflix
Herečka Imelda Staunton ako kráľovná Alžbeta II. a herec Jonathan Pryce Herečka Imelda Staunton ako kráľovná Alžbeta II. a herec Jonathan Pryce ako jej manžel - princ Philip v seriáli Koruna.

Podľa prvých reakcií sa zdá, že najväčší úspech zaznamenáva práve austrálska rodáčka Debicki, ktorá naozaj pripomína zosnulú princeznú Dianu – vydarené sú opäť aj postavy premiérov – Johna Majora v podaní Jonnyho Lee Millera či krátky vstup Margaret Thatcherovej, ktorú už v minulej sérii výborne stvárnila Gillian Anderson.

Pozrite si v našej galérii porovnanie – podobu hercov z obrazovky, ich skutočnú podobu mimo nej a tiež archívne zábery skutočných členov kráľovskej rodiny.

Elizabeth Debicki ako princezná Diana Čítajte viac Princezná Diana ožíva na slávnych momentkách z jachty! Herečka Debicki šla do plaviek a po jej boku... Harry a William

Seriál Koruna mal premiéru v roku 2016. Doterajšie štyri série zachytávali nástup kráľovnej Alžbety na trón po úmrtí jej otca, kráľa Juraja VI., a desaťročia jej vládnutia. Diváci mohli vidieť svadbu panovníčky, narodenie jej detí, škandály ďalších členov kráľovskej rodiny i sériu premiérov, ktorí sa v Downing Street vystriedali od 50. do 80. rokov, vrátane Winstona Churchilla a Margaret Thatcherovej. Najnovší rad má podľa dostupného pokrývať búrlivé 90. roky, vrátane roku 1992, ktorý sama kráľovná označila za „annus horribilis“ kvôli požiaru na hrade Windsor a rozpadom manželstva jej troch detí.

zväčšiť Zľava: Elizabeth Debicki, Dominic West, Imelda... Foto: SITA/AP, Scott Garfitt
Elizabeth Debicki, Dominic West, Imelda Staunton a Jonathan Pryce Zľava: Elizabeth Debicki, Dominic West, Imelda Staunton a Jonathan Pryce stvárnili ústredné postavy v seriáli Koruna, konkrétne jeho piatej sérii.

Dôležitou dejovou linkou piatej série je práve manželská kríza princeznej Diany a princa Charlesa a ich rozvod. V seriáli budú aj kontroverzné rozhovory, v ktorých obaja nezvyčajne otvorene hovorili o Charlesovom romániku s Camillou Parkerovou Bowlesovou, terajšou kráľovnou manželkou.

Dánska korunná princezná Mary Čítajte viac Dánska princezná v luxusnom overale! Táto paráda stála 2000 libier, ale... vyplatilo sa, však?

Sledovanosť Koruny po smrti kráľovnej Alžbety II. v Británii stúpla o 800 percent. Netflix v súvislosti s úmrtím panovníčky, ktorá zomrela 8. septembra vo veku 96 rokov, na niekoľko dní prerušil natáčanie šiestej a poslednej série. Dátum jej uvedenia zatiaľ spoločnosť neoznámila, podľa zahraničných webov by však mohlo ísť o november 2023.

VIDEO: Kráľovskí EX! Viete, s kým randili princovia a princezné, kým našli tých pravých?!

Obsah vznikol v spolupráci s Mall.tv

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #princezná Diana #koruna #premeny #herci #kráľovná Alžbeta II. #Imelda Staunton #Elizabeth Debicki

+ Začnite sa viac hýbať, vášmu telu pohyb môže len prospieť.
Neprechádzajte si internetové obchody, zbytočne vás...

+ Vysušené a popraskané ruky riešte s dermatológom, pomôže vám.
V tíme dokážete viac ako sami, porozmýšľajte nad...