V Dynastii bola tá dobrá! Ale bez mrchy Alexis by rola Krystle nevynikla! Linda Evans má 80

Americkú herečku Lindu Evans, ktorá sa narodila 18. novembra 1942, najviac preslávila rola Krystle, manželky ropného magnáta Blaka Carringtona v seriáli Dynastia.

18.11.2022 00:00
Joan Collins, John Forsythe a Linda Evans Foto:
Joan Collins, John Forsythe a Linda Evans v seriáli Dynastia 1981-1989.
debata

Spolu so svojim seriálovým mužom v podaní Johna Forsythea a antagonistkou hranou Joan Collinsovou sa zaradila medzi najobľúbenejšie herečky 80. rokov minulého storočia. Jej výkon si všimla aj kritika, získala Zlatý glóbus aj nomináciu na cenu Emmy.

zväčšiť Linda Evans v roku 2019. Foto: Profimedia
Linda evans Linda Evans v roku 2019.

Budúca herečka sa narodila ako Linda Evenstad v rodine s nórskymi koreňmi, umelecké nadanie zdedila po rodičoch, profesionálnych tanečníkoch. Vďaka nim vyrastala v severnom Hollywoode, kde sa tiež po prvýkrát stretla s hraním. V 60. a 70. rokoch získala rad predovšetkým televíznych rolí, v roku 1980 si ale zahrala aj vo westerne Tom Horn, jednom z posledných filmov Steva McQueena.

 Linda Evans a John Forsythe v seriáli Dynastia...
Lindu Evans v roku 2004.
+3 Linda Evans v roku 2019.

Skutočnú cestu k sláve ale Evansovej ponúkla až Dynastia, ktorú televízia ABC nasadila ako priamu konkurenciu iného seriálu zo sveta ropných magnátov, Dallasu, ktorý vysielala CBS. Divákom síce chvíľu trvalo, kým nový seriál prijali, keď sa ale objavila Collinsová ako „mrcha“, bolo o úspech postarané. V televíznej sezóne 1984 až 1985 sa stala najsledovanejším programom v Amerike, úspechy ale slávila aj inde po svete.

Joan Collins Čítajte viac Z uhrančivej krásky sa stala mrcha Alexis z Dynastie! Joan Collins má 85

Záverečný diel Dynastie mal premiéru 11. mája 1989, Evans už sa v ňom ale neobjavila, hrala totiž len v šiestich z 22 dielov poslednej deviatej série. Neskôr sa ešte na obrazovku vrátila v minisérii Dynastia: Stretnutie z roku 1991, inak ale od polovica 90. rokov herectvo pomaly opustila. Venovala sa propagácii kozmetických prípravkov alebo si otvorila malú sieť fitness centier. Pred pár rokmi sa ale k hraniu predsa len nakrátko vrátila v televíznom filme Swan Song a seriáli Loď snov.

Dynastiu produkoval slávny Aaron Spelling, ktorý stál napríklad aj za úspešnými televíznymi seriálmi pre mladých Beverly Hills 90210 alebo Melrose Place.

Všetci hlavní hrdinovia seriálu sa dožili vysokého veku. John Forsythe zomrel v roku 2010 ako 92-ročný. Linda Evans má 80 rokov a jej sokyňa Collins má 89 rokov. Práve slávna čiernovláska je stále aktívna aj pred seriálovými kamerami. V čase koronakrízy dokonca natočila nový seriál s názvom Glow And Darkness.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #Dynastia #Linda Evans

+ Hoďte starosti za hlavu a uvoľnite svoju myseľ.
Prijatie finančnej rady od experta vám môže otvoriť oči....

+ Choďte sa prejsť do prírody, vyčistíte myseľ a budete sa cítiť lepšie.
Peniaze nie sú všetko, uvedomte si, že...