Ďalší muž z kola von, zostal už iba jeden! V sladkej šou bodoval bryndzovou zmrzlinou, pekárom týždňa sa ale nestal

V poradí ôsme kolo šou Pečie celé Slovensko sa nieslo v znamení inšpiratívnych dezertov, ktoré poznajú len skutoční fajnšmekri, súťažiaci sa "presunuli" do Francúzska.

21.11.2022 07:50
Ďoďo Foto:
Janka a Ďoďo v ôsmom kole šou Pečie celé Slovensko.
debata (1)

V šou sa ako hosťujúca porotkyňa tentoraz objavila aj odborná garantka šou, Natacha Pacal, ktorá pre súťažiacich vybrala zaujímavé výzvy v duchu svojej rodnej krajiny, Francúzska.

zväčšiť V ôsmom kole šou Pečie celé Slovensko vypadol... Foto: RTVS
Tomáš, lucka V ôsmom kole šou Pečie celé Slovensko vypadol Tomáš, na zábere s Luckou.

V prvej, osobnej výzve, dostali súťažiaci náročné zadanie – mali pripraviť chladený dezert „Pečená Aljaška“, čo znamenalo aj výrobu dvoch druhov zmrzliny. Napriek náročnosti výzvy však pekári zažiarili a dezert sa im vydaril. Bodovala najmä Lucka, ktorá porotu očarila „malinovou Aljaškou“ a práve jej malinový sorbet ocenili Jožka Zaukolcová aj Petra Tóthová. Rovnako sa v tejto výzve darilo aj Janke, pri hodnotení bola vyzdvihnutá najmä jej domáca zmrzlina s chuťou marakuje. Naopak, menej vydarená bola „skala z Aljašky“ od Táničky, pri jej výrobku porota upozornila na nedostatočnú precíznosť, ani výrobok Tomáša porotkyne neočaril, jeho „Piňa Colada“ bola málo ananásová a chýbal aj cukor. V prvej výzve zvlášť prekvapil Ďoďo, ktorý ponúkol bryndzovú zmrzlinu, jej chuť porota ocenila. Keďže takú ponúkajú v Košiciach, kde žije, „požičal“ si práve tento nápad a urobil dobre.

Tomáš  so svojou tortou v 1. kole.
Tomáš Prostredník.
+5Tomáš a jeho  tiramisu v 2. kole šou Pečie celé...

Po zmrzlinovej výzve prišla na rad jahodová rozprávka. Technická výzva bola jasná – súťažiaci museli pripraviť tortu Frasier, pri ktorej porotkyne bazírovali na precíznej práci. Výrazne zabodovala torta Lucky, jej výrobok označila porota aj s Natachou Pacal na najkrajší. Hneď za ňou sa umiestnila Táňa, nasledovala Anči. V technickej výzve dopadli najhoršie Ďoďo a Janka, ktorým sa nepodarilo rozloženie jahôd – práve to je pri tejto torte obzvlášť dôležité.

zväčšiť V ôsmom kole šou Pečie celé Slovensko sa spolu... Foto: RTVS
pacal natacha V ôsmom kole šou Pečie celé Slovensko sa spolu s Jožkou Zaukolcovou a Petrou Tóthovou ako hosťujúca porotkyňa predviedla aj garantka šou, Natacha Pacal.

Následne už prišla na rad tretia, kreatívna výzva a francúzsky dezert croquembouche, čo sú menšie guľôčky z odpaľovaného cesta zlepené do tvaru veže. V tomto prípade sa súťažiacim nevydaril najmä tvar veže, dvaja z nich nesplnili zadanie, keďže ich výrobok mal menej ako požadovaných 30 centimetrov – išlo o Tomáša a Anči. V poslednej výzve zabodovala Tánička so svojou vežou nazvanou „rozlúčka so slobodou“, ktorá sa niesla v tmavých tónoch a porota ocenila nielen jej chuť, ale aj detaily, s ktorými sa Táňa pohrala pri zdobení výrobku. Trojica porotkýň ocenila aj svadobnú vežu Lucky.

Tánička  a jej croquembouche, ktorý nazvala:...
Ďoďo a jeho  croquembouche, ktorý nazval:...
+3Anči a jej  croquembouche, ktorý nazvala:...

Po ôsmom kole sa pekárkou týždňa stala Lucka, ktorej sa v ôsmom kole darilo vo všetkých výzvach. Sladkú šou opustil v poradí tretí muž, Tomáš, ktorý sa pri lúčení poddal slzám. Ako však vysvetli, nešlo o slzy smútku. "Neplačem zo smútku, ale od šťastia, že som vás spoznal. Lucka, vďaka tebe som sa veľmi veľa naučil. Ty si tu bola pre mňa počas celej šou ako mentorka,“ povedal Tomáš a priznal, že je na seba pyšný, keďže sa dopracoval medzi šesť najlepších amatérskych kuchárov Slovenska. V súťaži tak zostal už iba jeden muž, ktorý v deviatom kole zabojuje so štvoricou žien v zložení Táňa, Anči, Janka a Lucka (pekárka týždňa). Do šou v prvom kole nastúpili štyria muži, okrem Ďoďa to bol Marek, Marián, Tomáš.

Video
Zdroj: RTVS
Lucka  a jej tiramisu v 2. kole šou Pečie celé...
Anči a jej penová torta v 3. kole.
+2Janka a jej jedlá kytica.

© Autorské práva vyhradené

1 debata chyba
Viac na túto tému: #Pečie celé Slovensko

+ Choďte sa prejsť na chvíľu do prírody, čerstvý vzduch vám urobí dobre.
Môžete mať svoj názor, len ho musíte...

+ Nie je hanba povedať, že vás niečo bolí, horšie je, že to neriešite.
Nie vždy vám všetko musí vyjsť na prvý raz,...