Katastrofa! Tak znelo hodnotenie smerom k jednej z pekárok. Zo sladkej šou však napokon vypadol posledný muž

V deviatom kole šou Pečie celé Slovensko si meralo sily zostávajúcich päť súťažiacich.

28.11.2022 07:44
Pečie celé Slovensko Foto:
Janka, Lucka, Anči, Ďoďo a Tánička v 9. kole šou Pečie celé Slovensko.
debata

V troch výzvach diváci videli Lucku, Táničku, Anči, Janku a jediného muža, Ďoďa. Po nedeľňajšom vyraďovaní sa sladká šou stala výlučnou záležitosťou žien.

Ďoďo a jeho  tiramisu v 2. kole šou Pečie celé...
Ďoďo   a jeho  penová torta v 3. kole.
+7Tiramisu podľa Ďoďa zo šou Pečie celé Slovensko.

Celé deviate kolo sa nieslo v znamení fantázie a pekárskych ilúzií. Osobná výzva znela – monodezert so zrkadlovou polevou. Táto úloha dala zvlášť zabrať pekárke Lucke, ktorá v nej úplne pohorela. Jej lesklé „vajíčka“, ktoré pripravila vo forme dezertu, sa roztiekli a výzvu tak vôbec nezvládla. „Pri monodezerte so zrkadlovou polevou je toto katastrofa,“ priamo odznelo u úst porotkýň šou, Petry Tóthovej a Jožky Zaukolcovej na margo jej predvádzaných výrobkov. Naopak, v prvej výzve na celej čiare zažiarila Anči s jej dokonalými výrobkami v tvare hrušiek, ktoré porotkyne nazvali excelentnými.

Janka a jej 3D veľkonočný kôš  z kysnutého...
Tánička a jej 3D prepelica v hniezde z...
+1Anči a jej  croquembouche, ktorý nazvala:...

Druhá výzva, technická, bola v znamení keksíkov šťastia. Pri jej plnení nikto výrazne nepohorel, ale rozdiely medzi päticou pekárov určite boli. Pri výrobe keksíkov sa najviac darilo Táničke, ktorej výrobky Zaukolcová a Tóthová označili za najlepšie – boli krehké, chrumkavé, prepečené. Naopak, v technickej výzve dopadli najhoršie Anči a Ďoďo. Pred poslednou, kreatívnou výzvou, porotkyne označil za najslabších spomedzi zostávajúcej pätice Ďoďa a Lucku.

Video
Zdroj: RTVS

Päť hodín pečenia – tak dlho pekári pracovali na náročnom zadaní kreatívnej výzvy, ktoré znelo – 3D torta v tvare jedla. Pekári porote predviedli naozaj úžasné výtvory, medzi ktorými dominovala torta Janky. Tá odprezentovala svoje 3D pečené prasiatko, ktorým ohúrila všetkých súperov aj porotu či moderátorov. Pochvalu za precíznu prácu si vyslúžila aj Anči s tortou „ementál“, zaujala aj Tánička so „zmrzlinovým pohárom“. Ďoďo v tejto výzve svojím „slovenským korýtkom naplneným haluškami a šúľancami“ nebodoval, vo výzve zaostala aj Lucka, ktorá prezentovala ázijské rezance.

Po náročnom kreatívnom pečení prišiel okamih rozhodovania. Pekárkou týždňa sa po triumfe v kreatívnej výzve stala Janka. Šou Pečie celé Slovensko v nedeľu opustil posledný muž, Ďoďo. Neodchádzal so smútkom, naopak, s hrdosťou. „Ja som si nikdy nemyslel, že budem niekedy v takejto šou. Som na seba hrdý,“ opísal. Zároveň zostávajúcim dámam pripomenul, že najlepšie na sladkej šou bolo, ako sa dokázali zomnknúť ako tím. „Tak aj vy štyri sa teraz zomknite, s úsmevom na tvári, aj keď bude zle, aj keď sa vám niečo nepodarí.“

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #Pečie celé Slovensko

+ Choďte sa prejsť na chvíľu do prírody, čerstvý vzduch vám urobí dobre.
Môžete mať svoj názor, len ho musíte...

+ Pokúste sa prestať so závislosťami, škodia vám viac ako si myslíte.
Nemôžete myslieť len v prospech seba, mali...