Tento tanec ovládol internet, všetci milujú Wednesday! Ešte ste ho nevideli? Pozrite sa a pochopíte

Pred niekoľkými týždňami mal na streamovacej platforme premiéru seriál Wednesday. Tvorcom sa podarilo vytvoriť niekoľko momentov, ktoré ovládli súčasný svet zdieľaných meme a virálnych momentov na sociálnych sieťach.

30.11.2022 09:47
Jenna Ortega Foto: ,
Jenna Ortega na premiére novinky "Wednesday" v Los Angeles.
debata (1)

Jedným z tých najzdieľanejších sa len pár dní po premiére projektu stal aj tanec hlavnej hrdinky – Wednesday Addamsovej, ktorá sa na školskom plese pustí do tanca, aby svojimi pohybmi uhranula nielen chlapca, ktorý ju na ples sprevádzal, ale aj všetkých spolužiakov akadémie Nevermore a ľudí, ktorí sa jej tancu prizerajú.

Christina Ricci - koláž Čítajte viac Temná a temnejšia! Christina Ricci na premiére vedľa svojej nástupkyne! Tu sú dve Wednesday Addamsové

Scéna, ktorá vypálila veľmi dobre v samotnom seriáli, si však žije vlastným životom a prináša ešte viac pozornosti seriálu, ktorý sa neteší len priazni divákov, ale aj kritikov. Na platformách ako TikTok, Instagram či Facebook sa video s tancom Wednesday Addamsovej stalo virálnym a mimoriadne zdieľaným. Pod ním sa množia komentáre, ktoré nadšene komentujú výkon herečky Jenny Ortegy v úlohe Wednesday, ale aj choreografiu, ktorá má v sebe správnu dávku „bizarnosti“, ale zároveň aj vizuálne príťažlivé pohyby a potenciál stať sa kultovou a posunúť sa aj do skutočného života.

Zaujímavosťou pritom je, že samotná choreografiu vytvorila práve Ortega. „Hovorili sme o tom, že choreografiu necháme pripraviť, ale Jenna nás od toho odhovorila. Mám to v hlave, povedala nám,“ citoval portál Kerrang.com spolutvorcu seriálu Milesa Millera. Ako prezradila samotná Ortega v rozhovore pre portál Netflixu, tanečná choreografia bola čiastočne poctou pôvodnej Wednesday zo seriálu Rodinka Addamsovcov z roku 1964, ktorý dobre poznajú aj slovenskí diváci. Ďalšie inšpirácie vraj vzala z klasických filmov ako Sweet Charity, kde choreografiu robil slávny Bob Fosse, či snímky Holy Motors.

Herečka Jenna Ortega na akcii v Los Angeles. Foto: SITA/AP, Richard Shotwell
Jenna Ortega Herečka Jenna Ortega na akcii v Los Angeles.

Ako prezradili tvorcovia, tanec Wednesday bol prekvapením aj pre samotných hercov, pretože do poslednej chvíle netušili, čo Jenna Ortega pred kamerou predvedie. Jej kolega Hunter Doohan mal podľa scenára kopírovať pohyby svojej partnerky, no keď uvidel, čo herečka predvádza, zostal len stáť s otvorenými ústami. „Hovoril som režisérovi Timovi Burtonovi: Tim, jediné, čo môžem robiť, je iba tam stáť a fascinovane sa pozerať. A on mi na to hovorí, to je v pohode, v tom sa nájde veľa chlapcov,“ uviedol Doohan pre Netflix.com. Výsledok si určite pozrite, ak ste ho náhodou ešte nevideli vo videu vyššie.

Catherine Zeta-Jones na premiére novinky...
Christina Ricci  na premiére novinky...
+6Gwendoline Christie  na premiére novinky...

Slávna rodinka Addamsovcov sa vôbec prvýkrát objavila vo svete v roku 1938 ako séria kreslených príbehov v New York Times. Jej popularita viedla k vzniku komiksov, v roku 1964 bol nakrútený slávny seriál a začiatkom deväťdesiatych rokov vznikol aj prvý celovečerný film, v ktorom si hlavné úlohy zahrali Anjelica Houston (Morticia), Raul Julia (Gomez Addams) či Christina Ricci (Wednesday), po ktorom nasledovalo aj pokračovanie. Addamsovci sa ocitli v knihách, na divadelných doskách aj v muzikáli a seriál Wednesday je ďalším príspevkom k dekádam budovanému fenoménu, ktorý má zjavne stále čo povedať aj súčasným divákom.

© Autorské práva vyhradené

1 debata chyba
Viac na túto tému: #facebook #Instagram #tanec #virálne video #TikTok #Jenna Ortega

+ Motivácia príde, keď stanovíte jasné ciele vo vašom športe.
Zariaďujte si bývanie podľa vašich predstáv,...

+ Súťažný duch vás posunie ďalej, než ste si mysleli.
Finančná nezávislosť je na dosah, pokračujte v úsilí....