OBRAZOM: Pobláznila Fantomasa aj mušketierov, krásna blondínka z francúzskych filmových klasík zomrela

Meno možno dnes už mnohým fanúšikom filmu veľa nepovie. Pamätníci, ale aj fanúšikovia klasiky ju však určite okamžite spoznajú pri pohľade na fotografie z mladosti.

03.12.2022 00:00
Mylene Demongeot Foto:
Herečka Mylene Demongeot na archívnom zábere.
debata (11)

Reč je o herečke Mylene Demongeotovej, francúzskej herečke s ukrajinskými koreňmi, ktorá vo veku 87 rokov zomrela vo štvrtok prvého decembra, po bezmála 70 rokov trvajúcej filmovej a televíznej kariére. V nej sa nachádzajú aj také kultové úlohy a filmy ako séria o Fantomasovi či príbeh Troch mušketierov.

Herečka Mylene Demongeot a herec Jean Marais...
Záber z roku 1965: Herečka Mylene Demongeot...
+4Herečka Mylène Demongeot na zábere z roku 1957.

Demongeotová stvárnila v príbehu podľa Alexandra Dumasa ľstivú Mylady, v projekte o Fantomasovi si po boku Louisa De Funesa či Jeana Maraisa zahrala roztomilú blondínku, ktorá bola v každom momente ozdobou filmového plátna. Často ju porovnávali s Brigitte Bardotovou a nie náhodou.

Podobnosť týchto dvoch hviezd, najmä v začiatkoch filmovej kariéry bola celkom zjavná. Rovnako ako Bardot sa tiež aj Demongeotová angažovala v ochrane zvierat a životného prostredia.

zväčšiť Herečka Mylene Demongeot a herec Jean Marais... Foto: ČTK / Christophel Collection / P A C / Societe Nouvelle des Eta
Mylene Demongeot a herec Jean Marais Herečka Mylene Demongeot a herec Jean Marais pod maskou Fantomasa vo filmovej sérii Fantomas.

Vo filmoch začala Mylene hrať ako 17-ročná, pričom veľký prelom zaznamenala už o tri roky neskôr v projekte Čarodejnice zo Salemu. Medzi najslávnejšími projektmi, na ktorých pracovala, sa objavili aj projekty Vojna policajtov (2004), Láska na prenájom (2006) či Bozk od Beatrice (2017).

V našej galérii si zaspomínajte na slávne podoby filmovej krásky.

© Autorské práva vyhradené

11 debata chyba
Viac na túto tému: #kariéra #film #úmrtie #Fantomas #foto #Mylene Demongeot

+ Začnite si dávať na tvár menej, začne dýchať a bude vyzerať krajšie.
Nemeškajte na stretnutia, kolegovia sú o...

+ Možno oklamete sami seba, avšak lekára a výsledky neoklamete.
Nič nerobte rýchlo, robíte tak len väčšie chyby....