Je rozhodnuté! Dvere do finále 2. série šou Pečie celé Slovensko sa zabuchli pred Táničkou

Napínavé semifinále šou Pečie celé Slovensko je za nami! Vzišla z neho finálová trojica.

04.12.2022 22:35
Pečie celé Slovensnko Foto:
Zľava: Tánička, Janka, Anči a Lucka v semifinále šou Pečie celé Slovensko.
debata (4)

Po desiatom kole sladkej šou zostala v hre trojica súťažiacich – jedna z nich si už o týždeň vybojuje titul majsterky pekárky 2. série šou Pečie celé Slovensko.

zväčšiť Tánička v semifinále šou pečie celé Slovensko. Foto: RTVS
Tánička Tánička v semifinále šou pečie celé Slovensko.

Desiate kolo sa nieslo v znamení kráľovskej párty. Lucka, Anči, Janka a Tánička sa pustili do prvej výzvy, ktorou bola príprava dezertu éclairs. Po prvej výzve porotkyne zhodnotili, že pri príprave éclairs sa darilo Lucke, ktorej karamelové výrobky označili Jožka Zaukolcová a Petra Tóthová za luxusné. Táničke nevyšlo v prvej výzve zdobenie, Jankine éclairs boli označené za „hrubšiu prácu“. Anči ponúkla čokoládové výrobky, pri ktorých porotkyniam chýbala ďalšia chuť.

Tánička a jej candy bar v semifinále.
Tánička  a jej penová torta v 3. kole.
+10Tánička a jej tiramisu v 2. kole šou Pečie celé...

Zadanie technickej výzvy znelo: princess torta. Ide o očarujúci dezert, na ktorom si pochutnávali švédske princezné. Ako prezradili súťažiace, pre každú z nich bola jej príprava premiérou. Komu vyšla a kto v nej pohorel? Na prvom mieste sa po dopečení ocitla Lucka, ktorá mala nielen dokonalý tvar a chuť torty, ale „vyhrala“ sa aj s ozdobnou marcipánovou ružičkou. Tá bola povestnou „čerešničkou“ na princess torte. Naopak, v technickej výzve pohorela Tánička, ktorá pred porotkyne postavila nízky výrobok, navyše v torte chýbala šľahačka, zlé hodnotenie si vyslúžila aj jej marcipánová ružička.

Video
Zdroj: RTVS

Tretia, kreatívna výzva, trvala štyri hodiny a súťažiace mali za úlohu pripraviť pohostenie „candy bar“. Niekoľko druhov zákuskov aj dezertný pohár – to všetko museli nielen upiecť, ale aj krásne aranžovať v mene témy, ktorú si zvolili. Candy bar ponúkol nádherné výtvory aj krásne prezentácie. Podľa porotkýň sa v kreatívnej výzve najviac darilo Aničke a Lucke, zvlášť pri Aničke boli vyzdvihnuté kombinácie chutí, ktoré porotkyne doslova očarili. Menej vydarený „candy bar“ predviedli Janka a Tánička.

Anči a jej rozprávková torta zo 4. kola šou...
Lucka a jej  croquembouche, ktorý nazvala:...
Janka a jej jedlá kytica.

Po troch vydarených výzvach sa pekárkou týždňa a prvou finaliskou 2. série Pečie celé Slovensko stala Anči. Zo šou v semifinálovom kole vypadla Tánička, ktorá odchádzala so slzami v očiach. „Je mi to veľmi ľúto,“ odznelo z jej úst po verdikte. „Ale som aj šťastná, že som tu bola.“

Vo finálovom kole, ktoré sa ponesie v znamení pečenia na svadbu, si tak posledný raz zmerajú svoje sily Anička, Lucka a Janka.

© Autorské práva vyhradené

4 debata chyba
Viac na túto tému: #Pečie celé Slovensko

+ Neklamte sami seba, priznajte, že máte problém a riešte ho.
Nepoľavujte, vydržte v tempe a dostanete sa k...

+ Myslite hlavne na seba, doteraz ste mysleli na ostatných.
Pokiaľ niečo potrebujete, nečakáte na zľavy a...