7 herečiek, ktoré hrali princeznú Dianu: Jedna ako dokonalá kópia, pri inej nadvihnete obočie - to mysleli vážne?

Fascinovala už za svojho života a ešte viac po smrti. Príbeh princeznej Diany je vďačným sústom aj pre filmárov.

07.12.2022 02:00
Herečka Emma Corrin ako princezná Diana na... Foto: ,
Herečka Emma Corrin ako princezná Diana na zábere zo seriálu The Crown.
debata
Herečka Elizabeth Debicki ako princezná Diana.
Herec Dominic West ako princ Charles a herečka...
+16Herečka Elizabeth Debicki, ktorá si zahrala...

Zatiaľ posledným príspevkom do zoznamu pohľadov na život slávnej britskej princeznej, ktorá zahynula pri tragickej nehode v roku 1997 v Paríži, je seriál Koruna – konkrétne jeho piata séria. Nech už sú diváci akokoľvek kritickí k novým epizódam, jedno sa musí nechať – výkon herečky Elizabeth Debicki ako princeznej Diany – zranenej, nahnevanej, frustrovanej, hľadajúcej lásku, ale tak trochu možno aj pomstu patrí medzi tie vydarené vo filmovej histórii.

Elizabeth Debicki Čítajte viac Podarilo sa?! Toto sú premeny hercov Koruny - kráľovná Alžbeta II. zostarla, princezná Diana fascinuje

Seriál Koruna má na konte aj ďalšie takéto stvárnenie – vďaka Emme Corrinovej ožila Diana zase v období svojej mladosti a svadby s princom Charlesom. Výkon Corrinovej pritom vzbudil nadšenie u divákov a kritika ho ocenila niekoľkými cenami.

zväčšiť Herec Dominic West ako princ Charles a herečka... Foto: SITA/AP, Keith Bernstein
Dominic West ako princ Charles a herečka Elizabeth Debicki Herec Dominic West ako princ Charles a herečka Elizabeth Debicki ako princezná Diana spoločne v seriáli Koruna.

Matku princov Williama a Harryho, ktorá bola idolom miliónov ľudí, ale pre mnohých tiež symbolom labilnej ženy s množstvom bolestí, si zahrali aj niektoré hollywoodske hviezdy. Nechýba medzi nimi napríklad Naomi Watts či herečka Kristen Stewart, ktorá za svoj výkon dokonca získala nomináciu na Oscara.

Elizabeth Debicki ako princezná Diana Čítajte viac Princezná Diana ožíva na slávnych momentkách z jachty! Herečka Debicki šla do plaviek a po jej boku... Harry a William

Ale Diana sa dočkala aj menej vydarených stvárnení – teda, minimálne, čo sa podoby na plátne či televíznej obrazovke týka. Jedno z nich napríklad prišlo ešte za jej života – v roku 1993 vo filme Diana: Pravdivý príbeh, kde ju stvárnila herečka Serena Scott Thomas. A ani Bonnie Soper v televíznom filme Harry & Meghan: Royal Romance nepôsobí práve ako Diana (hoci hrala vraj dobre). Ako teda tieto hviezdy v úlohe ikonickej Diany vyzerali? Pozrite sa v našej galérii.

VIDEO: Lady Diana – princezná ľudských sŕdc

Obsah vznikol v spolupráci s Mall.tv

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #Naomi Watts #film #Kristen Stewart #Televízia #princezná Diana #herečky #stvárnenie #Elizabeth Debicki #Emma Corrin

+ Dôležitý je aj spánok, nezabúdajte na kvalitu a dĺžku.
Nesnažte sa o všetkom rozhodovať sami, poraďte sa s...

+ Začnete s pestovaním vlastných plodín a určite vám budú chutiť viac.
Nebuďte príliš nervózny, všetko zvládnete...