Harry o Meghan: Obetovala všetko, aby bola so mnou v mojom svete! Krátko na to som obeť priniesol aj ja

Britský princ Harry vyhlásil, že je jeho povinnosťou odhaliť "vykorisťovanie a úplatkárstvo", ktorého sa podľa neho dopúšťajú médiá.

09.12.2022 00:00 , aktualizované: 07:47
Germany Harry And Meghan Invictus Foto: ,
Britský princ Harry s manželkou Meghan.
debata

Spolu s manželkou Meghan v šesťdielnom dokumentárnom seriáli, ktorého prvé tri diely vo štvrtok ráno sprístupnila streamovacia platforma Netflix, skritizovali správanie médií a prehovorili o svojich vzťahoch s rodinou.

princ Harry, vojvodkyňa Meghan Čítajte viac Netflix sprístupnil dokument o Harrym a Meghan: Takáto je pravda o ich zoznámení. Prečo Harry meškal na prvé rande?

Aj napriek veľkým očakávaniam prvé diely žiadne nové významné odhalenia nepriniesli, píše agentúra Reuters. Rozprávanie kráľovského páru sa sústredilo na začiatky ich romantického vzťahu a mediálne boje. Princ Harry spomenul na svoju matku, princeznú Dianu a neustálu pozornosť médií, ktoré sa mu ako členovi kráľovskej rodiny dostávalo už od narodenia. Skúsenosť jeho manželky s médiami potom prirovnal k Diane, ktorá zomrela pri autonehode v Paríži v roku 1997, keď sa snažila prejsť bulvárnym fotografom.

meghan, harry Čítajte viac Tí ale majú nervy! Vystúpenie Harryho a Meghan plné úsmevov pár hodín pred vybuchnutím ich 'bomby'

„Obetovala všetko, čo kedy poznala, slobodu, ktorú mala, aby bola so mnou v mojom svete. A krátko na to som ja obetoval všetko, aby som bol s ňou v jej svete,“ povedal princ Harry o Meghan. Popísal tiež, že niektorí členovia kráľovskej rodiny chápali obrovskú mediálnu pozornosť ako súčasť rituálu začlenenia do kráľovskej rodiny, ktorým si museli prejsť všetci.

1. FAKT: Princ Harry a vojvodkyňa Meghan sa...
2. FAKT: Princ Harry sa označil za "syna mojej...
+93. FAKT: Princ Harry mal údajne zoznam o tom,...

Ostrá kritika sa zo strany britských médií na dokument zniesla už pred jeho odvysielaním, len na základe upútaviek. Ako poznamenal denník The Guardian, práve väčšina britských, najmä bulvárnych médií vedie s párom horkú bitku, ktorá sa nezaobišla bez niekoľkých žalôb. Bulvárne listy, ale aj spravodajský server BBC tento týždeň uviedli, že zábery z upútaviek sú zavádzajúce, pretože pochádzajú z udalostí nesúvisiacich s Meghan a Harrym.

„Na (dokument) bude časť médií klásť vyššie nároky, než na akúkoľvek porovnateľnú dokumentárnu sériu od Netflixu,“ poznamenáva The Guardian, ktorý podobne ako napríklad server Sky News alebo server denníka Daily Mail vydanie prvých troch dielov dnes sledoval so živým komentárom.

Americká herečka Meghan a Harry, ktorý je druhým synom britského kráľa Karola III., v roku 2020 oznámili, že sa zriekajú svojich oficiálnych povinností. Krok spustil najvážnejšiu krízu v britskej kráľovskej rodine od smrti Harryho matky, princeznej Diany, pri autonehode v roku 1997. Zostávajúce tri diely Netflix ponúkne vo štvrtok 15. decembra.

Meghan, vojvodkyňa zo Sussexu a princ Harry si...
Princ Harry a jeho manželka Meghan, vojvodkyňa...
+11Princ Harry hladká psa a jeho manželka Meghan...
debata chyba
Viac na túto tému: #princ Harry

+ Ak potrebujete vyšetriť zrak nemali by ste dlho čakať.
Nesnažte sa potopiť svojich kolegov, práve naopak,...

+ Dôležitý je aj spánok, nezabúdajte na kvalitu a dĺžku.
Nesnažte sa o všetkom rozhodovať sami, poraďte sa s...