V Pečie celé Slovensko zvíťazila Lucka! Jej najhorúcejšie okamihy finále? Takto ich opísala

2. séria šou Pečie celé Slovensko sa skončila, majsterkou amatérskych pekárov sa stala Lucka Gyenesová z Nových Zámkov.

11.12.2022 22:35
Lucka Foto:
V 2. sérii šou Pečie celé Slovensko zvíťazila Lucka - teší sa z titulu majsterka amatérskych pekárov.
debata (3)

Bol to tuhý boj a napätie panovalo až do konca! Posledné, jedenáste kolo sladkej šou, preverilo schopnosti pekárok pri svadobnom pečení. Z trojice Lucka, Janka a Anči sa napokon z titulu „majsterka amatérskych pekárov“ tešila Lucka, sympatická účtovníčka z Nových Zámkov.

V 2. sérii šou Pečie celé Slovensko zvíťazila...
V 2. sérii šou Pečie celé Slovensko zvíťazila...
+21V 2. sérii šou Pečie celé Slovensko zvíťazila...

Ako povedala pre Pravdu, pocity, ktoré ju ovládli tesne pred koncom šou, nevie k ničomu prirovnať. „Čas, kedy sme čakali na meno víťazky, stáli vedľa seba a držali sa za ruky mi pripadal ako večnosť. Jasne som počula, ako mi bije srdce, ako dýcham, cítila som, ako Janke stláčam ruku. Takýto pocit som v živote nemala. Následne prišlo niečo, čo neviem ani opísať. Okamih, o ktorom som v tichosti snívala, sa stal. Rozprávka o jednej obyčajnej Lucke, ktorá miluje pečenie, sa stala skutočnosťou a zmenila mi život zo sekundy na sekundu,“ opísala víťazka.

zväčšiť V 2. sérii šou Pečie celé Slovensko zvíťazila... Foto: RTVS
Lucka V 2. sérii šou Pečie celé Slovensko zvíťazila Lucka.

Počas posledného kola bola pre ňu „najhorúcejšou“ výzvou kreatívna, počas ktorej mali pekárky upiecť svadobnú tortu. Neľahká úloha hodná veľkého finále! „V štúdiu bolo neuveriteľne horúco a poskladať trojposchodovú tortu bol doslova ‚masaker‘. Keď sa mi to ako-tak podarilo, zistila som, že tortu na svadobnom podstavci nevpracem do chladničky. Môj posledný ‚infarkt‘ som zažívala, keď som ju s malou dušičkou niesla pred porotkyne a bála sa, aby mi nespadla,“ opísala.

zväčšiť Trojica finalistiek sladkej šou: Lucka, Janka,... Foto: RTVS
Janka, Anči a Lucka. Trojica finalistiek sladkej šou: Lucka, Janka, Anči.

Posledné kolo sladkej šou sa nieslo v znamení pečenia na svadbu. Prvou výzvou nedele sa stali slané košíčky, ktoré porotkyne ocenili u každej z finalistiek. Lucka v prvej výzve zabodovala výborne pripravenou pečienkou, Anči očarila cviklovým tatarákom a Janke sa zvlášť vydarili kuracie pečienky.

Lucka Čítajte viac Pekárka Lucka: Jej sladké sny sa víťazstvom v šou iba začínajú! Zavesí svoju profesiu na klinec?

Technická výzva znela – punčové rezy. Klasický svadobný zákusok však trojicu finalistiek potrápil. Porote sa nepáčil tvar či výška rezov, Luckine „punčáky“ mali málo výraznú farbu, výrobky Anči a Janky boli priveľmi „roztancované“. Napokon to bola práve Lucka, kto v tejto výzve obsadil prvé miesto.

zväčšiť V 2. sérii šou Pečie celé Slovensko zvíťazila... Foto: RTVS
lucka V 2. sérii šou Pečie celé Slovensko zvíťazila Lucka - jej svadobná torta z finále.

Trojposchodová svadobná torta sa stala veľkolepou bodkou celej sladkej šou. Hoci s pečením takejto torty nemali súťažiace veľa skúseností, vo výzve nepohorela ani jedna. Naopak, Jožka Zaukolcová a Petra Tóthová ocenili prácu každej jednej finalistky, svadobné torty poslednej výzvy dopadli na jednotku. Víťazkou sa však v nedeľu večer mohla stať len jedna z pekárok a svojím finálovým pečením a úchvatnou svadobnou tortou porotkyne presvedčila práve Lucka.

Punčové rezy – výzva vo finále sladkej šou! Čím môžu finalistky potrápiť?
Video
Zdroj: RTVS

© Autorské práva vyhradené

3 debata chyba
Viac na túto tému: #Pečie celé Slovensko

+ Vyvážená strava a pohyb sú základmi vášho dobrého zdravia.
Ukážte čo dokážete, neskrývajte si nápady len pre...

+ Nový športový režim prinesie posilnenie tela aj ducha.
Ak niečo pokazíte, aj si zato zaplatíte, myslite však do...