Tu je nový objav režiséra Hřebejka! Krásna rodáčka z Prešova, poznáte ju z Paneláka

Český režisér Jan Hřebejk našiel pre svoj nový projekt hlavnú hrdinku v rodáčke z Prešova, Alžbete Ferencovej.

21.12.2022 00:00
Alžbeta Ferencová Foto:
Alžbeta Ferencová v seriáli Iveta.
debata (7)

Už 8. januára sa na obrazovky televízie JOJ dostane nová mini-séria s názvom Iveta. Pod 8 častí je podpísaný český režisér Jan Hřebejk a pred kamerami sa predvedú herci ako Zuzana Mauréry, Natalia Germani, Daniel Fischer či Milan Ondrík. Hlavnou hrdinkou, seriálovou Ivetou, sa stala rodáčka z Prešova, Alžbeta Ferencová (30).

Alžbeta Ferencová v seriáli  Iveta.
Alžbeta Ferencová a Zuzana Mauréry  v seriáli...
+6Herečka  Alžbeta Ferencová v seriáli Iveta.

Očarujúca tmavovláska z východného Slovenska stvárňuje postavu menom Iveta – je to osemnásťročná slečna, ktorá žije s mamou Dianou a užíva si život po svojom. Kráska z Trebišova sa medzi svojimi cíti ako ryba vo vode a z rodného mesta by nikdy neodišla nebyť nečakanej návštevy, vďaka ktorej objaví úplne nový svet.

Práve smerom k 30-ročnej Ferencovej, ktorá sa živí ako tanečníčka a speváčka, slávny režisér filmov Pelíšky, Pupendo či Učiteľka, nešetril komplimentami. „V Alžbete sme našli skvelú Ivetu a je to práve ona, kto je veľkým objavom tejto série,“ prezradil Hřebejk.

zväčšiť Alžbeta Ferencová a Zuzana Mauréry  v seriáli... Foto: JOJ
Alžbeta Ferencová Alžbeta Ferencová a Zuzana Mauréry v seriáli Iveta.

Pôvodná slovenská miniséria Iveta s humorom no bez príkras obnažuje medziľudské vzťahy či predsudky, ktoré nás obklopujú, a s nadhľadom poukazuje na viaceré sociálne problémy, ktoré sú v bežnom živote tabu. Nakrúcanie označil sám Hřebejk za mimoriadne náročné. „Toľko hercov, tak veľa rôzneho prostredia, bol to neskutočne náročný projekt, neviem, či som niečo náročnejšie točil,“ povedal a dodal: „Seriál vznikal aj v čase pandémie, takže sme boli radi, že pracujeme. Dej série sa začína v Trebišove a jeho následné peripetie sú mimoriadne pestré. Myslím si, že sme na stôl prestreli zaujímavú lahôdku,“ dodal Hřebejk.

zväčšiť Jan Hřebejk počas nakrúcania seriálu  Iveta. Foto: JOJ
Jan Hřebejk Jan Hřebejk počas nakrúcania seriálu Iveta.

Ako opisuje stretnutie s Hřebejkom Slovenka Alžbeta Ferencová?: „Prvá emócia, s ktorou som prišla na pľac, bol nesmierny rešpekt. Bála som sa a tešila zároveň,“ povedala sympatická tmavovláska a dodala: „Ako dni bežali, z rešpektu sa vyvinula radosť, že pracujem práve s týmto režisérom. Na to, že som neherečka, si myslím, že nám to spolu išlo dobre.“ Ferencovú, ktorá žije v Prahe, mohli slovenskí diváci v minulosti vidieť v jednej z menších úloh v jojkárskom Paneláku, kde si zahrala Esmeraldu, seriálovú dcéru Reného Štúra.

Herečka Zuzana Mauréry je takisto súčasťou seriálu Iveta: Na „východniarčine“ som sa namakala

Video

© Autorské práva vyhradené

7 debata chyba
Viac na túto tému: #Jan Hřebejk #Alžbeta Ferencová #seriál Iveta

+ Zmeňte každodennú rutinu a pridajte do nej niečo čo vášmu telu chýba.
Ak ste sa zmýlili nevadí, ide o to či to...

+ Neležte ráno príliš dlho v posteli, za ten čas môžete stihnúť niečo lepšie.
Ak chcete, stále je čo robiť,...