Pózovanie v Playboy, sľubná kariéra a potom... šokujúca smrť! Mladá pani Beckhamová si zahrala slávnu playmate

Patrila medzi vychádzajúce hviezdy a mohla rozbehnúť sľubnú hereckú kariéru. Život americkej playmate Dorothy Strattenovej však ukončila chladnokrvná vražda.

04.01.2023 00:00
Dorothy Stratten a majiteľ magazínu Playboy... Foto:
Playmate a herečka Dorothy Stratten a majiteľ magazínu Playboy Hugh Hefner na zábere z roku 1979.
debata

Aj túto desivú epizódu z histórie amerického šoubiznisu zobrazuje nový seriál, ktorý sa už o pár dní objaví na obrazovkách streamovacej platformy Disney+ aj pre slovenských a českých divákov.

Novinka pod názvom Vitajte v Chippendales prináša skutočný príbeh vzniku slávneho klubu a tanečnej skupiny mužských striptérov, ktorí pôsobia dodnes. Málokto však tuší, koľko temnoty sa ukrýva za pozlátkom nablýskaných a sexi šou.

zväčšiť Herečka Nicole Peltz Beckham v pánskom... Foto: SITA/AP, Jordan Strauss
Nicole Peltz Beckham Herečka Nicole Peltz Beckham v pánskom nohavicovom kostýme Dior Men.

Jedným z nich je aj vražda Dorothy Strattenovej – americkej playmate a herečky, ktorá stála so svojím manželom Paulom Sniderom pri zrode idey prvého striptérskeho klubu pre ženské návštevníčky v Kalifornii. Pôvabná blondínka sa spoločne so svojím partnerom spojili s podnikateľom Somenom „Stevom“ Banerjee, ktorý pôvodne otvoril v Kalifornii klub venovaný stolovým hrám. Po mesiacoch strádania však pochopil, čo na nočnej scéne mesta v polovici 70-tych rokov chýba – v časoch sexuálnej revolúcie to bol práve nočný klub pre dámy, kde sa pred ich zrakmi vyzliekali mužskí striptéri.

Herec Dan Stevens ako Paul Snider, herečka...
Herečka Nicola Peltz ako Dorothy Stratten na...
+2Herečka Nicola Peltz ako Dorothy Stratten na...

Novinka z produkcie HULU, ktorá sa objaví na obrazovkách Disney+ v stredu 11. januára, naznačuje, že k idei priviedla Banerjeeho práve očarujúca playmate Stratten. Jej osud sa však skončil tragicky, keď zomrela rukou vlastného manžela. Ten chladnokrvne zastrelil najprv ju a potom namieril zbraň aj proti sebe samému. V seriáli stvárnila Strattenovú americká herečka Nicola Peltz, ktorá sa minulý rok vydala za Brooklyna Beckhama a ktorú diváci môžu poznať aj z hitov Bates Motel či Transformers 4. Prvé reakcie naznačujú, že Peltzovej sa stvárnenie anjelsky pôsobiacej krásky zo stránok Playboya naozaj podarilo.

zväčšiť Herečka Nicola Peltz ako Dorothy Stratten na... Foto: Erin Simkin/Hulu
Nicola Peltz ako Dorothy Stratten Herečka Nicola Peltz ako Dorothy Stratten na zábere z prvej epizódy seriálu Welcome to Chippendales, ktorý onedlho uvedie streamovacia platforma HULU.

Hoci projekt jej úmrtie prináša v trochu inom svetle, ako k nemu pravdepodobne došlo, faktom zostáva, že osud krásnej playmate bol len jednou z temných epizód príbehu, ktorý sa skrýva za vznikom a históriou fenoménu menom Chippendales. Tragédie totiž zasiahli aj život ďalších jeho protagonistov – či už samotného Banerjeeho či jeho spolupracovníka a následne rivala – choreografa Nicka De Noiu. Dvojicu si v projekte zahrali Kumail Nanjiani (The Eternals) a Murray Bartlett (Biely lotus). Viac sa už dozviete v samotnom seriáli.

Video

VIDEO: Trailer k seriálu Welcome to Chippendales

Zdroj: Disney+

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #vražda #nakrúcanie #Nicola Peltz #playmate #skutočný príbeh #Welcome to Chippendales

+ Robte niečo, preto aby sa vám aj naďalej žilo tak dobre ako doteraz.
Neodkladajte v práci niečo, čo môžete...

+ Venujte čas svojim koníčkom, zvýši to vašu životnú spokojnosť.
Úspory získajú na hodnote, ak ich múdro...