Takmer skončila s herectvom pre 'hororový' zážitok! Ktoré filmy boli pre talentovanú Rooney zlomom?

Na konte má dve nominácie na Oscara aj desiatky ocenení, ktoré sa jej herectvom podarilo získať. Talentovaná Rooney Mara sa však priznala, že s kariérou takmer skončila skôr, ako sa stihla rozbehnúť.

10.01.2023 00:00
Rooney Mara Foto: ,
Herečka Rooney Mara na podujatí Governors Awards.
debata

V rozhovore pre podcast LaunchLeft, z ktorého cituje portál JustJared.com, sa americká herečka priznala, že takmer skončila s herectvom po tom, čo nakrútila remake filmu Nočná mora z Elm Street. To bolo v roku 2010. „Nebol to dobrý zážitok,“ vyhlásila Mara, ale dodala, že si musí dávať pozor na to, čo povie a ako to povie. „Nebola to najlepšia skúsenosť a priviedla ma na toto miesto, na ktorom stále mentálne som – že nechcem hrať, pokiaľ nerobím veci, pri ktorých cítim, že ich skrátka urobiť musím."

Jane Fonda Čítajte viac Jane Fonda prvýkrát od liečby rakoviny na verejnosti! Takto žiari 85-ročná legenda medzi kolegyňami

Po remake slávneho hororu si potom vraj hviezda povedala, že nebude hrať až do momentu, kým nepríde naozaj film a rola, ktorá by ju zaujala. Prišla s menšou roličkou vo filme Sociálna sieť v réžii Davida Finchera.

Herečka Michelle Yeoh na akcii National Board...
Herečka Sienna Miller vyzerala očarujúco.
+12Herečka Jenny Slate prišla tentoraz v...

Známy americký režisér následne obsadil Maraovú aj do svojho filmu The Girl with the dragon tattoo – prvého z príbehov podľa knihy Stiega Larssona o osudoch hackerky Lisbeth Salanderovej. „David najprv nechcel, aby som šla na kasting a skúšku postavy, pretože si nemyslel, že som na to vhodná na základe toho, čo som zahrala v Sociálnej sieti. Trochu som trvala na tom, aby ma zaradili medzi vybrané herečky na kastingovú nahrávku a potom zase musel naozaj tvrdo bojovať on, aby som tú rolu dostala, pretože štúdio ma na to nechcelo. Bol to skutočný zlom v mojom živote a kariére," opísala Rooney Mara prácu na filme, za ktorý získala prvú nomináciu na Oscara.

Leonard Whiting a herečka Olivia Hussey Čítajte viac Ako tínedžeri hrali Rómea a Júliu, teraz žalujú štúdio za nahú scénu a chcú milióny! Má to jeden háčik...

Druhá prišla s filmom Carol, v ktorom excelovala po boku Cate Blanchettovej a hoci nomináciu na víťazstvo nepremenila, napríklad na filmovom festivale v Cannes ju za Carol ocenili trofejou pre najlepšiu herečku. Mara, ktorá je životnou partnerkou herca Joaquina Phoenixa, sa aktuálne objavila vo filme Women Talking, okolo ktorého je rušno v súvislosti s prebiehajúcou sezónou filmových ocenení. Tento rok by mala mať premiéru aj snímka The Kitchen, ktorej termín sa však stále posúva.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #herectvo #kariéra #Rooney Mara #Oscar

+ Hygiena je na prvom mieste, preto ju nezabúdajte dodržiavať.
Neznepríjemňujte prácu ľuďom okolo vás, lebo vy...

+ Zmeňte každodennú rutinu a pridajte do nej niečo čo vášmu telu chýba.
Ak ste sa zmýlili nevadí, ide o to či to...