Toto je filmová Amy Winehouse! Tvorcovia našli herečku, ktorá stvárni legendárnu divu - čo poviete na podobu?

Tvorcovia životopisnej snímky o speváčke Amy Winehouseovej, ktorá zomrela vo veku 27 rokov, našli hlavnú hrdinku ich filmu.

18.01.2023 00:00
Amy Winehouse Foto: ,
Speváčka Amy Winehouse na archívnom zábere z roku 2007.
debata

Slávnu speváčku stvárni v novom životopisnom filme britská herečka Marisa Abela. Natáčanie sa pod taktovkou spoločnosti StudioCanal začalo v Londýne v pondelok a práve v tento deň vznikli aj prvé zábery z pľacu, ktoré už naznačili, ako bude filmová Amy vyzerať na plátne.

Austin Butler Čítajte viac Austin Butler si za stvárnenie Elvisa zaslúži Oscara, vyhlasuje Lisa Marie Presley

Herečka Marisa Abela je zachytená objektívmi v spoločnosti svojho hereckého kolegu Eddieho Marsana, ktorý stvárňuje jej otca Mitcha Winehousea. Herečka je upravená do typickej podoby Winehouseovej s jej slávnym „bee-hive“ teda vlasmi zmotanými do úľa na temene hlavy.

Herečka Marisa Abela na vyhlásení British...
Herečka Marisa Abela ako Amy Winehouse a herec...
+14Speváčka Amy Winehouse na archívnom zábere z...

O tom, kto stvárni hlavnú úlohu speváčky, sa dlho špekulovalo. Dvadsaťšesťročná Marisa Abela je známa zo seriálu Sektor (Industry) televíznej stanice HBO, ktorý rozpráva o mladých bankároch.

zväčšiť Herečka Marisa Abela ako Amy Winehouse a herec... Foto: Profimedia
Marisa Abela ako Amy Winehouse a herec Eddie Marsan Herečka Marisa Abela ako Amy Winehouse a herec Eddie Marsan ako jej otec Mitch Winehouse na nakrúcaní filmu Back to black.

„Ako filmárka si naozaj nemôžem priať viac. Som nadšená, ale zároveň cítim pokoru, že som dostala príležitosť previesť nádherne jedinečný a tragický príbeh Amy Winehouseovej na plátna kín spoločne s najdôležitejšou časťou jej odkazu, s jej hudbou,“ uviedla režisérka Sam Taylor-Johnson, ktorá sa preslávila erotickou romantickou drámou Päťdesiat odtieňov sivej.

Herečka Emma Corrin ako princezná Diana na zábere zo seriálu The Crown. Čítajte viac 7 herečiek, ktoré hrali princeznú Dianu: Jedna ako dokonalá kópia, pri inej nadvihnete obočie - to mysleli vážne?

Celovečerný hraný film sa bude volať Back to Black podľa druhého a zároveň posledného štúdiového albumu speváčky, ktorá zomrela v roku 2011, vo svojich 27 rokoch, na otravu alkoholom spojenú s bulímiou. Šesťnásobná držiteľka cien Grammy bojovala so závislosťou na alkohole a drogách po veľkú časť svojej kariéry. Winehouse, ktorá sa preslávila hitmi ako Rehab a Back to Black, bola považovaná za jednu z najtalentova­nejších speváčok svojej generácie a jej predčasná smrť otriasla hudobným svetom. O jej živote už bolo natočených niekoľko dokumentárnych filmov.

zväčšiť Herečka Marisa Abela na vyhlásení British... Foto: SITA/AP, Vianney Le Caer
Marisa Abela Herečka Marisa Abela na vyhlásení British Fashion Awards v Londýne.

Popularita celovečerných filmov a dokumentov, ktoré rozprávajú o živote slávnych hudobných legiend, prináša každoročne do kín nové a nové projekty. V roku 2022 to bol napríklad film I Wanna Dance With Somebody o živote speváčky Whitney Houstonovej. Film sa stále premieta v slovenských kinách a hviezdu v ňom stvárnila tiež britská herečka Naomi Ackie. Očakávaný je však tiež životopisný film o speváčke Madonne, stvárniť by ju mala herečka Julia Garner známa zo seriálového hitu Ozark. A ktoré ďalšie herecké hviezdy stvárnili známych spevákov? Pozrite sa v galérii.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #životopis #Amy Winehouse #biografia #nakrúcania #Marisa Abela

+ Na alkohol dnes zabudnite, zvoľte si dnes inú cestu.
Osviežte si myseľ a opakujte si čo už viete a k tomu sa...

+ Humor nech vás neopúšťa a to za každých okolností.
V práci všetko zvládnete ľavou zadnou, nemáte sa čoho...