Psie zázraky na počkanie na Jednotke

Do domácností, kde vládne pes, prichádza nekompromisný psí kouč Juraj Ferko, ktorý nastaví pravidlá, nastolí mier a zlepší život všetkým zúčastneným. Novou reláciou Najvernejší prevádza obľúbený herec Juraj Bača, ktorý divákov privedie do prostredia, kde je pes v skutku zázračným stvorením. Najvernejší štartuje už 29. januára o 17:25 na verejnoprávnej Jednotke.

23.01.2023 00:00
najvernejsi, pr nepouzivat Foto:

Psa dnes vlastní až 46% slovenskej populácie. Stal sa každodennou súčasťou života a dôležitým členom rodiny. V modernej dobe má v domácnosti dôležité postavenie a jeho majitelia mu často doprajú aj nadštandardnú starostlivosť. Ťažko by sme dnes hľadali človeka, ktorý by každý deň neprišiel do kontaktu so psom. „Verím, že Najvernejší zaujme aj ľudí, ktorí so svetom psov nemajú veľa spoločného. Dúfam, že psíčkari aj nepsíčkari sa spoja v jej sledovaní a zúži sa pomyselná priepasť, ktorá medzi nimi je,“ hovorí Renáta Ďurišová, spoluautorka námetu.

Foto: MediaJet ©Daša Šimekova
Najvernejsi, pr nepouzivat

Cieľom novej dokureality je vzbudiť dobrý pocit. Napriek žánru, ktorý je kontroverzný, zámerom tvorcov je pomôcť psom a ich ľuďom žiť spolu dobrý život. V každom okamihu je relácia Najvernejší autentická a zachytáva reálne situácie. Ide o program, ktorý neprináša zabehnutú vulgárnosť ani umelú dramatizáciu situácií. „Rozhodli sme sa, že k tomu chceme pristúpiť veľmi pozitívne, aby tam nebola pachuť zneužívania ľudí a tlačenie na negatívne emócie. Problémy ľudí sme chceli riešiť, nie stupňovať. Nechceli sme, aby sa na ne divák škodoradostne prizeral,“ dodáva tvorca formátu, Tomáš Kaminský.

Foto: MediaJet ©Daša Šimekova
Najvernejsi, pr nepouzivat

Hlavný protagonista je psí kouč Juraj Ferko. Verí, že Najvernejší inšpiruje ľudí k návšteve útulku, ale zároveň nepriamo pomôže širokej skupine ľudí, ktorí sa stretávajú s viacerými problémami. Veľmi dôsledne preto vyberá metódy, ktoré v relácii použije: „Uvedomujem si zodpovednosť, ktorá vyplýva z toho, čo vysielam do sveta. Viem, že ľudia budú moje metódy používať na svojich psov, preto niektoré zámerne neukážem. Radšej to vymyslím inak, aby ľudia svojim psom nevedome neubližovali,“ dodáva.

Foto: MediaJet ©Roman Berco Balog
Najvernejsi, pr nepouzivat

Herec Juraj Bača, ktorý je tiež hlavnou tvárou formátu, prejde v každej epizóde skúškou odvahy. Od prvého kontaktu s problémovým psom, až po jeho návštevu po troch mesiacoch. Na vlastnej koži overí zmenu, ktorá mala nastať vďaka Feriho metódam, ale aj ich dôslednému uplatňovaniu v rodine, kde sa problémový psík nachádza. „Náročná, ale úžasná bola skúška odvahy, od Feriho. Po troch mesiacoch som sa mal vrátiť k psovi, ktorý ma pri prvom kontakte išiel roztrhať. Mal som ho pohladkať a dokázať, že nastala zmena. Dnes tu sedím celý, takže Feri odvádza kus dobrej roboty a ja som stále odvážnejší,“ vysvetľuje.

Najvernejší prichádza na obrazovky verejnoprávnej Jednotky už 29. januára o 17:25.

odkaz
Najvernejsi, pr nepouzivat
chyba

+ Flexibilita a prispôsobivosť vám otvoria nové cesty.
Momentálne nemíňajte peniaze na veci, ktoré nepotrebujete....

+ Dávajte si pozor na svoje zdravie, nepodceňujte to.
Vaše úsilie bude čoskoro ocenené, vytrvajte....