Zuzana Mauréry o filme Slúžka: Som pyšná, všetci sme dobre hrali

Do slovenských kín vstúpila Slúžka - film, o ktorom sa hovorilo mesiace pred jeho premiérou. Hrá v ňom aj Zuzana Mauréry.

04.02.2023 09:00
Mariana Čengel Solčanská (vľavo) a herečka... Foto:
Režisérka Mariana Čengel Solčanská (vľavo) a herečka Zuzana Mauréry.
debata

„Film sa mi veľmi páčil, hlavne z obrazového hľadiska. Je to pekný film. Podľa mňa všetci dobre hráme, všetci sme veľmi dobre vybratí,“ uviedla na bratislavskej premiére predstaviteľka milosťpani Mauréry.

„Jednotlivé emócie muža v rodine, ženy v rodine, dcéry v rodine, slúžok, ktoré sú tiež niekoho dcéry, ich vnútorný život bol pekne vyobrazený,“ poznamenala herečka. „Bolo to také, ako to žijeme aj my, film ukázal, že sú rodové hranice, čo treba splniť, ako sa to patrí, a tragédie plynúce zo zošnurovanej doby,“ dodala Mauréry. Na projekte nepochybne zaujme aj fakt, že ide azda o prvý slovenský film, v ktorom sa do popredia dostáva téma lásky a vzťahu medzi dvoma ženami.

SLUZKA Dana Droppová Čítajte viac Recenzia: Film Slúžka kritizuje spoločnosť na pozadí lesbickej lásky

Postavu hlavnej hrdinky – slúžky Anky, ktorá potichu znáša svoje utrpenie, stvárňuje Dana Droppová. Režisérka projektu Mariana Čengel Solčanská si ju vybrala na základe spolupráce na filme Sviňa. "Divák s ňou môže ísť, tak citlivo a prirodzene hrá, je veľmi zlatá, všetci sa mi veľmi páčili, normálne som pyšná, že všetci sme dobre hrali, zhodnotila výkony kolegov Mauréry.

Herečka Dana Droppová (vľavo) a jej kolegyňa...
Herec Braňo Deák a scenáristka Hana Lasicová.
+23Herečka Dana Droppová si zahrala v dobovej...

V Slúžke si tiež zahrali Radka Caldová, Karel Dobrý, ale tiež napríklad vychytené herečky Vica Kerekes, a Aňa Geislerová v postavách ďalšieho služobníctva. Film Slúžka je v kinách od 2. februára.

Video

VIDEO: Herečka Vica Kerekes o nových filmových projektoch, o tom, čo ju trápi, ako vníma správanie ľudí, politikov, či vníma krízu mužstva alebo tiež o tom, ako našla svoj životný balans a ženstvo.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #herectvo #príbeh #Zuzana Mauréry #Dana Droppová #Slúžka

+ Nie je hanba povedať, že vás niečo bolí, horšie je, že to neriešite.
Nie vždy vám všetko musí vyjsť na prvý raz,...

+ Nezabúdajte na hydratáciu vášho tela, potrebuje to.
Nespáľte sa na vlastných chybách, poučte sa z chýb ľudí...