Milióny Talianov neverili vlastným očiam! Najslávnejšia blogerka pred kamerami.... počkať, tak je nahá či nie?

Poriadne prekvapenie, možno aj šok zažili niektorí diváci úvodného prenosu zo 73. ročníka hudobného festivalu Sanremo. Táto legendárna akcia, ktorá sa koná v Taliansku a roky ju vysielajú aj talianske televízie, sa dočkala tentoraz poriadne provokatívneho úvodného večera.

10.02.2023 00:00
debata (6)
Talianska influencerka Chiara Ferragni sa... Foto: Profimedia
Chiara Ferragni Talianska influencerka Chiara Ferragni sa objavila v nahých šatách z dielne Dior, ktoré budili ilúziu, že je na pódiu celkom nahá.

Postarala sa o to slávna talianska influencerka, ktorá bola zároveň moderátorkou večera 73. ročníka. Reč je o Chiare Ferragniovej. Blondínka, ktorú na sociálnej sieti sleduje bezmála 25 miliónov ľudí a ktorá už dávno svojou popularitou prekročila hranice rodného Talianska, sa počas večera objavila v štyroch rôznych kreáciách. Na všetkých spolupracovala francúzska značka Dior (mimochodom pre Ferragniovú v minulosti vytvorila aj svadobné šaty) a ani jedny nezostali bez povšimnutia.

Danna Paola, FENDI Čítajte viac Sledujú ich milióny, pri nohách im leží svet luxusnej módy! Poznáte 9 TOP influenceriek?

Azda najväčší rozruch však spôsobili „nahé“ šaty alebo tiež model nazvaný „shameless dress“. Mama dvoch detí sa totiž v jednom momente objavila na pódiu a vyzeralo to na prvý pohľad, že prišla hore bez. Išlo však iba o dokonalú ilúziu, ktorú na jej tele vytvorila látka telových tónov a našívané drobné flitre rozličných odtieňov, ktoré vyvolávali ilúziu ženského tela.

Talianska influencerka a moderátorka Chiara... Foto: SITA/AP, Gian Mattia D'Alberto
Chiara Ferragni Talianska influencerka a moderátorka Chiara Ferragni na pódiu počas hudobného festivalu Sanremo v kreácii Dior.

„Obliecť ženu do nahých šiat znamená, že nemá čo skrývať, že je nedotknuteľná, že dáva svojmu telu zmysel, ktorý presahuje mužskú túžbu,“ uviedla o šatách dizajnérka Maria Grazia Chiuri, kreatívna riaditeľka Dior. Reakcie na Ferragniovej počin však boli zmiešané. Niektorí diváci sa ozvali na sociálnych sieťach a skritizovali módnu voľbu jednej z najsledovanejších influenceriek európskeho kontinentu.

692190421 Čítajte viac Veď bola skoro ako nahá! Ale pohľad na krásnu Evu nepôsobí zúfalo, pozrite sa...

Ani pri ďalších modeloch však Ferragni neprestala s pútaním pozornosti. Zo štyroch modelov šiat mal totiž každý svoj význam. Hudobný večer otvorila v čiernej róbe s bielym plášťom, na ktorom bol vyšitý masívny nápis „mysli slobodne“, ďalšie šaty (biely model s nápismi z internetu) zase upozorňovali na násilie, kyberšikanu a ponižovanie v online priestore.

Talianska influencerka Chiara Ferragni sa...
Influencerka Chiara Ferragni v kreácii...
+10Talianska influencerka a podnikateľka Chiara...

Posledný model potom bol zložením trblietavého elastického overalu, na ktorom mala Chiara oblečenú klietkovú sukňu – rovnako pošívanú flitrami a krištáľmi. Značka Dior a jej dizajnérka Chiuri už dávnejšie označili šaty za symbol oslobodenia nových generácií žien "od rodových stereotypov, v ktorých sa ženy často cítia uväznené“. Ferragni sa v jednom momente sukne zbavila a zostala pred kamerami len v trblietavom overale, ktorý opäť budil akoby ilúziu nahého tela.

© Autorské práva vyhradené

6 debata chyba
Viac na túto tému: #nahá #šaty #Dior #feminizmus #oslobodenie #Chiara Ferragni #Sanremo

+ Nezabúdajte na hydratáciu vášho tela, potrebuje to.
Nespáľte sa na vlastných chybách, poučte sa z chýb ľudí...

+ Nepodliehajte panike, všetko sa čoskoro vráti do normálnych koľají.
Prehodnoťte svoj postoj a začnite na sebe...