Gáborík kontra Valábik v prvom súboji Let's Dance - 1:0! Koleníkove lesklé oči od dojatia vďaka skvelej...

Prvé kolo ôsmej série tanečnej šou je za nami, v nedeľu večer prinieslo niekoľko zaujímavých okamihov.

06.03.2023 07:59
debata (7)

Šou otvorila herečka Gabika Marcinková tancom cha-cha, ktorý jej priniesol 22 bodov. „Fantastický nástup, som v šoku, ako vieš tancovať, ale už budem od teba očakávať v ďalších kolách viac,“ zhodnotil Ján Ďurovčík.

Gabriela Marcinková a Matyáš Adamec počas 1....
Richard Autner a Dominika Rošková počas 1. kola...
+8Boris Valábik a Eliška Lenčešová počas 1. kola...

Ako druhý v poradí zo zákulisia vytancoval Boris Valábik. Jeho quickstep mu priniesol 13 bodov, čo ho v konečnom hodnotení dostalo na predposledné miesto. „Škoda, myslela som si, že sa viac zabavím, ale nie je to tak. Vieš pekne cupitať a urobili ste maximum,“ odznelo z úst porotkyne Adely Vinczeovej. Tatiana Drexler po jeho tanci dodala: „Prekonali ste všetky naše sny… Športovec, krásavec a celá kopa dreva.“

Ako sa Boris Valábik cíti v sieťovaných a trblietavých tričkách? Jeho odpoveď v rozhovore pre TV Pravda pobaví

Video

Waltz priniesol speváčke Márii Čírovej 20 bodov a po jej tanci ju Ján Ďurovčík okamžite presunul do vyššej kategórie súťažiacich. Naopak, Tatiana Drexler bola o čosi viac kritická: „Boli tam hrubé rytmické chyby, ktoré mi spôsobujú bolesť a nedajú sa odpustiť.“ Následne prišlo veľké prekvapenie večera v podobe tanca jive, o ktoré sa postaral Milan Junior Zimnýkoval a vyslúžil si prvé standing ovation večera. Za výkon ho vychválila najmä Adela: „Som úprimne nadšená a ako na svojho bývalého kolegu aj patrične pyšná.“ Tanec cha-cha sa stal prvým súťažným číslom pre herca zo seriálu Druhá šanca, Victora Ibaru a vyniesol mu 19 bodov. Tatiana Drexler vyzdvihla prirodzený pohyb, ktorý má herec v krvi. Očarujúci waltz má za sebou aj herečka Helena Krajčiová, čomu zodpovedalo aj jej bodové hodnotenie – získala 28 bodov. „Celkom slušné až na maličké drobnosti, si v tej lepšej polovici,“ zhodnotil jej výkon Ján Ďurovčík.

zväčšiť Jana Kovalčíková a Vilém Šír. Foto: Markíza
Jana Kovalčíková a Vilém Šír Jana Kovalčíková a Vilém Šír.

„Mimozemský“ tanec – jive, taká bola voľba herečky Janky Kovalčikovej, ktorý jej vyniesol 26 bodov a dobré hodnotenia. „Bola si sexi, predviedla si rýchlu a náročnú choreografiu. "Je tam všetko, čo tanečnica má mať, ale nie po celý čas,“ odznelo z úst Drexler.

ZAK Adela Vinczeová Čítajte viac Áno, budem na ihlách, priznala čerstvá 'mama' Vinczeová o večernej práci: Ak je to materinský pud, asi ho už mám

Manželia Gáboríkovci sa v premiére predviedli počas quickstepu a výkon niekdajšieho hráča NHL príjemne prekvapil aj Ďurovčíka. „Ty vôbec nie si drevo, v rámci mužov – športovcov, ktorých sme tu mali a máme, si najlepší.“ Z jeho úst odznelo aj porovnanie s Borisom Valábikom, ktoré „vypálilo“ lepšie práve pre Gáboríka. Adela, ku ktorej doletel vzdušný bozk od tancujúceho hokejistu, takisto chválou nešetrila. „Ustáť vzdušný bozk pri takom rýchlom tanci je náročné a ty si to dokázal.“

Pozrite si rozhovor Ivany Gáborík pre TV Pravda

Video

Herec Slovenského národného divadla Richard Autner svojím waltzom očaril najmä porotcu Jána Koleníka, ktorý neskrývane podľahol dojatiu. Porota ho ocenila ziskom 28 bodov.

Porotcov aj divákov v hľadisku výkonom očarila Henrieta Farkašová, najúspešnejšia slovenská paralympionička a svojím valčíkom si vyslúžila standing ovation. „Prekrásne, som hrdá a dojatá,“ opísala po tanci svoje pocity Tatiana Drexler, obdiv a lesklé oči od dojatia neskryl ani Ján Koleník. „Vystihli ste podstatu tanca, užívate si ho všetkými zmyslami.“ Farkašová s partnerom si v prvom kole vytancovali 28 bodov.

zväčšiť Henrieta Farkašová a Marek Klič. Foto: Markíza
Marek Klič Henrieta Farkašová a Marek Klič.

Posledným súťažiacim sa v nedeľu stal herec Mario Cimarro, ktorý za svoju cha-chu získal 12 bodov, čo ho dostalo na koniec rebríčka, Adela mu vyčítala málo energie.

Po prvom kole nevypadol zo súťaže ani jeden z párov, body poroty sa pričítajú k tým, ktoré súťažiaci získajú v druhom kole Let's Dance. V ňom už budú môcť hlasovať aj televízni diváci a s jedným párom sa budúci týždeň v šou rozlúčime.

Video

© Autorské práva vyhradené

7 debata chyba
Viac na túto tému: #Let's Dance

+ Neužívajte pravidelne lieky, pozor aby vám viac neuškodili.
Oddeľte svoju prácu od súkromia, všetci tak budú...

+ Pravidelný tréning zlepší nielen vašu kondíciu.
Nevzdávajte sa pred koncom, inak si vašu smotanu zlizne niekto...