Géniovia nestarnú? Sheldon z Teórie veľkého tresku má 50. K tomuto číslu mieri aj jeho Amy, takto obaja vyzerajú

V roku 2017 sa herec Jim Parsons, divákmi zbožňovaný Sheldon Cooper zo sitkomu Teória veľkého tresku, oženil so svojím dlhoročným partnerom, producentom Toddom Spiewakom.

24.03.2023 17:00
shelson Foto:
Jim Parsons a Mayim Bialik ako Amy a Sheldon v seriáli Teória veľkého tresku.
debata (1)

Americký herec Jim Parsons, známy najmä ako Sheldon Cooper z Teórie veľkého tresku, oslavuje 24. marca 50 rokov.

Jim Parsons , Kaley Cuoco a Johnny Galecki v...
Jim Parsons  a Mayim Bialik v roku 2016.
+7Jim Parsons v roku 2022 na premiére filmu...

Na svojom konte má oslávenec vyše 45 filmových či seriálových rolí, slávu Sheldona Coopera však žiadnou z nich neprekonal. Vyniesla mu štyri ceny Emmy aj Zlatý glóbus. Vďaka seriálu patril k najlepšie zarábajúcim televíznym hercom Hollywoodu. V roku 2017, kedy štvorica mužských hrdinov zo seriálu Teória veľkého tresku ovládla rebríček televíznych zárobkov, bol na jeho vrchole podľa magazínu Forbes práve Jim Parsons. Rola mu vyniesla 27,5 milióna dolárov za rok.

zväčšiť Jim Parsons  a Mayim Bialik v roku 2016. Foto: SHUTTERSTOCK
Mayim Bialik Jim Parsons a Mayim Bialik v roku 2016.

V roku 2015 slávny a geniálny hrdina získal hviezdu na hollywoodskom Chodníku slávy a vtedy na margo svojej postavy povedal: „Umožnili mi zahrať si tohto skvelého hrdinu, ktorého som nielenže nevytvoril, ale ani som ho nenapísal a nevložil do seriálu. Za to všetko sú zodpovední Chuck Lorre, Bill Prady a Steven Molaro. Tvorca Teórie veľkého tresku Chuck Lorre mu však oponoval, keď uviedol, že práve on sa veľkou mierou zaslúžil o úspech seriálu. "Našu šou poznajú diváci na celom svete. Ľudia sa smejú na tom, čo robíš a tešia sa, čo predvedieš nabudúce. Každý deň robíš svojou prácou životy ľudí o niečo lepšími,“ dodal Lorre.

zväčšiť Jim Parsons v roku 2022 na premiére filmu... Foto: ČTK / AP / Andy Kropa
Jim Parsons Jim Parsons v roku 2022 na premiére filmu "Spoiler Alert" .

Pred kamerami bola jeho partnerkou skvelá herečka Mayim Bialik (47), predstaviteľka vedkyne, Amy Farrah Fowlerovej, ktorej sa podarilo získať Nobelovu cenu aj srdce Sheldona Coopera, s ktorým napokon skončila pred oltárom.

zväčšiť Mayim Bialik na podujatí v Los Angeles v roku... Foto: Profimedia
Mayim Bialik Mayim Bialik na podujatí v Los Angeles v roku 2022.

V reálnom živote sa herec hlási k homosexuálnej orientácii. Po prvý raz to verejne odznelo v roku 2012. Nešlo však o žiadne veľké priznanie, ako tomu bolo dosiaľ v Hollywoode zvykom. V rozsiahlom profilovom článku New York Times autor len mimochodom v závere článku zmienil, že slávny rodák z Texasu „je gej a žije desať rokov vo vzťahu“. V roku 2017 sa oženil so svojím dlhoročným partnerom Toddom Spiewakom, spolu sa objavujú aj na červených kobercoch.

zväčšiť Jim Parsons a jeho manžel Todd Spiewak. Foto: SHUTTERSTOCK
Todd Spiewak Jim Parsons a jeho manžel Todd Spiewak.

V roku 2017 si Parsons zahral vo filme Skryté čísla, ktorý získal tri nominácie na Oscara. Po boku ženských hrdiniek filmu – Taraji P. Hensonovej, Octavie Spencerovej a Janelle Monáeovej stvárnil vedca v NASA.

© Autorské práva vyhradené

1 debata chyba
Viac na túto tému: #Jim Parsons #Teória veľkého tresku

+ Ak potrebujete vyšetriť zrak nemali by ste dlho čakať.
Nesnažte sa potopiť svojich kolegov, práve naopak,...

+ Zabudnite na kávu, prednosť dnes dajte zelenému čaju.
Nemusí vám všetko vyjsť na prvý krát, je to v poriadku,...