Ako John Wick zvalcoval slovenské kiná. Ale tušíte, aký bol jeho plat? Suma za štvorku vyrazí dych

Aj do slovenských kín pred týždňom vtrhlo štvrté pokračovanie úspešnej akčnej série John Wick s Keanu Reevesom v hlavnej úlohe. Vpád to bol naozaj triumfálny.

30.03.2023 00:00
John Wick 4 Foto:
Fanúšikovia Johna Wicka sa môžu tešiť minimálne na 14 hlavných akčných sekvencií, vrátane divokej a epickej naháňačky ulicami Paríža.
debata

Ako informovali zástupcovia spoločnosti Forum Film, snímka prekonala všetky očakávania a v otváracom víkende na Slovensku dosiahla návštevnosť 30 323 divákov. To je nielen najlepšie číslo za celú sériu, ale zároveň je to aj rekordný otvárací víkend od začiatku roka 2023 medzi uvádzanými filmami vo všeobecnosti.

Keanu Reeves Čítajte viac Spomienka na mŕtveho kolegu: Hviezdy Johna Wicka nezabudli, zo slov Keanu Reevesa sa tlačia slzy do očí

Film, v ktorom sa nájomný zabijak na dôchodku Wick znovu vracia, aby tentoraz porazil Radu dvanástich zločineckých bossov, zaznamenal obrovský úspech aj v kinách v Severnej Amerike. Počas otváracieho víkendu zarobil takmer 74 miliónov dolárov.

Herečka Mishel Prada na slávnostnej premiére...
Herec Keanu Reeves na slávnostnej premiére...
+6Herec Scott Adkins na slávnostnej premiére...

S komerčným úspechom filmu sa objavuje aj otázka, ako vlastne na sérii zarába 58-ročný Reeves, ktorý už kývol aj na piate pokračovanie filmu. Zdá sa, že jeho konto je za posledné roky tučnejšie o pár miliónov práve vďaka príbehu o Wickovi.

zväčšiť Kanadský herec Keanu Reeves pózuje fotografom... Foto: TASR/AP, Alberto Pezzali
Keanu Reeves Kanadský herec Keanu Reeves pózuje fotografom pred premiérou štvrtej časti akčného filmu John Wick v Londýne.

Ako informoval portál The Hollywood Reporter, herec za prvý diel inkasoval honorár medzi 1 až 2 miliónmi dolárov, no zároveň podpísal zmluvu aj na čiastočné vlastníctvo práv k filmu, čo mu môže priniesť ďalšie milióny vďaka predaju práv rozličným televíziám či streamovacím platformám. Pri druhom filme zo série sa jeho honorár mal zdvihnúť na sumu 2,5 milióna dolárov, pričom vlastnícky podiel na práva k filmu zostali.

Keanu Reeves Čítajte viac Dva roky pred 60-kou, akcie sa nevzdáva. John Wick je späť, Reeves šokuje... Na toto si trúfol?

Odborný filmový portál uvádza, že pri treťom filme nie je známy honorár, aký Keanu Reeves dostal, no ohúri obrovský skok v plate, aký dostal za dvojku a za príbeh štvrtý. V kinách aktuálne nasadený film s podtitulom Chapter 4 (Kapitola 4) mal Reeves zinkasovať honorár 15 miliónov dolárov a opäť si vydupal podiel na právach k filmu. Nuž, nechceme ani vedieť, kam sa vyšplhá s „päťkou“…

Keanu Reeves opäť ako John Wick

Pozrite si snímky z pokračovania akčnej série.

Fotogaléria
Štvrté pokračovanie akčnej série John Wick:...
Príbeh nás na začiatku zavedie do New Yorku,...
+2Štvrtá časť série pokračuje v odkrývaní nových...

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #plat #milióny #honorár #Keanu Reeves #John Wick 4

+ Zdravé stravovanie je tak dôležité ako pravidelný tréning.
Spríjemniť deň si môžete aj bez veľkého míňania...

+ Dávajte pozor s kým sa zoznámite a nepodľahnite vášni na jednu noc.
Naučte sa hospodáriť s peniazmi inak...