Prvé mená vo finále Let's Dance? Vincze prehovoril a Kovalčiková nemohla veriť vlastným ušiam: Súboj v rozstrele napokon vyradil...

Vyvážené tanečné výkony a vskutku vydarený tanečný večer má za sebou predposledná z tanečných súťažných relácie Let's Dance. Semifinálový večer sa niesol v znamení boja o postup do kola najdôležitejšieho - finálového. A nič nebolo tak, akoby sa dalo čakať.

01.05.2023 01:17
Jana Kovalčiková a Vilém Šír Foto:
Jana Kovalčiková a Vilém Šír v 8. kole Let's Dance.
debata (1)

Štyri súťažné páry predviedli počas nedeľňajšieho večera po dva tance, pričom porota bola o niečo kritickejšia najmä v prvej polovici televízneho prenosu. Pri Sirágiho paso doble sa zhodli, že išlo o decentné paso doble, akoby moderátorovi z markízackej obrazovky chýbala vášeň a prepojenie s tanečnou partnerkou tak, ako by si ho želali členovia poroty. Známky však zlé nedostal, odnášal si do boja o finále 35 bodov. Ďalších rovných 35 potom pridal aj so svojím slowfoxom, ktorý nasledoval ako tanec druhý.

Marián Gáborík a Ivana Gáborík Čítajte viac Gáborík zostal po tanci bez nohavíc: Čistý bizár, vypočul si. Od Ďurovčíka v nedeľu padla 10-ka, do semifinále nepostúpil...

Ešte tvrdšej kritiky sa dočkala herečka Jana Kovalčiková s tanečníkom Vilémom Šírom, ktorý ako prvú predvádzali zmyselnú rumbu. Porota im však vytkla rýchlosť v tanci, aj akúsi neistotu, ktorá na herečke bola zrejmá najmä vo chvíľach, keď nebola v držaní svojho tanečného partnera.

Jana Kovalčiková a Vilém Šír v 8. kole Let's...
Jana Kovalčiková a Vilém Šír  počas 1. kola...
+9Jana Kovalčiková a Vilém Šír  v 5. kole  Let's...

S tangom, ktoré Kovalčiková odtancovala v nohaviciach a priniesla skutočne zaujímavú verziu tohto štandardného spoločenského tanca, si však dvojica renomé napravila. „Jedna skvelá tanečnica však nemôže mať takéto výkyvy. Nesúhlasím s Janom Koleníkom, keď povedal, že zabudnime na rumbu, toto bolo skvelé. Áno, bolo to skvelé, ale takéto výkyvy,“ vmontoval do svojej pochvaly predsa len trochu kritiky Ján Ďurovčík.

Vratko Sirági a Anna Riebauerová Čítajte viac Vyzlečené Let's Dance! Kvôli tancu lásky a vášne zhodili šaty nielen Gáboríkovci, nezaostal ani Sirági či Kovalčiková

Zatiaľ čo minulý týždeň sa dvojici podarilo ohúriť porotu natoľko, že si slowfoxom vyslúžili rovných 40 bodov, teda plný počet – tentoraz to nestačilo. Našiel sa však iný adept, teda lepšie povedané adeptka. Herečka Gabriela Marcinková si za svoj waltz do taktov skladby Nothing Else Matters konečne vyslúžila štvoritý zásah do čierneho, teda rovných štyridsať. Aj jej jive, prepletenie nôh na hit od Taylor Swiftovej, jej prinieslo vysoké známky a v celkovom poradí poroty prvé miesto.

zväčšiť Marián Gáborík a Ivana Gáborík sa s Let's... Foto: Markíza
Marián Gáborík a Ivana Gáborík Marián Gáborík a Ivana Gáborík sa s Let's Dance rozlúčili po vyrovnanej cha-chi v rozstrele.

Rebríček podľa poroty mal tak v čele suverénne pôsobiacu Marcinkovú, Vratko Sirági skončil na druhom mieste a spoločné bodovanie porotcov za dva tance v celkovej tabuľke vynieslo tretie miesto Jane Kovalčikovej. Na štvrtom potom skončili manželia Gáboríkovci. Známy hokejista odtancoval v nedeľu večer najprv rýchly jive, ktorý odhalil jeho pohybové slabiny a po ňom veľmi slušný slowfox. To však v tento večer ešte zďaleka nič neznamenalo…

Tvorcovia súťaže sa rozhodli, že spojením hlasov od poroty a bodov z diváckeho esemeskovanie sa na základe poradia bodov rozhodne o zostave finále. Teda o dvoch miestach v nej. Dve dvojice s najvyšším počtom hlasov totiž postúpili priamo do finále, druhé dva tandemy s nižšími počtami museli následne bojovať v tanečnom rozstrele a predviesť porote aj divákom cha-chu.

zväčšiť Vratko Sirági a Anna Riebauerová postúpili... Foto: Markíza
Vratko Sirági a Anna Riebauerová Vratko Sirági a Anna Riebauerová postúpili priamo do finále.

Keď Viktor Vincze ohlásil prvé meno postupujúceho priamo do finále, zaskočil azda ešte aj samého seba. Jasným favoritom sa totiž stal práve Vratko Sirági, ktorého divácka priazeň doslova dojala. Druhé meno bolo práve meno Jany Kovalčikovej, ktorá nemohla veriť vlastným ušiam. A s nadšením sa hodila okolo krku svojmu tanečnému partnerovi.

Chrissy Teigen a jej manžel John Legend Čítajte viac Biely dom plný celebrít, známa modelka ukázala figúru po pôrode a Westova bývalka? Prišla s tvárou ako z cirkusu

Samozrejme, to znamenalo, že o postup musela bojovať práve herečka Gabriela Marcinková s Matyášom Adamcom a Marián Gáborík s manželkou Ivanou. A hoci by si nejeden divák pomyslel, že v tomto súboji „nie je o čom“, záverečná cha-cha bola dôkazom, že Gáborík bojoval do posledných síl. A všimla si to aj porota.

zväčšiť Gabriela Marcinková a Matyáš Adamec museli o... Foto: Markíza
Gabriela Marcinková a Matyáš Adamec Gabriela Marcinková a Matyáš Adamec museli o miesto vo finále bojovať.

Práve v jej rukách bolo aj rozhodnutie o treťom postupujúcom a kvarteto porotcov sa napokon zhodlo – do finále posunuli tanečne predsa len výrazne zdatnejšiu hviezdu seriálu Pán profesor. S tanečným parketom sa tak musel lúčiť práve Gáborík. „Očakávania som nemal. Šli sme od zápasu k zápasu, ako sa hovorí. Ale ďakujem za to, že som to mohol zažiť. Ďakujem mojej učiteľke tanca, že som mohol nazrieť aj do jej chlebíka a vidieť ju takú šťastnú a sústredenú,“ uviedol pri rozlúčke bývalý hokejista.

Ivana a Marián Gáboríkovci v Let's Dance.
Marián Gáborík a Ivana Gáborík v 2. časti šou...
+13Marián Gáborík a Ivana Gáborík  v 3. kole Let's...

Azda ešte dojímavejšie potom zneli slová jeho polovičky Ivany. „Ďakujeme, že sme tu mohli byť a že som mohla tancovať s mojím manželom. Odnášame si krásne momenty, na ktoré budeme spomínať celý život. A myslím si, že budeme tancovať aj naďalej,“ vyhlásila Ivana Gáborík.

Do finále, ktoré sa uskutoční v nedeľu 7. mája teda postupujú dve herečky a jeden moderátor, Gabriela Marcinková, Jana Kovalčiková a Vratko Sirági. Kto sa stane kráľom alebo kráľovnou tanečného parketu – dozviete sa určite aj u nás.

Video

VIDEO: O svadobnom tanci, náročnosti tréningov či návrate do šou Let's Dance po vyše 10 rokoch – aj o tom porozprávala Ivana Gáborík pre TV Pravda.

© Autorské práva vyhradené

1 debata chyba
Viac na túto tému: #finále #Marián Gáborík #Gabriela Marcinková #Jana Kovalčiková #Vratko Sirági

+ Podporujte svoju imunitu vitamínmi, práve to vaše telo potrebuje.
Ak neviete pokračovať dnes nie je práve váš...

+ Nezabúdajte na vitamíny a tekutiny, vaše telo ich práve teraz potrebuje.
Tvrdo pracujte, ale nezabúdajte na...