Ten čas ale letí... Tori Spelling oslavuje 50. Vďaka otcovi mala v televízii ustlané na ružiach, zažila však aj pády

Okrúhlu päťdesiatku oslavuje v utorok 16. mája jedna z postáv kultového seriálu 90-tych rokov. Reč je o Tori Spellingovej.

16.05.2023 00:00
Tori Spelling Foto:
Herečka Tori Spelling na zábere z januára 2023 v New Yorku.
debata

Dcéra televízneho a filmového producenta Aarona Spellinga už od detstva vystupovala v zábavných programoch, ktoré produkoval jej slávny otec a cestu ku hereckej kariére mala takpovediac vyzametanú. Samotná Tori pritom myšlienkou stať sa herečkou skutočne žila a údajne nikdy neuvažovala inak. Hoci hrala od útleho veku, skutočný zlom nastal až so slávnym seriálom.

Simona Krainová Čítajte viac Čakám kritiku, že Krainová sa po 50-ke zbláznila, vtipkovala modelka. Ukazovať výstrih môže, ale tváriť sa, že toto je originálne?

Keď Tori získala rolu dobrosrdečnej Donny Martinovej v tínedžerskom televíznom seriáli Beverly Hills 90210, okamžite sa zaradila medzi idoly a miláčikov publika v Amerike aj Európe. Samozrejme, spoločne s ďalšími svojimi kolegami. Menej ľudí však vie, že v Beverly Hills 902 10 si zahral aj jej o päť rokov mladší brat Randy.

Herečka Tori Spelling na zábere z roku 1990.
Herečka Tori Spelling v roku 1990.
+7Jennie Garth a Tori Spelling ako Kelly a Donna...

Keď sa seriál v roku 1999 končil, objavila sa Tori v romantickej komédii Trick. V roku 2019 sa objavila v pokračovaní obľúbeného seriálu s názvom BH90210, v posledných rokoch hrala najmä v televízii, naposledy v roku 2018 vo filme Žraločie tornádo 6.

zväčšiť Jennie Garth a Tori Spelling ako Kelly a Donna... Foto: FOX
Jennie Garth a Tori Spelling Jennie Garth a Tori Spelling ako Kelly a Donna v začiatkoch seriálu Beverly Hills 90210.

Je druhýkrát vydatá. Prvé manželstvo, ktoré uzavrela v roku 2004 s hereckým kolegom a spisovateľom Charliom Shanianom, jej vydržalo dva roky. Druhýkrát sa vydala v máji 2006 za o šesť rokov staršieho herca Deana McDermotta. Majú spolu päť detí a prekonali aj niekoľko kríz. Tori Spelling priznala, že prežila aj náročné chvíle – či už v súkromnom živote s partnerom, alebo ako žena, ktorá musela bojovať s depresiami a závislosťou od liekov na upokojenie.

stamos Čítajte viac Televízny fešák vzal na premiéru krásnu manželku. Rozdiel 23 rokov si ani nevšimnete, ona žiari, on pri nej tiež

Tori sa vo svojom voľnom čase venuje tvorivému písaniu – napísala už šesť kníh, prvá bola autobiografia sTori Telling, ktorá sa objavila na zozname bestsellerov časopisu New York Times. Angažuje sa aj v charitatívnej činnosti. Je dlhoročnou kamarátkou svojej kolegyne zo seriálu Beverly Hills 902 10 – herečky Jennie Garthovej.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #herectvo #kariéra #Tori Spelling #jubileá hviezd

+ Pomáhajte s triedením odpadu, deti uvidia ako vám na tom záleží.
Zopár vecí sa pokazilo, avšak to nemusí byť len...

+ Súťažný duch vás posunie ďalej, než ste si mysleli.
Finančná nezávislosť je na dosah, pokračujte v úsilí....