Jeho vášnivé sex-scény s kolegyňou Sharon Stone vošli do histórie. Michael Douglas prezradil, ako ich natočiť dobre...

Slávny americký herec a producent Michael Douglas toho vie veľa o natáčaní sexuálnych scén, hral totiž v jedných z najodvážnejších filmov 80. a 90. rokov.

19.05.2023 00:00
Michael Douglas a herečka Sharon Stone Foto:
Herec Michael Douglas a herečka Sharon Stone na zábere z filmu Základný inštinkt z roku 1992.
debata

Reč je, samozrejme, o snímke Základný inštinkt, v ktorom si zahral aj so slávnou kolegyňou Sharon Stoneovou. V niektorých krajinách dokonca v 90-tych rokoch film zakázali premietať pre vášnivosť a odhalenosť scén.

Michael Douglas v sprievode manželky Catherine Zeta-Jonesovej a dcéry Carys Douglasovej Čítajte viac Cannes plné hviezd: Prišiel Depp, Uma Thurman aj sexi modelky, ale všetky oči na... nádhernú dcéru Zeta-Jonesovej a Douglasa

Aký je podľa Douglasa kľúč k úspešnému natočeniu takejto scény? Ako sa zveril publiku na filmovom festivale v Cannes, dôležitý je nácvik a taktiež nenechať svojho partnera, aby mal pocit, že zneužívate situáciu.

Herec Chris Hemsworth sa donaha vyzliekol...
Herec Paul Mescal sa v seriáli Normal People...
+10Herec Eric Dane sa vyzliekol donaha v...

Sedemdesiatosem­ročný herec podľa agentúry AFP uviedol, že v súčasnosti je trendom, že pri nakrúcaní fungujú takzvaní koordinátori intimity. Tí majú zaistiť, aby sa herci cítili pohodlne, a bez nich sa nedá urobiť vôbec nič, dodal Douglas. On sám z tohto trendu nadšený nie je.

zväčšiť Herec Michael Douglas na filmovom festivale v... Foto: SITA/AP, Vianney Le Caer
Michael Douglas Herec Michael Douglas na filmovom festivale v Cannes.

„Tajomstvom – a myslím, že som sa stal expertom na sexuálne scény – je nácvik. Je to podobné, ako keď robíte bojovú scénu, musíte vypracovať choreografiu,“ popísala hviezda snímok Základný inštinkt či Osudová príťažlivosť.

624197590 Čítajte viac Ako sa točí znásilnenie či vášnivý sex? Súkromie hercov stráži táto dáma - intímna koučka

„Keď točíte milostnú scénu, je dôležité, aby herečka nemala pocit, že zneužívate situáciu. Poviete jej vopred, čo sa bude diať: Teraz dám ruku sem, ty dáš ruku sem, a potom sa začneme bozkávať,“ dodal. „Keď sa vám to podarí, bude to vyzerať spontánne, aj keď to má vopred vytvorenú choreografiu,“ doplnil.

zväčšiť Herec Michael Douglas v sprievode manželky... Foto: SITA/AP, Joel C Ryan
Michael Douglas v sprievode manželky Catherine Zeta-Jonesovej a dcéry Carys Douglasovej Herec Michael Douglas v sprievode manželky Catherine Zeta-Jonesovej a dcéry Carys Douglasovej na otváracom ceremoniáli filmového festivalu v Cannes a premiére otváracieho filmu Jeanne du Barry.

Hollywoodsky herec hovoril aj o svojom otcovi Kirkovi Douglasovi, ktorý sa práve v Cannes zoznámil so svojou druhou ženou Anne Buydensovou. „Kým vznikli sociálne médiá, mali sme mali viac tajomstiev, schádzali sme sa potajomky bez toho, že by to niekto vedel,“ uviedol Douglas.

Sharon Stone Čítajte viac Ako ďaleko môže zájsť sex na plátne? Tam, kam už zašiel. Filmov s erotickými témami je stále menej

„Hovoril som o tom s Leom DiCapriom, teraz vás niekto niekde uvidí a zrazu je tam 1000 ľudí. Už nemáme tú slobodu, čo sme mali predtým,“ dodal herec, ktorý si v Cannes prevzal čestnú Zlatú palmu za celoživotné dielo. Na úvodnom ceremoniáli filmového podujatia ho sprevádzali najbližší – manželka Catherine Zeta-Jones a dcéra Carys Zeta Douglas. Viac si pozrite v našej bohatej galérii..

Carys Zeta Douglas prišla podporiť svojho otca...
Herečka Elle Fanning sa objavila na červenom...
+50Herec Michael Douglas v sprievode manželky...

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #herectvo #Sharon Stone #Michael Douglas #nakrúcanie #erotika #nácvik #MFF festival Cannes #Cannes 2023

+ Zamerajte sa na konzistentnosť, to je kľúč k úspechu.
V práci bude pre vás ťažké sa rozhodnúť, popremýšľať nad...

+ Odhaľte svoj skrytý talent v športe, ktorý ste ešte neskúsili.
Chýba vám sebavedomie, a to vám bráni robiť veci,...