Byť angažovaný môžem aj tým, že ľudia vidia, s kým a ako žijem, vraví Adam Pavlovčin

Keď koncom roka 2021 zvíťazil Adam Pavlovčin v speváckej šou Superstar, podľa mnohých zavial na domácu hudobnú scénu svieži vietor. Ako to už pri vetre býva, môže stratiť na sile, ale to sa zatiaľ v Pavlovčinovom prípade rozhodne nedeje.

28.05.2023 00:00
debata (6)
Video
Adonxs: Byť angažovaný môžem aj tým, že ľudia vidia, s kým idem na večeru a ako žijem / Zdroj: PRAVDA

Adam, dnes už vystupujúci pod pseudonymom Adonxs, sa zaradil medzi najhranejších domácich interpretov, vydal vlastný album, koncertuje a čaká ho napríklad aj veľké vystúpenie na hudobnom festivale Sziget toto leto. Na návštevu redakcie Pravdy sme hľadali termín niekoľko mesiacov, rodák z Myjavy je totiž mimoriadne vyťažený umelec.

Tereza Ramba Čítajte viac Ak vzťah funguje, dvaja ľudia spolu rastú. A ja mám doma správneho chlapa, hovorí Tereza Ramba

Tajomstvo úspechu podľa Pavlovčina spočíva aj v tom, že ako umelec musíte obsiahnuť čo najviac zložiek. „Nie je to vždy len koncert, len album, len Instagram – je to všetko dohromady. Pre mňa to je budovanie značky. Aj ten Adonxs je síce pódiové meno, ale zároveň je to aj nejaká estetika, nejaká značka, niečo, čo si s tým človek okamžite spojí. Je dôležité, keď má umelec identitu a ľudia si vedia s ním asociovať niečo špecifické a zaujímavé. Myslím si, že potom s ním aj dlhšie zostanú,“ uviedol pri návšteve v relácii Ide o nás.

zväčšiť Adam Pavlovčin vystupuje pod umeleckým menom... Foto: ADONXS
ADONXS, Adam Pavlovčin Adam Pavlovčin vystupuje pod umeleckým menom ADONXS.

Pavlovčin priznal, že pri účasti v Superstar sa aj k nemu dostal názor, že takýto formát plodí len rýchlokvasené hviezdy. „Som toho názoru, že pokiaľ si niečím neprejdem, tak sám neviem. Názor si spravím, až keď niečo zažijem. Mám pocit, že formát Superstar sa vyvinul, niekam posunul a nehanbím sa za nálepku Superstar. Aj vďaka ľuďom, ktorí sa hlásia do podobného formátu, sa táto nálepka a celý projekt predefinoval,“ vysvetlil.

thumbnail image3 Čítajte viac Koščová o duševných problémoch: Bola som ako pod vodou, uväznená v bahne a neschopná sa nadýchnuť

V súvislosti s víťazstvom v česko-slovenskej televíznej šou sa, samozrejme, nedá obísť ani fakt, že v nej zvíťazil umelec, ktorý sa hlási ku queer komunite. To Adam komunikoval jasne, bez kalkulu či s nejakým zámerom. Skrátka bol sám sebou. „Keď ja som vyrastal a pozeral som sa na nejaké prvé Superstar, nemal som v slovenskom šoubiznise žiaden idol, ku ktorému by som vzhliadal – teraz sa nechcem stavať do pozície idola – ale keď si predstavím opačnú situáciu: mám 15 rokov a vidím, že nejaký queer chlapec vyhrá Superstar, určite by mi to pomohlo na mojej ceste k sebapoznaniu, coming outu, sebaprijatiu,“ uviedol v relácii Ide o nás.

zväčšiť Spevák Adam Pavlovčin. Foto: Kubo Križo
Spevák Adam Pavlovčin. Spevák Adam Pavlovčin.

Zároveň však podotkol, že si dáva pozor, aby to nemalo opačný efekt. Ako umelec by nechcel, aby ľudia zabudli, že jeho víťazstvo bolo predovšetkým o hudbe. „Je to tenký ľad, sám veľakrát hľadám balans pri rozhovoroch – ako veľmi na to upriamovať a do akej miery stále tú tému prinášať. Nemyslím si, že je to vždy nutné – keďže som už do istej miery verejná osoba, ľudia predsa vidia, s kým idem na večeru, koho prezentujem na Instagrame a tak ďalej,“ komentoval v našom rozhovore Pavlovčin, ktorý aj takéto bežné žitie považuje za istú formu angažovanosti.

Podcastovú verziu rozhovoru si vypočujte tu

Podcast si môžete vypočuť aj cez obľúbené aplikácie.

Jeho cieľom je však predovšetkým spievať, užívať si energiu z koncertov, posúvať sa ďalej. V rozhovore v relácii Ide o nás sa dozviete aj o tom, kde sa možno Adonxs a jeho hudobná tvorba bude nachádzať o pár rokov, ako vníma streamovacie platformy, ktoré platia hudobníkom doslova odrobinky za prehrávanie ich piesní alebo čo je pre umelcov v tunajších končinách hlavným zdrojom obživy. Celý rozhovor si pozrite vo videu vyššie, alebo si ho vypočujte v podcastovej verzii.

© Autorské práva vyhradené

6 debata chyba
Viac na túto tému: #koncert #kariéra #hudba #spev #identita #Superstar #Ide o nás #Adam Pavlovčin #Adonxs

+ Ak potrebujete vyšetriť zrak nemali by ste dlho čakať.
Nesnažte sa potopiť svojich kolegov, práve naopak,...

+ Dôležitý je aj spánok, nezabúdajte na kvalitu a dĺžku.
Nesnažte sa o všetkom rozhodovať sami, poraďte sa s...